HoofdgebouwDovnload 34.95 Kb.
Datum25.08.2016
Grootte34.95 Kb.R.K. Basisschool De Rietvink

Hoofdgebouw


P.A. van Meverstraat 3

Postbus 2005

1500 GA Zaandam

 075 - 6167719

E-mail: info@de-rietvink.nl

Website: www.de-rietvink.nlDependance

Nieuwendamstraat 2e

 075 – 6142799
Zaandam, donderdag 3-6-2009.

Agenda

Do.

3-6

Tam-tam Excursie groep 1/2

Vr.

4-6

Ilonka werkt in groep 7 Jeroen

Ma.

7-6
Di.

8-6

Groepen 7 en 8 naar de film

Evaluatiegesprek Marlieke en Marjan over de voorgang techniekWo.

9-6

Kamp groep 8

Do.

10-6

Kamp groep 8

Vr.

11-6

Kamp groep 8,Marlieke CV, Ilonka vervangt

Ma.

14-6

OR-vergadering

Di.

15-6

Excursie groep 3 en 4

Wo.

16-6
Do.

17-6

Tam-tam

Vr.

18-6

Marlieke CV, Ilonka vervangt

Ma.

21-6

MR-vergadering

Di.

22-6


3-06 Araldo Schaar 1MR, Erik Pijl 8PB

6-06 Jeremy van den Ouweland 8D

8-06 Romy Derwon 3CR

12-06 Kelsey Boon 3CR

14-06 Sevval Dogan 8PB

15-06 Luna Wolters 4MC

16-06 Britt Pandelaar 1A, Bruno Philippo 8D

Bryan Pietersz 8D


Hoera! Irem en Kerem Israfiloglu hebben een broertje:

Hij heet Enes. Gefeliciteerd!


Beste ouders en kinderen,


Hierbij willen wij u bedanken voor alle volle zakken die we hebben mogen ontvangen en de vele positieve reacties op de kledingactie.

We hebben in het totaal 1575 kilo textiel opgehaald.

Wanneer wij het geld hebben ontvangen van de stichting back to school, zullen we de armbandjes, die de buttons gaan vervangen, bestellen.

De wedstrijd die we aan deze actie hebben gekoppeld bleef tot op de laatste dag spannend. De klas van juf Carlita (groep 3) wist uiteindelijk met een verschil van slechts 20 kilo de wedstrijd te winnen!

Het boek is al uitgekozen en ze zullen deze samen met de traktatie gauw ontvangen.

Voor Juf Carlita hebben we 10 zakken met winterjassen op gehaald. De jassen gaan binnenkort met de boot mee naar Chili.

We hopen dat uw inzet volgend jaar weer net zo hoog is als dat we dit jaar hebben gezien.

Met vriendelijke groet,

De ouderraad
Eerste communie

Zondag 30 mei jl. heeft Kasper Krajewski uit groep 4MJ zijn eerste communie gedaan in de Poolse Kerk. Gefeliciteerd Kasper!


Excursie Natuurschool

Dinsdag 15 juni gaan de groepen 3 en 4 naar de Natuurschool in Schoorl. Hier gaan de kinderen allerlei dingen leren over de dieren uit de Noordzee. Ook mogen ze zelf gaan vissen met een sleepnet in de Noordzee! In het bos gaan zij werken met het programma “Lang leve de vos!”. Hierbij zullen ze veel ontdekken over de manier van leven van de vos.

Wilt u op deze dag ervoor zorgen dat uw kind een extra setje kleding meeheeft in een vuilniszak met naamsticker? De kans is namelijk groot dat veel leerlingen nat of vies zullen worden. Houdt u ook rekening met het weer op het strand en in de duinen: een extra windjack is handig, omdat het in de duinen en op het strand vaak enkele graden kouder is. Wilt u uw kind behalve een 10 uurtje ook een lunchpakketje meegeven? Snoep is niet toegestaan. We verwachten op tijd weer terug op school te zijn.
Project water in de bovenbouw

Het project water is in volle gang. De groepen 6MM en 7JoB/7JeB zijn deze week naar de sloot achter het hoofdgebouw geweest om eens te kijken hoe diep, helder en warm het op de verschillende plekken in de sloot is. De bevindingen zijn in de klas besproken. We kunnen daar natuurlijk nog niets over vertellen, want ook de andere bovenbouwgroepen gaan binnenkort nog naar de sloot. De foto's staan natuurlijk z.s.m. weer op de webpagina's van de verschillende groepen.

Op de dependance staat in de hal de 'Rietvinkvijver'. Inmiddels zwemmen hier al kikkervisjes en aasgarnalen in. Ook zitten er lelies en watervlooien in de vijver. En wie weet wat daar binnenkort bij komt
Schoolkorfbal

Afgelopen zaterdag zijn onze groepen 4 in de prijzen gevallen! Groep 4 MC heeft de poule gewonnen en groep 4 MJ heeft niet alleen de poule gewonnen, maar ook nog het spelletjesonderdeel!! Groep drie heeft het ook fantastisch gedaan en zijn tweede geworden. Gefeliciteerd allemaal!


Afzwemmen

De kinderen van groep 5 hebben dit jaar met veel plezier gezwommen. Een aantal kinderen mogen nu ook afzwemmen. Voor het B-diploma hebben er vandaag al twee kinderen afgezwommen, hopelijk hebben zij hun diploma gehaald. Voor het C-diploma mag er een flinke groep kinderen afzwemmen. Dit gaat donderdag 17 juni tijdens de zwemles plaatsvinden. De kinderen die mogen afzwemmen hebben een briefje meegekregen. De ouders van deze kinderen moeten voor 17 juni hun kind aanmelden en betalen voor het diploma bij de receptie van Zaangolf. Dit kan niet op de dag van afzwemmen zelf, het moet echt ervoor.

Ouders die willen komen kijken bij het afzwemmen van hun kind zijn van harte welkom om 14:00 uur in zwembad Zaangolf. Er is niet genoeg plaats in de bus om iedereen mee te nemen dus we vragen u om op eigen gelegenheid naar het zwembad te komen.

Voor de kinderen die afzwemmen: 'Veel succes!' De andere kinderen hebben deze dag gewoon zwemles.

 


Het WK-voetbal

De oranjekoorts begint langzaam toe te slaan in het land nu de start van het WK-voetbal dichterbij komt. Ook op de Rietvink hebben we eens goed naar het wedstrijdschema van het Nederlands elftal gekeken. De eerste poulewedstrijd is op maandag 14 juni om 13:30 tegen Denemarken. Op school willen we hier zeker aandacht aan besteden. De middag zal staan in het teken van voetbal. Voor kinderen die de wedstrijd willen zien bieden we de mogelijkheid om te kijken. Voor kinderen die weinig met voetbal hebben zullen er ook activiteiten zijn. We willen alle kinderen vragen om in het oranje naar school te komen en dan maken we er een leuke voetbalmiddag van!


Formatie 2010-2011

Zoals toegezegd een eerste toelichting op de formatie van de groepen. We blijven volgend schooljaar met 13 groepen werken, d.w.z. dat er nagenoeg geen veranderingen zijn in de groepsindeling.

We werken volgend jaar met :

3 kleutergroepen

2 groepen 3 (gezien het grote aantal oudste kleuters dat naar groep 3 gaat)

1 groep 4

2 groepen 5

1 groep 6

1 groep 6/7

1 groep 7

2 groepen 8.

Deze week houden we ons bezig met de bezetting van de groepen (welke leerkracht krijgt welke groep). Ook zijn we bezig met de indeling van de nieuwe kleuters en de indeling van de groepen 3. De kinderen die naar groep 3 gaan worden door de kleuterleerkrachten en de interne begeleider ingedeeld. Er gaat dus niet een hele kleutergroep naar een groep 3 ,maar de kinderen van de 3 kleutergroepen worden verdeeld over de 2 groepen 3.

De groepsbezetting met de toelichting, de huisvesting en de groepslijsten krijgt u zo spoedig mogelijk. We streven naar vrijdag 11 juni.

N.B. op 23 juni houden we de doordraaiochtend en maken de kinderen kennis met de leerkracht. Ook krijgen ze een voorproefje van de leerstof die aangeboden wordt.


Fluxus cursusjaar 2010 -2011

Bij de groepen ligt de nieuwe fluxuscatalogus met cursussen en workshops. Als u interesse heeft, neem een exemplaar mee. In de gele infokast ligt ook een stapel.


Oproep sponsoring AED

Helaas hebben we geen reacties gekregen op de oproep voor sponsors om een AED apparaat aan te kunnen schaffen samen met Het Baken. We willen nogmaals benadrukken dat het apparaat bij een hartstilstand een leven kan redden. Het lijkt ons een veilig idee als er een dergelijk apparaat binnen handbereik is.


Groep 7 en 8 gaan naar de film

De kinderen uit de groepen 7 en 8 zijn door Fluxus uitgenodigd om naar de film ‘Brief voor de koning’ te komen kijken. Dinsdag 8 juni gaan we om 9.10 uur naar de nieuwe Pathé bioscoop in Zaandam. We verwachten voor 12.00 uur weer terug op school te zijn.


Evaluatie Techniek

Aanstaande dinsdag hebben Marlieke(namens de werkgroep techniek) en Marjan een evaluatiegesprek met iemand die de voortgang op techniekgebied bespreekt.

Er is veel gebeurd dit schooljaar. De werkgroep heeft een keuze gemaakt voor techniekkasten en materialen. Alle groepen zijn bezig met het uitproberen van de nieuwe materialen en er is een beleidsplan gemaakt voor techniek. Techniek is heel breed. Werken met constructiematerialen, iets technisch knutselen, computerprogramma’s gebruiken en mee werken (zoals PHUN) allemaal voorbeelden van techniek. Dit jaar is het laatste jaar dat we gebruik maken van de subsidie die we gekregen hebben om techniek binnen de school mogelijk te maken.
Hulp gevraagd

Het schooljaar loopt alweer op z’n eindje en we willen u vragen of u ons weer wilt helpen; met kleine herstelklusjes in de school, met de grote schoonmaak van de materialen en met het opruimen van de klas. U kunt de borden bij de groepen in de gaten houden voor data en mededelingen.


Bericht van de ouderraad

We hebben al verschillende thema’s gehad afgelopen jaar. U heeft er vast van uw kind van vernomen, de afsluiting bijgewoond en in de Tamtam over gelezen. Bij het project voeding zijn kinderen bezig geweest om voor elkaar te koken en zijn er restaurants geopend. Tijdens het project ruimte zijn de kinderen naar Space-expo geweest. Naast deze excursie zijn nog meer activiteiten mogelijk gemaakt door uw ouderbijdrage. Om u een indruk te geven:

Space-expo = € 3.600,00  


Natuurschool = € 1.000,00
Decemberactiviteiten = €   740,00
Pasen = € 1.100,00  
 Ook het thema water zal weer opgeluisterd worden met een excursie voor de onderbouw naar het strand. Zij zullen worden vervoerd met bussen en dat is een aanzienlijke kostenpost.

De ouderraad heeft geconstateerd dat nog niet alle ouders de vrijwillige bijdrage hebben overgemaakt. Tot nu toe heeft ongeveer 15% niet betaald, dit komt ongeveer neer op


€ 2000,- . Wij willen iedereen die het bedrag nog niet (volledig) heeft overgemaakt verzoeken dit alsnog te doen (rekeningnummer. 502047 o.v.v. naam kind(eren)). Wij, maar vooral de leerlingen, hopen dat er ook volgend jaar weer leuke excursies kunnen worden geboekt. Uw bijdrage is daarvoor onmisbaar.

Alvast bedankt,De ouderraad van de Rietvink


Kinderboekenmarkt

Zondag is er op de Zaanse Schans een kinderboekenmarkt. Er zijn allerlei activiteiten voor kinderen. Het begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Meer informatie op

www.zaansekinderboekenmarkt.nl
www.de-rietvink.nl

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina