Igel technology zet nieuwe stap in gestandaardiseerd cross-device endpointbeheerDovnload 15.83 Kb.
Datum29.09.2016
Grootte15.83 Kb.PERSBERICHT
IGEL Technology zet nieuwe stap in gestandaardiseerd cross-device endpointbeheer
Ook thin clients uit Dell Wyse 5000- en 7000-serie kunnen nu geconverteerd worden
Utrecht, 30 november 2015IGEL Technology heeft een nieuwe stap gezet op weg naar gestandaardiseerd, cross-device endpointbeheer. Dit door de inzet van zijn thin client-besturingssysteem Universal Desktop Converter 2 (UDC2) uit te breiden met twee extra modelseries van Dell Wyse. UDC2 met IGEL Linux 5.08.100 draait nu op alle desktop-thin clients uit de 5000- en 7000-serie*, met inbegrip van hun voorgangers uit de D- en Z-klasse. Zelfs de populaire Dell Wyse 7020 met Windows Embedded Standaard 7 (voorheen: Z90Q7), wordt volledig functioneel ondersteund, inclusief geluid, dual view, netwerkdrivers en wifi. De devices zijn hierdoor eenvoudig te updaten naar de nieuwste hulp- en stuurprogramma’s ter ondersteuning van randapparatuur. De lokale instellingen en de sessies van de clients worden op afstand beheerd dankzij de inzet van IGEL’s Universal Management Suite (UMS), die standaard wordt meegeleverd.
Met de ondersteuning van de nieuwe gast-thin clients heeft IGEL zijn hardwarebasis voor gestandaardiseerd endpointbeheer voor klanten en partners verder uitgebreid. De UDC2 standaardiseert niet alleen de clients van uiteenlopende leveranciers, zoals Acer, Fujitsu, HP, Lenovo en Samsung, maar ook PC’s en notebooks die gebaseerd zijn op Intel’s x86-processorarchitectuur. Daarnaast worden bestaande hardware-investeringen beschermd als klanten van plan zijn op thin en zero clients van IGEL over te stappen.
Gestandaardiseerd beheer

”Door de hardwarebasis van gastsystemen voor onze UDC2 voortdurend uit te breiden, bieden wij klanten en partners de mogelijkheid hun clientbeheer over de hele linie te standaardiseren,” zegt Edwin de Ron, Sales Manager van IGEL Technology in Nederland. “Ook serviceproviders die heterogene clientinfrastructuren als onderdeel van een Client-as-a-service (Claas)-model met maximale kostenefficiëntie op afstand willen beheren, hebben baat bij deze aanpak.”


Het conversieproces kan lokaal op de device worden uitgevoerd met behulp van een UDC-token, USB-stick of DVD, of via het netwerk door middel van IGEL’s UDC Deployment Appliance, een combinatie van PXE-server en webGUI. Wat het oorspronkelijke besturingssysteem van de gast-thin client is - in dit geval Linux, ThinOS of Windows Embedded - is niet relevant voor conversie met de UDC2.
Prijs en beschikbaarheid

Een niet-gelicentieerde evaluatieversie van IGEL’s Universal Desktop Converter 2 (UDC2) is kosteloos te downloaden via www.myigel.biz. Een volledige conversie van bovengenoemde clientseries van Dell Wyse is mogelijk met release 5.08.110 (beschikbaar vanaf half december) van de IGEL Linux-firmware. Voor het gebruik van deze software is een UDC-licentie vereist. Deze kost circa € 59, exclusief BTW. Geïnteresseerden kunnen een gratis evaluatie-unit voor een specifieke terminaldevice bestellen via het bestelformulier op de website van IGEL, onder vermelding van het MAC-adres.


*De notebook- en all-in-one-modellen uit de Dell Wyse 5000- en 7000-serie worden niet of niet volledig ondersteund. Een compleet overzicht van de diverse hardwarecomponenten die door de IGEL Linux-firmware ondersteund worden, is te vinden in de ‘Linux 3rd Party Hardware Database’ op www.igel.com/hwdb.


WEBSITE

OPLOSSINGEN

PRODUCTEN

Over IGEL Technology

IGEL Technology is een van 's werelds grootste fabrikanten van thin client hardware en software en is marktleider in Duitsland. IGEL ontwikkelt, maakt en verkoopt Linux-en Microsoft Windows-gebaseerde terminals in diverse uitvoeringen, waaronder conventionele desktopgebaseerde thin clients en thin clients geïntegreerd in LCD-schermen. IGEL levert ook software om oudere pc’s en thin clients veilig toegang te geven tot gecentraliseerde IT-infrastructuren en virtuele desktops.


IGEL Technology is onderdeel van de wereldwijde Melchers Group en lid van BITKOM. Naast het hoofdkantoor in Bremen (Duitsland) en een R&D-afdeling in Augsburg (Duitsland), is IGEL vertegenwoordigd via een dochteronderneming in Groot-Brittannië en zijn er kantoren in Hong Kong, Singapore, Shanghai en Peking. Verder is IGEL ook actief via partnerorganisaties, distributeurs en Authorized IGEL Partners (AIP) in de Verenigde Staten en meer dan 50 andere landen.
Meer informatie is beschikbaar op http://www.igel.com/nl/
NOOT VOOR REDACTIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
The Communication Force

Nanda BechtholtT +31 (0)23 - 56 56 850

nandab@communicationforce.com


: fileadmin -> user -> upload -> documents -> PDF files -> Press Release NL
user -> Nieuwsbrief cnv onderwijs passend onderwijs Nummer 1 17 januari 2013
user -> Een stukje over de geschiedenis van de club
user -> Herfstvakantie van 13 T/M 20 oktober
user -> Formulier verklaring vakbondslidmaatschap voor maandelijkse werkgeversbijdrage in de vakbondscontributie
user -> Winschoterhoogebrug
Press Release NL -> Igel partner Dagen: Blijf Voorop Lopen in the Thin Client Markt
Press Release NL -> Client as a Service: van hardware-investering naar schaalbare dienstverlening
Press Release NL -> Facelift voor igel’s succesvolste thin client ud3 krijgt nieuwe behuizing en extra functionaliteit
Press Release NL -> Groot formaat en veelzijdig: igel ud10 all-in-one thin client met 24 led-beeldscherm
Press Release NL -> Toonaangevend leverancier van thin clients, heeft Harm Bolwerk (46) benoemd tot nieuwe Key Account Manager Healthcare in Nederland. Bolwerk zal in deze functie de positie van igel in de zorgmarkt verder gaan uitbouwen
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina