HoofdgebouwDovnload 40.21 Kb.
Datum21.08.2016
Grootte40.21 Kb.R.K. Basisschool De Rietvink

Hoofdgebouw


P.A. van Meverstraat 3

Postbus 2005

1500 GA Zaandam

 075 - 6167719

E-mail: info@de-rietvink.nl

Website: www.de-rietvink.nlDependance

Nieuwendamstraat 2e

 075 – 6142799

Zaandam, donderdag 2010.Do

8-3

Tam-tam

Vr

9-3

GMR vergadering

Ma

12-3

Fluxus; film groepen 7 en 8

Marjan afwezig BAPO verlof.Di

13-3

Groot Zorgteam vergadering

Start gitaarles nieuwe groepWo

14-3
Do

15-3

Krea les groep 6a

Tennisclinic gr 4bVr

16-3

Tennisclinic groep 3a.4a.en 5a

Ma

19-3
Di

20-3
Wo

21-3

Verjaardag leerkrachten op de deep

Do

22-3

Zwemmen groep 5

Tam-Tam


Vr

23-3
Ma

26-3

Start Paasproject

Fluxus groep 3 en 4

11-03 Siara Anthonio 4B

13-03 Julian Kesselaar 8A

15-03 Xuan Xuan Pan 7B

16-03 Charlie Appel 1 B

17-03 Dilana Anthonio 2 A

17-03 Gioia Schaar 5A

17-03 Nikkie Jongewaard 5A

19-03 Noah van der Let 6A

20-03 Iris-Paula Fritzen 5A

Project Kunst

Groepen 1/2

De groepen 1/2 zijn ook begonnen met het thema kunst. Vanuit de bouw komt er in de volgende tam-tam een stukje over de invulling vanuit de kleuterbouw. 

Vandaag zijn de groepen 3 ,4 en 5 naar het Cobra museum geweest, in dit museum gaat het over moderne kunst. Het museum heeft niet voor niks de naam Cobra gekregen, want het laat vooral het erfgoed van de Cobra-beweging zien.

Cobra is een Europese kunststroming binnen de moderne kunst uit eind jaren veertig van de twintigste eeuw. De naam "Cobra" heeft betrekking op de drie hoofdsteden van de landen waaruit de oprichters vandaan kwamen: Copenhagen - Brussel - Amsterdam. Beroemde Nederlandse kunstenaars van de beweging waren Corneille, Karel Appel en Constant.

De kinderen zijn vandaag naar de tentoonstelling van Klee+Cobra ‘Het begint als kind’ geweest. De kindertekening staat hier centraal. De kinderen hebben gezien dat veel schilderijen opgebouwd zijn uit simpele vormen en maar enkele lijnen. Toch lukt het de kunstenaars om hiermee duidelijke beelden, beweging en diepte te laten zien. De kinderen hebben ook zelf een tekenopdracht in het museum gedaan.

Op school werken we de komende weken verder aan dit thema. We leren meer over de kunstenaar van Klee en hoe hij zijn schilderijen maakte. Maar we gaan zelf ook volgens deze technieken ons eigen kunstwerk maken.

We hopen op een kleurrijk en kunstzinnig project!

Groepen 6,7 8

In de bovenbouwgroepen zijn we begonnen met het ontdekken van verschillende kunststromingen.

We verdiepen ons in de Gouden Eeuw: welke schilders waren er en wat schilderden ze vooral. Ook wordt dieper ingegaan op diverse schildertechnieken: kleurgebruik,soorten perspectief, vormen etc.

Om het geheel nog meer uit te diepen gaan we op excursie naar het Rijksmuseum.

Groep 6 Marloes en groep 7/8 Merel gaan 14 maart. We gaan met de museumbus. De kinderen vertrekken vanaf school en zijn op tijd weer terug.

Groep 8 Jeroen/ Monique gaat vrijdag 16 maart. We vertrekken al om 8.15 uur en zijn op tijd weer terug.

Groep 6 Carlita/Claudia en groep 7 Jos gaan dinsdag 3 april.

Muziekles

Vanaf volgende week, dinsdag 13 maart, krijgen de kinderen van groep 8A muziekles van een gastdocent van Fluxus.

De lessen worden 's middags gegeven. 

Film groepen 7 en 8

Maandag a.s. (12 maart) gaan de groepen 7 en 8 naar de film. We zullen rond 9.30 op de fiets vertrekken vanaf de dependance. Alle kinderen moeten dus op de fiets naar school komen! De film begint om 10.00 uur in Pathé Zaandam. We zullen vrijwel zeker voor 12.00 uur terug zijn, maar een uitloop van een kwartiertje is mogelijk. Wij vragen alvast om uw begrip als uw kind rond 12.15 uur pas op school terugkeert. Film
Als er nog ouders nodig zijn om mee te fietsen en mee te gaan naar de film, is dit vandaag aan de kinderen van de betreffende groep doorgegeven. Dan kunt u dat op vrijdag 9 maart terugkoppelen naar de betreffende groepsleerkrachten. Voor groep 7a is de begeleiding al helemaal rond.Nieuw hek

In de vakantie is er een nieuw hek om de school heen geplaatst. Het voordeel is dat het hek hoger is dan het oude hek en dat het op slot kan. We hopen hiermee het vandalisme, maar vooral de overlast die we hebben van glas op het schoolplein terug te dringen.
Weekagenda nu op beeld

We hebben 2 flatscreens aangeschaft om o.a. de weekagenda op de laten zien. Verder worden er dia’s, filmpjes en de mediatoren op vertoond. We hopen dat u er vaak op zult kijken.Ik eet beter

Dit jaar doet de bovenbouw mee aan de lessen van “Ik eet het beter”, een programma dat zich richt op gezond, veilig en bewust eten. Groep 6 gaat aan de slag met verschillende smaken, leert wat belangrijke voedingsstoffen zijn en dat lekker eten ook gezond kan zijn. Groep 7 leert welke functies belangrijke voedingsstoffen hebben en hoeveel calorieën er in zitten. Op 15 maart halen we bij AH een gratis boodschappenpakket op, om het geleerde in de praktijk te brengen. In april is groep 8 aan de beurt.


Dansnieuws van Valery Bouwknegt (gr 7)

Er is een nieuw dansprogramma: Junior Dance.
Van de ruim 1000 filmpjes die zijn ingezonden zijn er 90 uitgekozen en geselecteerd op verschillende

dans stylen om te laten zien wat je kunt/


Valery haar dansfilmpje is uitgekozen en zij is geselecteerd om auditie te doen om voor 4 juryleden.

Zaterdag 31 maart wordt het uitgezonden; Junior Dance op NL 3 bij de AVRO om 19:20 uur. Zal Valery doorgaan om naar de finale?

Meer mogen we hier niet meer over zeggen.Hier de link waar je alle informatie vindt over Junior Dance http://avro.nl/juniordance/!

 


Oecomenische viering

'de blinde vlek van wetenschap'

Dat is het thema van de Oecumenische kerkdienst op 18 .

Locatie is het speellokaal van CBS Het Baken aan de P.A.  van Meverstraat 9 te Zaandam aanvang 10.00 uur. Jongerenwerker Martijn Ouwerkerk en ds Sjaak Visser zijn samen met de jongeren uit de Westerwatering bezig de speciale dienst voor te bereiden voor jong en oud.

Één van de speciale gasten voor zang en piano begeleiding zal Naomi Visser zijn. Voor de kinderen is er een gezellige kindernevendienst. En na de dienst voor iedereen natuurlijk

koffie/thee/limonade en iets lekkers.


Naschoolse activiteiten

Voor de voorjaarsvakantie is er een aanbod geweest voor Breakdance en Spaans. Breakdance gaat zeker door, maar voor Spaans zijn nog net te weinig aanmeldingen. Bij deze Tam-Tam vindt u nogmaals een wervingsbrief.Nieuws vanuit de medezeggenschapsraad

Afgelopen maandagavond heeft de MR vergaderd. Op de agenda stond o.a. de huisvesting, waar op dit moment niets nieuws over te melden is. De toezegging om dit schooljaar met de dependance te verhuizen is zoals het er nu naar uitziet niet haalbaar. De bal ligt bij de gemeente.

Een ander punt is de formatie van schooljaar 2012-2013. Met het team zijn verschillende mogelijkheden voor groepsindelingen gemaakt. Naast het formatiebeleidsplan is een stappenplan gepresenteerd. De MR volgt het beleid op gebied van de procedures. Voordat de definitieve versie van de formatie gepresenteerd wordt, wordt deze besproken in de MR.

Het laatste punt is de behoeftepeiling rondom de schooltijden. Binnenkort kunt u een vragenlijst rondom uw voorkeur voor de schooltijden van ons verwachten. Met deze behoeftepeiling willen we inventariseren hoe u denkt over de mogelijkheid van een continurooster of het handhaven van de huidige schooltijden.


Gevonden voorwerpen

De bak met de gevonden voorwerpen is weer aardig vol geraakt. Deze week en volgende week kunt u nog kijken of er spullen van uw kind bij zijn. Daarna gaan de spullen in de Humanitasbak.


Goede doelen actie

De kinderen hebben in de week van 20 februari brieven geschreven om kenbaar te maken voor welk goed doel zij geld zouden willen ophalen.

De goede doelencommissie heeft een heel karwei gehad om alle brieven te lezen, en er zaten heel veel goede brieven tussen.


Uiteindelijk hebben we het aantal brieven geteld, en het was een nek aan nek race tussen WNF en KIKA. Met 34 stemmen is het goede doel geworden………………KIKA.

Dus 24 mei houden we de goede doelen actie “Wedden dat ik het kan” voor KIKA. Verdere informatie daarover volgt nog in april.
Website

Nagenieten van het project maken & gebruiken en sneeuw- en ijspret doet u natuurlijk op www.de-rietvink.nl. Open de site wel in internet explorer, zodat de foto's en de tekst op de juiste manier worden weergegeven.

Tennisclinic groepen 3,4 en5

De groepen 3,4 en 5 zijn uitgenodigd voor een tennisclinic door tennisvereniging Westzijderveld. Zij leren de grondbeginselen van het tennissen.


www.de-rietvink.nl

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina