Ik ben niet dood moet je weten, dood ben ik pas als jij mij bent vergetenDovnload 239.75 Kb.
Pagina1/6
Datum17.08.2016
Grootte239.75 Kb.
  1   2   3   4   5   6
@Nieuwsbrief 2012/09
aan alle afgestudeerden en cursisten,
leraars, gidsen en gewoon geïnteresseerden...
van/ in de opleiding reisleider / gids
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Rumbeke, 17 september 2012

Ik ben niet dood moet je weten, dood ben ik pas als jij mij bent vergeten

 Op 4 september verdween uit dit leven, maar niet en nooit uit ons gevoel, mevrouw Fernande Van Dycke, de moeder van Martine Louckx, de reisleidersdame van tuinen en parken en Brussel en zoveel meer. Zij en haar vader en haar dochter Nadège lieten ons dit weten en we berichten het u door. Met ons diepste medeleven.

SPECIAAL
www.travelstories.be

Op Travelstories.be kan je inmiddels deel 1 bekijken van het interview met Aklia Shadmuratova, een collega FBAA-reisleidster die we in dit programma als mens, gids en reisleider keren kennen _ http://vimeo.com/49161206#at=0. Deel twee van de reportage volgt in oktober, maar u hoort ons dan nog wel.Opleiding Reisleider
In september start in de Syntra centra de nieuwe opleiding tot reisleider _ u vindt de nodige coördinaten via www.toerismevlaanderen.be, reisleider/ gids. Mogen wij op uw medewerking rekenen om mensen uit uw familie of omgeving, vrienden, enz. hierover aan te spreken.
Wie de opleiding ooit volgde, weet beter dan wie ook dat deze opleiding een onbeschrijfbare verrijking is, en de wereld opent en laat zien als nooit voorheen. Ook ik heb het van horen zeggen… Maar alleen Roeselare, Genk, Turnhout, St. Niklaas en Brussel vormen FBAA-reisleiders! Info riet.espeel@busworld.org

Car & bus magazine & www.car-bus-magazine.beLeden van de vzw Reisleiders Vlaanderen genieten de uitzonderlijke abonnementsprijs 20 euro; tweemaandelijkse publicatie.
Info of verzoek kennismakingsexemplaar info@car-bus-magazine.be, of op 051-22-6060, Annelies Verslype.
www.car-bus-magazine.be: met beroepskalender, ABC, actuele toeristische info, diensten toerisme en hun up-to-date info, nuttige links, het archief van de edito’s (beroepsgeschiedenis en -actualiteit), toerisme-gerelateerde artikelen, enz.

1. BA-POLIS REISLEIDERS


Nee, een gewone BA-polis geldt niet voor een reisleider, werkend in opdracht, en in binnen- of buitenland op stap met groepen. Dus verwijzen we u graag door naar de door de vzw Reisleiders Vlaanderen geregelde BA-polis, waarvan u alle info treft op www.reisleidersvlaanderen.be.
Een lid van de vzw Reisleiders Vlaanderen betaalt 50,93 euro/jaar, een niet-lid 87,93 euro. Lidmaatschap? Info toerismecursussen@telenet.be
De aanvankelijk bij AIG Europe geregelde polis werd overgenomen door het Verzekeringskantoor Van Dessel, met Caroline Massie als uw contact. Begijnenweide 3 te 2800 Mechelen _ 015-459-778 _ caroline.massie@vandessel.be.
Bij ongeval moet de bijstandscentrale van AIG Europe worden gecontacteerd _ noodnummer +32/(0)2-739-9000 en +32/(0)3-253-6916 (doorverbinding).
Binnen de vzw Reisleiders Vlaanderen is Johan Blomme uw contactpersoon voor vragen rond de BA-polis of verzekeringsregelingen voor reisleiders of bij het opstellen van een ongevalsaangifte. U kan Johan contacteren via johanblomme@skynet.be _ 0496-861-541. Alle administratie blijft evenwel via Van Dessel te regelen, maar Johan zal er u graag bij adviseren. Waarvoor ons aller dank!


2. OPLEIDING, DIVERSE INFO
Beroepskalender
www.car-bus-magazine.be: linkerkant, Kalender, met heel wat toerisme gerelateerde activiteiten.

Commissies
Een aantal commissies kwam al goedwerkend op gang, en we hopen dat ook andere groepen het vuur aan de lont steken. Als de geduide voorzitters en/of secretaris van een groep de commissie op gang willen trekken en adressen nodig hebben (zie werkingsblad dat werd verdeeld), laat iets weten en we staan jullie wat graag bij in opstart.

Waarde collega’s FBAA-reisleiders
de grote vakantie voorbij, dus hopelijk meer tijd voor nieuwe uitdagingen.

Als voorzitster van de Commissie 14 (= Bretagne, Pays de la Loire, Loire, Centraal Frankrijk (Auvergne, Bourgogne, Centre, Limousin), Z-W-Frankrijk (Poitou-Charentes, Aquitaine, Midi Pyrenées) zou ik met de commissie willen beginnen maar alvorens de opstartvergaderings te plannen heb ik de vraag of er iemand zich geroepen voelt om de plaats van secretaris op te nemen. Een eventuele fiche van de leden met hun interesses zou aangenaam om een goed inzicht te krijgen van wat de team te bieden heeft. Men kan volop voorstellen doen wat de opstartdatum en -plaats betreft ; alle voorstellen zijn van harte welkom!
Mag ik op jullie reactie rekenen? Benieuwd, en met dank bij voorbaat.

mvg, Yolande De Soete _ yolandesoete@hotmail.com

18-19 oktober 2012, Map Pro, Paris _
Porte de Versailles, pavillon 7.2, met nieuw!: deelname van constructeurs touringcars.
De BAAV en FBAA gaan erheen op donderdag 18 oktober, en aparte uitnodiging volgt nog. Maar u kan zich natuurlijk al aanmelden _ riet.espeel@busworld.org _, zoals een paar mensen al deden. Het reisprogramma blijft cf de vorige jaren.
www.lemondeaparispro.com.
!!!!!!! Nu al registreren kan via http://2012.ubiqus-registration.com/mappro/ of meteen (?) via http://2012.ubiqus-registration.com/mappro/?IdC=&IdNode=3167
Na registratie ontvangt u vooreerst een Identifiant N° en wordt u verzocht een bewijsstuk/ justificatif op te sturen (fax of mail; met vermelding van de Identifiant N°). Voor reisleiders wordt dat ofwel de beroepskaart ofwel de FBAA-reisleiderskaart ofwel de lidkaart van de vzw Reisleiders Vlaanderen.
Les badges d’accès permanents au MAP PRO étant exclusivement réservés aux professionnels du tourisme (Autocaristes et Agents de voyage), nous vous demandons de bien vouloir nous faire parvenir un justificatif professionnel (ex : extrait de K-bis, carte de visite, demande sur papier en-tête, …) afin que nous puissions valider définitivement votre inscription :
- Par mail :
mappro@lemondeaparis.fr
- Par fax au +33 (0)1 53 30 95 07


20-10-2012, Travel The Workshop
(groepsreizen workshop); Sheraton Brussels airport hotel, 13:30-17:30 uur
De 13de editie van tRaVeL! The Workshop, dé professionele workshop voor groepsreizen in België, is een samenwerkingsverband tussen de toeristische diensten van Frankrijk, Nederland, Groot-Brittannië en Groothertogdom Luxemburg, met als partners NMBS Europe en Accor Hotels. Inschrijven is mogelijk via info@traveltheworkshop.be. Een geactualiseerde lijst van deelnemers, partners en exacte praktische informatie kan je vinden op www.traveltheworkshop.be. Travel2Newsletter 08-06-2012

29-30 december 2012, Parijsweekend as in the good old days, thema “Nieuwigheden”, o.l.v. Luc Glorieux. Wie zich aanmeldt, wordt als geïnteresseerde genoteerd.

VVIA: aan de leden en/of belangstellenden
1) VVIA kan maar werken dank zij de inzet en bijdragen van zijn leden. Lid worden kan altijd. Het bescheiden lidgeld omvat ook een jaarabonnement op het Vlaams-Nederlandse tijdschrift 'Erfgoed van Industrie en Techniek'. Meer info over het VVIA-lidmaatschap op www.vvia.be/lidworden.htm
2) Om de West-Vlaamse afdeling verder uit te bouwen zoeken wij nog enkele vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen. Indien U wenst mee te bouwen, ideeën of voorstellen voor activiteiten heeft… contacteer west-vlaanderen@vvia.be
*****Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie vzw, www.vvia.be _ administratie@vvia.be
Postbus 30 Postkantoor Stationswijk, BE-9000 Gent 12
VVIA steunen ? Dat kan ! WORD LID-ABONNEE

3. BELGIE


Verlofdagen
www.sbweb.be/SB/verlof.asp?year=2011

Volkskunde Vlaanderen vzw _ Nieuwsbrief _ http://newsletter.intrasite.be/t/ViewEmail/r/302F12EC7C702094/095586881078C131C67FD2F38AC4859C
info@volkskunde-vlaanderen.be, Sint-Amandstraat 72, 9000 Gent

Evenementen 2012
www.waarnaartoe.be


  1   2   3   4   5   6


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina