Ice in mobiele telefoon: Belangrijk in noodgevallen ice is de internationale afkorting voor In Case of EmergencyDovnload 4.48 Kb.
Datum24.07.2016
Grootte4.48 Kb.
ICE in mobiele telefoon:

Belangrijk in noodgevallen

ICE is de internationale afkorting voor In Case of Emergency.

Gebruik deze afkorting bij de adressen in je mobiele telefoon, zodat hulpverleners weten wie ze moeten bellen als je daar zelf niet toe in staat bent.
In geval van nood

Hulpverleners willen graag snel contact opnemen met familieleden of andere personen om ze te informeren over de situatie van een ‘slachtoffer’. Ook kan het zijn dat ze snel informatie nodig hebben, bijv. bloedgroep, medicijnen, allergieën, enz.

Om te voorkomen dat hulpverleners kostbare tijd verliezen is het belangrijk om de codering ICE te gebruiken bij de contactpersonen in je mobiele telefoon.
Hoe werkt ICE

In een noodgeval hebben slachtoffers meestal wel een mobiele telefoon bij zich, maar hulpverleners weten niet wie ze uit de lijst met nummers moeten waarschuwen.Sla daarom in je mobiele telefoon het nummer op van de persoon die gebeld moet worden in geval van nood, met als naam ICE. Dan weten hulpverleners met wie ze contact moeten opnemen.
Tips

  • Als je wilt dat er meerdere personen moeten worden gebeld, kun je meerdere nummers in je mobiele telefoon opnemen. Daarvoor kun je de codes ICE1, ICE2 enz gebruiken.

  • Zet bij het invoeren van de naam ICE een spatie vóór ICE. Op die manier komen de ICE-nummers bovenaan in de contactenlijst te staan.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina