Hulp in PraktijkDovnload 6.48 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte6.48 Kb.Hulp in Praktijk

Op zondag 20 april a.s. zal door Stichting Hulp in Praktijk in de Groene Tuinkerk na de kerkdienst onder het genot van een kop koffie een presentatie gegeven worden over HiP.

Hieronder alvast een stukje informatie hierover.

Stichting Hulp in Praktijk (HiP)


Steeds meer mensen hebben hulp nodig. Steeds minder mensen krijgen daadwerkelijk de hulp die ze nodig hebben. Stichting HiP wil hier verandering in brengen. HiP mobiliseert christenen in het geven van hulp aan de medemens.

Het geven van hulp is een bijbelse opdracht die Jezus Christus ons als taak heeft gegeven. Veel christenen willen wel hulp geven maar weten niet hoe en waar ze moeten beginnen, daarom is HiP opgericht. HiP werkt samen met de verschillende kerken en hulpverlenende organisaties om zo de hulpbehoevende medemens te helpen.


Stichting HiP zorgt ervoor dat de hulpbehoevenden in contact worden gebracht met mensen die hulp willen bieden. Stichting HiP is een organisatie die een communicatienetwerk onderhoudt. In een database staan de gegevens van hulpbieders (leden van de kerken), christelijke ondernemingen en christelijke hulpverlenende organisaties. HiP beschikt niet over ‘eigen’ mensen die hulp bieden, maar zorgt voor de registratie en contactvorming.

Mensen kunnen, ongeacht hun culturele of religieuze achtergrond, om hulp vragen. Dit gebeurt via de helpdesk (0900 – 447 447 4). HiP brengt vervolgens de hulpvrager in contact met de hulpbieder. HIP ondersteunt hiermee de lokale kerken. HiP is interkerkelijk en wil binnen het lichaam van Christus samenwerking toestand brengen. Stichting HiP is op dit moment actief in onder andere de steden Utrecht, Amsterdam, Soest, Nieuwegein en Waddinxveen om van daaruit te werken aan een landelijke spreiding. Al vele lokale kerken en hulporganisaties participeren in HiP.


Uw kerk participeert in HiP. Wat kan dit voor u betekenen? U kunt zich d.m.v. het aanmeldkaartje opgeven bij HiP. HiP neemt telefonisch contact met u op. In dit gesprek worden uw gegevens genoteerd. Er wordt aan u gevraagd wat u leuk vindt om te doen. U kunt hierbij denken aan allerlei vormen van praktische en/of sociale hulp. Bijvoorbeeld, iemand bezoeken die eenzaam is, een klusje doen voor iemand die ziek is. Er wordt vooraf altijd contact met u opgenomen voordat u hulp gaat geven. HiP houdt er rekening mee dat u ook andere afspraken kunt hebben. Het kan natuurlijk ook zijn dat u iemand kent die hulp nodig heeft en dat u deze hulp niet kunt geven. Neem dan gerust contact op met HiP, zodat HiP wel de nodige hulp voor deze persoon kan organiseren.

Stichting Hulp in Praktijk

Amersfoortsestraat 11ª

3769 AD Soesterberg

Telefoon: 0346 – 330883

Fax: 0346 – 330884E-mail: bureau@stichtinghip.nl

Website: www.stichtinghip.nl
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina