Huis veldhoenDovnload 8.85 Kb.
Datum25.08.2016
Grootte8.85 Kb.
HUIS VELDHOEN

Aatje’s Veldhoen


Van 10 december 2011 t/m 21 januari 2012 in CBK Amsterdam

Het atelierhuis van Aat Veldhoen is een vrijstaat voor de kunst. Geen plek is onbenut. Overal waar je kijkt, zie je werk van Veldhoen en voel je de vrijheid en rebellie van de kunstenaar. CBK Amsterdam biedt tijdelijk onderdak aan een selectie van zijn etsen, tekeningen, schilderijen, keramiek en beelden. Amsterdamse stadsgezichten, familie en vrienden, de vrouw en Veldhoens maatschappelijke betrokkenheid spelen een zichtbare rol in deze

overzichtstentoonstelling. Een deel van het werk is te koop.
HUIS VELDHOEN BRUIST

Tijdens de tentoonstelling organiseert CBK Amsterdam diverse activiteiten:


Rondleiding - vrijdag 16 december om 15.30 uurDe ontmoeting met Veldhoen - Catherine Steenbeek, mede-curator van Huis Veldhoen, kwam wekelijks over de vloer bij Veldhoen. Zij vertelt over de totstandkoming van deze tentoonstelling. Dichter Hans Plomp werkte samen met de kunstenaar, hij neemt u mee over de tentoonstelling.
Entree gratis

Concert - zondag 18 december om 15.00 uurEsther Apituley & Rie Tanaka, de muzikale vrienden van Veldhoen -

Altvioliste Esther Apituley speelt samen met concertpianiste Rie Tanaka werken van Georg Philipp Telemann, Francis Poulenc, Frank Bridge en Astor Piazzolla.


Entree € 12,50, met korting (CJP, Stadspas en 65+) € 10,00. Reserveren kan telefonisch of per e-mail. De zaal is open om 14.30 uur.

Familieworkshop - zaterdag 14 januari van 13.00 tot 16.00 uurDe grafiek van Veldhoen - Leer in één middag een aantal basisvaardigheden grafiek. Groot en klein gaan tijdens deze workshop aan de slag met de zogenaamde droge naald technieken. Docenten van het Grafisch Werkcentrum Amsterdam begeleiden deze familieworkshop.
Entree € 2,00 p.p. inclusief materiaal.
Lezing - donderdag 19 januari van 19.30 tot 20.30 uur

Veldhoen en zijn model - Lezing door Natasja Rietdijk, één van Veldhoens muzes. In 2000 ontmoette zij de kunstenaar in het Rembrandthuis waar hij een maand in het atelier van Rembrandt werkte. Sindsdien poseert zij voor Veldhoen. Na de lezing geeft Natasja toelichting bij portretten op de tentoonstelling.

Entree gratis


Debat - vrijdag 20 januari van 15.00 tot 17.00 uurDe keuze voor Veldhoen in CBK Amsterdam - Debat over de invloed van politiek op de kunstsector met een inleiding door Hedy d’Ancona; Een overzichtstentoonstelling van Veldhoen op dit moment? Is dat toeval of een vooruitziende blik? Privatiseren we kunst zoveel mogelijk of zetten we kunst in voor maatschappelijke doelen? Welke politieke keuzen zijn er te maken? Welke politieke keuze maken we?
Entree gratis


Word nu lid en koop een Veldhoen met korting

Speciaal voor nieuwe leden hebben CBK Amsterdam en Aat Veldhoen een keuze gemaakt uit de indrukwekkende grafiekcollectie van Aat Veldhoen. Nieuwe en bestaande leden kunnen met korting een prent aanschaffen.


Heeft u een Veldhoen? Vertel het ons!

Bent u een van de gelukkigen die in de jaren zestig een Veldhoen kocht voor drie gulden? Of heeft u op andere wijze een werk van de kunstenaar in uw bezit gekregen? Wij willen er graag meer van weten. Stuur een foto van het werk, samen met een korte beschrijving naar Veldhoen@oost.amsterdam.nl. Een selectie van de werken plaatsen wij gedurende de tentoonstelling op onze website.CBK Amsterdam
oranje-vrijstaatkade 71
1093 ks amsterdam
t 020 2535456
cbk@oost.amsterdam.nl

openingstijden

di t/m za 11 - 17 uur, do 11 - 20 uurzo 11 december en 15 januari 13 - 17 uur

CBK Amsterdam is gesloten op 24, 25, 26 en 31 december en 1 januari.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina