Hyundai-importeur Greenib Car b vDovnload 28.76 Kb.
Datum18.08.2016
Grootte28.76 Kb.
Hyundai-importeur Greenib Car b.v.

Hub van Doorneweg 14

2171 KZ Sassenheim, Nederland

P.O. Box 281, 2170 AG Sassenheim, Nederlandwww.hyundai.nl en www.hyundaipers.nl
Voor meer informatie contact:

Mike Belinfante

TEL.: +31 252 240 340

FAX: +31 252 240 319

GSM: + 31 6 51 77 66 99mbelinfante@greenibcar.nl
PERSINFORMATIE

  • Hyundai ix35 Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) ‘s werelds eerste in serie geproduceerde auto met brandstofcel

  • Productie Hyundai ix35 FCEV wordt volgend jaar opgevoerd

  • Eerste officiële 700 bar-waterstoftankstation op 3 september open in Rhoon (gemeente Albrandswaard) aan A15 nabij Rotterdam

  • Meer ‘waterstoftankstations’ in Nederland gepland

  • Voordelen Hyundai ix35 FCEV: binnen 4 minuten tanken, actieradius 600 km, uitstoot uitsluitend waterdamp

Hyundai zet eerste ‘waterstofauto’ op Nederlands kenteken

9-XKB-49. Dat is het kenteken van de eerste Nederlandse auto met een brandstofcel. De Hyundai ix35 FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) heeft daarmee een onvervalste primeur. Deze eerste ‘waterstofauto’ is gisteren afgeleverd aan Rijkswaterstaat. Dat gebeurde kort na de officiële opening van het eerste openbare 700 bar-waterstoftankstation door staatssecretaris Mansveld in de gemeente Albrandswaard nabij de A15 (Rhoon). De Hyundai ix35 FCEV is de eerste auto met een brandstofcel ter wereld die commercieel wordt ingezet.

De ‘waterstofauto’ Hyundai ix35 FCEV is gebaseerd op Hyundai’s populaire crossover Hyundai ix35. De eerste twee auto’s met dit innovatieve systeem zijn besteld door Rijkswaterstaat. De eerste daarvan is gisteren afgeleverd. De tweede Hyundai ix35 FCEV wordt halverwege deze maand op Nederlands kenteken gezet. De milieuvriendelijke auto’s worden ingezet in de regio’s Rotterdam en Helmond, waar waterstoftankstations zijn gevestigd.

Milieuvriendelijkste auto op de markt

De Hyundai ix35 FCEV is de milieuvriendelijkste auto op de markt. Hij heeft een actieradius van bijna 600 kilometer, tanken duurt slechts enkele minuten en de emissie is water(damp). De uitstoot van CO2, of andere schadelijke stoffen, behoort daarmee definitief tot het verleden. Een ander belangrijk voordeel is dat waterstof duurzaam is te produceren én op te slaan.Investering in netwerk van tankstations

Hyundai heeft de Hyundai ix35 FCEV al in diverse andere Europese landen, waaronder Noorwegen, Zweden, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België, geïntroduceerd. Het gebrek aan openbare waterstoftankstations in Nederland hield de introductie van deze milieuvriendelijke auto in Nederland tot nog toe tegen. Samen met diverse leveranciers van waterstof zoals Air Liquide, Linde Gas en Air Products – en enkele andere ‘groene’ ondernemers – investeert de Nederlandse overheid de komende jaren in een netwerk van 700 bar-waterstoftankstations. Behalve in Albrandswaard en Helmond (autocampus) komen er volgend jaar ook waterstoftankstations in Arnhem en Amsterdam. Tevens zijn er initiatieven voor de aanleg van stations in Eindhoven, Zwolle en Oude Tonge.Rijden op waterstof in stroomversnelling

Door de levering van de eerste ‘waterstofauto’s van Hyundai en de opening van het eerste openbare 700 bar-waterstoftankstation van Air Liquide in de gemeente Albrandswaard zijn alle ontwikkelingen wat betreft rijden in auto’s met een brandstofcel in een stroomversnelling geraakt. Hyundai gaat de komende jaren daarom de productie van auto’s met een brandstofcel verder opschroeven.

Met de Hyundai ix35 FCEV maakt Hyundai nu als eerste autofabrikant CO2-vrije mobiliteit mogelijk. Tevens fungeert de emissievrije Hyundai ix35 FCEV als aanjager. Overheden overal ter wereld zijn bezig om de uitstoot van kooldioxide (CO2) terug te dringen en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen voor mobiliteit te beperken. Ook streven overheden steeds nadrukkelijker naar onafhankelijkheid van de olie- en gasproducerende landen.

De komst van de waterstofauto Hyundai ix35 FCEV valt samen met de overeenkomst die de G8-landen van de Europese Unie in 2009 sloten om de uitstoot van schadelijke CO2 voor 2050 met 80 procent terug te dringen. Bovendien voldoet de Hyundai ix35 FCEV aan de strenge regelgeving voor nul-emissieauto’s in Europa en de Amerikaanse staat Californië.Gepatenteerde technologie

De door waterstof aangedreven Hyundai ix35 FCEV is gebouwd met gepatenteerde technologie. Een brandstofcel zet de waterstof om in elektriciteit die vervolgens de elektromotor aandrijft. De enige uitstoot van de waterstofauto Hyundai ix35 FCEV is water(damp). Het rijgedrag en de prestaties van de Hyundai ix35 FCEV zijn vergelijkbaar met die van een Hyundai ix35 met benzinemotor.

In tegenstelling tot veel andere auto’s met een alternatieve aandrijving hoeft de bestuurder van de waterstofauto Hyundai ix35 FCEV zich niet druk te maken om de actieradius. Op een volle tank kan namelijk 600 kilometer ver worden gereden. Bovendien duurt het tanken niet langer dan 4 minuten. Ook de prestaties liggen op een hoog niveau. De acceleratie van 0 naar 100 km/u vergt 12,5 seconden, de topsnelheid bedraagt 160 km/u. Het koppel van 300 Nm is direct beschikbaar. De brandstofcel en elektromotor zijn niet veel groter dan een motor van een conventionele aandrijflijf op benzine.

Specificaties van de waterstofauto Hyundai ix35 (met brandstofcel)


Lengte

4.410 mm

Breedte

1.820 mm

Hoogte

1.655 mm

Actieradius

594 km

Energieverbruik

0,95 kg H2/100 km

Topsnelheid

160 km/u

Acceleratie, 0-100 km/u

12,5 sec.

Vermogen van de brandstofcel

100 kW (136 pk) / 300 Nm direct beschikbaar

Energie-opslagsysteem

Batterij, 24 kWh (lithium polymeer)

Brandstof

Waterstof H2 (700 bar, 5,6 kg), tanken duurt 4 minuten

Emissie

Water(damp) H2O

Fotografie

De Hyundai ix35 FCEV is ‘s werelds eerste auto met een brandstofcel die commercieel wordt ingezet. De levering van deze ultraschone Hyundai valt exact samen met de opening van het eerste openbare waterstoftankstation in Nederland.

Hyundai Motor Company (opgericht in 1967) is een van de succesvolste automerken van dit moment. Anno 2014 is Hyundai de op drie na grootste autoproducent ter wereld. Het dynamische bedrijf – dat hard en vol zelfvertrouwen werkt aan een succesvolle toekomst – ontwerpt, ontwikkelt en produceert auto’s van topkwaliteit die tegemoetkomen aan de wensen van Europese klanten. Negentig procent van de Hyundai’s die in Nederland worden verkocht, zijn dan ook in Europa ontworpen en ontwikkeld en worden in moderne Europese autofabrieken geproduceerd.

Hyundai wil niet zozeer het grootste automerk ter wereld worden, als wel het meest geliefde. Om dit te bereiken biedt Hyundai een uitgebreid garantiesysteem, 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking voor volop zekerheid en staat klantvriendelijkheid bij Hyundai hoog in het vaandel. Ook streeft Hyundai een leidende positie na op het gebied van milieuvriendelijke technologieën en CO2-reductie.

Hyundai is Partner van de UEFA en FIFA. In 2014 staat de sponsoring in het teken van het WK voetbal in Brazilië. Het Hyundai Shell World Rally Team is dit jaar met de supersnelle Hyundai i20 WRC actief in het spectaculaire World Rally Championship (WRC).

Hyundai wordt in 193 landen via meer dan 6.000 dealers verkocht. In totaal zijn 85.000 mensen bij Hyundai Motor Company werkzaam. In Nederland behoort Hyundai bij de succesvolste en bestverkopende autoproducenten.

Hyundai-importeur Greenib Car deelt het succes met ongeveer honderd Hyundai-dealerbedrijven in Nederland. Kijk voor meer informatie op: www.hyundai.nl en www.hyundaipers.nl.Greenib Car heeft als eerste auto-importeur in Nederland de beschikking over managementsystemen die voldoen aan de norm ‘MVO-prestatieladder’. Het certificaat is door TÜV Nederland uitgereikt op het voor handel en distributie hoogst haalbare niveau-3. Greenib Car is ook ISO-gecertificeerd.Greenib Car is een onderdeel van AutoBinck Holding. AutoBinck is een internationale onderneming met het hoofdkantoor in Nederland, opgericht in 1907, met activiteiten in autodistributie, autoretail, leasing en mobility management, alsmede de distributie en verkoop van onderdelen en accessoires. AutoBinck heeft circa 1.450 werknemers werkzaam in de Benelux en Centraal-Europa en genereerde een omzet van ruim 900 miljoen euro in 2013.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina