Huiswerk voor 31 oktober 2014Dovnload 7.52 Kb.
Datum07.10.2016
Grootte7.52 Kb.

Huiswerk voor 31 oktober 2014

Beste Manu,

Afgelopen vrijdag ben je druk aan de slag gegaan met de eerste opgaven uit het Staal-boek van groep 7. Je hebt goed en hard gewerkt, al zijn we er gedurende de les achter gekomen dat je vorig jaar al wat opgaven uit dit boek heb gemaakt. Deze opgaven heb ik inmiddels voor je nagekeken en ik moet zeggen dat je de stof heel goed lijkt te beheersen. Je woordenschat is ruim voldoende, evenals je spelling, alleen het indelen van een woord in de juiste categoriesoort gaat nog iets te vaak mis. Aanstaande vrijdag krijg je het nagekeken werk van mij terug met de opdracht alles in je werkboek neer te schrijven en de gemaakte fouten in het werkboek te corrigeren. Maar goed, daar hoef je je nu nog geen zorgen over te maken.

Verder hebben we voor de pauze de film " Achtste groepers huilen niet" afgekeken. Ik hoop dat je het een mooie film vond en ben benieuwd om je mening hierover te lezen aanstaande vrijdag (zie huiswerk). Het laatste gedeelte van de les hebben we samen het verhaaltje over de sponsorloop gelezen (blz. 24 en 25 uit Taal Actief 8) en heb ik gemerkt dat ook je leesvaardigheid in orde is. Blijf er echter wel op letten - vooral bij het voorlezen - dat je de leestekens niet vergeet en pauzes neemt bij punten, komma's en andere leestekens. Lezen is immers geen wedstrijdje wie het eerste bij het einde is. Probeer wat rustiger te lezen en je zult zien dat er dan ook meer van het gelezen verhaal blijft hangen :-)

Tenslotte hebben we een groot deel van de tot dusver behandelde stof herhaald, zoals contaminaties, wat grammatica, het onderscheid tussen directe en indirecte rede en de woordenschat. Probeer voor aanstaande vrijdag dit nog even kort voor jezelf te herhalen waarbij ik vooral benieuwd ben of je het onderscheid tussen een onderwerp, persoonsvorm, gezegde en bepaling nog weet. Ook hebben we het huiswerk besproken dat je voor afgelopen vrijdag hebt gemaakt. Dit was dik in orde; heel goed gedaan dus!Dan het huiswerk voor de volgende les:

  • Om te beginnen zou ik graag zien dat je een recensie van de film " Achtste groepers huilen niet" zou schrijven. Probeer een informatieve tekst te schrijven (bijvoorbeeld voor een krant) van ongeveer 300-500 woorden waarin je iets vertelt over de film en tenslotte je eigen mening over de film geeft. Probeer de tekst in te delen met een korte inleiding, het hoofdgedeelte van de tekst, een korte conclusie en tenslotte het aantal sterren dat je de film geeft (1 is heel slecht, 5 is heel goed). Wat ik in ieder geval in de recensie wil lezen, is een korte samenvatting van de film waarin je ook iets verteld over het genre en de doelgroep voor wie de film bedoeld is. Ook wil ik een duidelijk en goed onderbouwde eigen mening horen over de film. Vind je het een goede film, is het verhaal realistisch, is er goed geacteerd, raakte de film je, etc. Sluit af met een eindoordeel en het aantal sterren dat je de film geeft. Om je een idee te geven van hoe een recensie eruit zien, heb ik een voorbeeld toegevoegd op de huiswerkpagina.

  • Verder zou ik graag zien dat je les 12 en 14 maakt uit het Taal Actief boek (blz. 28 t/m 31). Let op. Les 14 gaat ervan uit dat je met zijn twee├źn werkt, maar de opdrachten kunnen ook zelfstandig worden gemaakt.

  • Tenslotte zou ik graag even willen weten of je al een werkboek van Taal Actief, deel 8A van me hebt gekregen... Zo ja, dan mag je opdracht 2 en 4 maken van Les 10.

Veel succes ermee en tot volgende week!Sander

sander@klokhuis.com
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina