'Ik wil koffie!' Uw wens is ons bevel. Ford sync 3 komt naar EuropaDovnload 24.2 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte24.2 Kb.

'Ik wil koffie!' Uw wens is ons bevel. Ford SYNC 3 komt naar Europa.


  • In SYNC 3 is een druk op de knop en de gesproken opdracht 'Ik wil koffie', 'Ik moet tanken' en 'Ik moet parkeren' voldoende om een café, benzinestation of een parkeerplek te vinden
  • Het spraakgestuurde communicatie- en entertainmentsysteem van Ford is ook geschikt voor het bedienen van nieuwe apps, bijverdienen door het afleveren van pakketten, het delen van audioclips en het bekijken van het weerbericht
  • SYNC 3 is na introductie op Mobile World Congress in Barcelona in Europa beschikbaar op Mondeo, S-MAX en Galaxy, en in een later stadium op Kuga en andere modellenAMSTERDAM, 20 februari 2016 – Ford Motor Company lanceert het nieuwe communicatie- en entertainmentsysteem SYNC 3 in Europa. Met dit systeem kunnen bestuurders in spreektaal hun smartphone, audio-, navigatie- en klimaatfuncties bedienen.
SYNC 3 beschikt over een vernieuwd 8" touchscreen en is sneller dan eerdere versies. Met één druk op de knop en de gesproken opdracht 'Ik wil koffie', 'Ik moet tanken' en 'Ik moet parkeren' vindt de bestuurder de dichtstbijzijnde cafés, benzinestations en parkeerterreinen. Maar ook stations, luchthavens en hotels kunnen op deze manier worden gevonden. Vervolgens wordt de bestuurder door het systeem naar de geselecteerde bestemming genavigeerd.
Het systeem wordt voor het eerst gedemonstreerd op het Mobile World Congress in Barcelona. Dit gebeurt op de nieuwe Kuga, die eveneens op dit evenement wordt onthuld. Het bedrijf heeft voor het systeem nieuwe apps aangekondigd die met behulp van SYNC AppLink door middel van spraak kunnen worden geactiveerd. Bestuurders kunnen met deze apps bijvoorbeeld geld verdienen door pakketten te vervoeren. Ook kunnen zij audioclips opnemen en delen en het weerbericht bekijken. In Europa wordt SYNC 3 in de zomer geïntroduceerd, in eerste instantie op de Mondeo, de S-MAX en de Galaxy.
“Of u nu 's morgens op weg naar het werk naar een cappuccino smacht of reiskosten wilt terugverdienen door een pakketje te vervoeren, met SYNC 3 worden nieuwe manieren verwezenlijkt om onderweg 'connected' te blijven," zegt Christof Kellerwessel, Chief Engineer Electronic and Electrical Systems Engineering bij Ford Europa. "SYNC 3 is ontworpen als aanvulling op moderne smartphones. Het beschikt over een intuïtief touchscreen, begrijpt meer spreektaal, is sneller en heeft een gebruikersvriendelijkere grafische interface."
Connectiviteit geherdefinieerd

Momenteel zijn er wereldwijd al 15 miljoen bestuurders die Ford SYNC gebruiken om essentiële functies in de auto door middel van spraak te activeren. Voor SYNC 3 heeft Ford nu geput uit 22.000 commentaren en uit inzichten die zijn ontleend aan research clinics en enquêtes. Al deze informatie zorgt ervoor dat de nieuwe versie het meest klantgericht ontworpen systeem ooit is.


De gebruikerservaring is vereenvoudigd doordat de meest gebruikte opties (navigatie, audio en telefoon) letterlijk binnen handbereik zijn gebracht. Daarnaast is het systeem nog verder verbeterd door het verwerkingsvermogen uit te breiden en het aantal stappen voor het uitvoeren van een opdracht te verminderen.
Ford heeft compatibiliteit toegevoegd met vijf extra talen* en meer gelokaliseerde versies van Emergency Assistance. Bij een ongeval waarbij de airbag is geactiveerd of de brandstoftoevoer is afgesloten, activeert Emergency Assistance een aangesloten mobiele telefoon met Bluetooth-connectiviteit zodat de inzittenden de hulpdiensten kunnen alarmeren in de taal van het betreffende gebied. Emergency Assistance geeft de positie van de auto door aan de meldkamer, die vervolgens passende hulp naar de locatie kan sturen.
Vanaf dit jaar hebben bestuurders van auto's die met SYNC 3 zijn uitgerust meer keuzemogelijkheden voor het gebruik van hun smartphone in de auto. Gebruikers van een iPhone kunnen Apple CarPlay activeren, en voor Android™-gebruikers is dit Android Auto™. Beide interfaces zijn speciaal ontwikkeld voor deze typen smartphone. Ook is het systeem compatibel met Siri Eyes free for iPhone en zijn er software-updates beschikbaar via Wi-Fi. Als een auto eenmaal geschikt is gemaakt voor een Wi-Fi-netwerk dat op de oprit of in de garage van de klant toegankelijk is, kunnen updates automatisch worden gedownload.
Ook verbetert SYNC 3 de ervaring van de bestuurder met behulp van de Ford Service App. Met deze app wordt online verkeersinformatie verstrekt op de navigatiekaart, waardoor een rit beter kan worden gepland omdat er rekening kan worden gehouden met veranderende verkeerssituaties.
"Met swipen of inzoomen door te knijpen, plus het zoekvenster dat we kennen van de zoekmachines op internet, biedt SYNC 3 de bestuurder een gebruikersvriendelijke en intuïtieve schermervaring die sterk overeenkomt met die van smartphoneschermen," aldus Kellerwessel.
Baanbrekende nieuwe apps

De SYNC AppLink-technologie van Ford is in 2013 in Europa op de markt gekomen. Bestuurders kunnen hiermee nu al door middel van spraak een grote verscheidenheid aan smartphone-apps activeren, zoals ADAC, Audioteka, AUPEO!, Cityseeker van Wcities, Cyclops, DetektorFM, DIE WELT, Eventseeker van Wcities, Glympse, Goal Live Scores, Meople, n-tv, Radioplayer, Roald Dahl Audiobooks, Spotify en Wetter.de.


Met de lancering van SYNC 3 stelt Ford vijf nieuwe apps beschikbaar, waaronder de eerste in-car apps in hun soort, MyBoxMan en HearMeOut.
MyBoxMan is ontworpen door FretBay en trok op de SYNC AppLink Developer Challenge Dublin de aandacht van Bill Ford, Executive Chairman van Ford. Met deze app kan een bestuurder een pakket voor anderen vervoeren en daarmee op een afstand van gemiddeld vijf kilometer vijf tot acht euro verdienen.** HearMeOut is de eerste handsfree, spraakgestuurde social networking app waarmee bestuurders audioposts van maximaal 42 seconden kunnen opnemen en deze op Facebook en Twitter kunnen delen. Daarnaast kunnen zij ook audioposts van mensen die ze volgen beluisteren en liken.***
"Nooit eerder hadden bestuurders achter het stuur toegang tot dit soort apps. Met MyBoxMan en HearMeOut beschikken bestuurders over volstrekt nieuwe manieren om 'connected ' te blijven en zelfs om geld te verdienen,” zegt Scott Lyons, Business and Partner Development Connected Vehicle and Services bij Ford Europa. “MyBoxMan is te vergelijken met een soort bezorgdienst op aanvraag. De app is baanbrekend in social shipping en maakt op een slimme en efficiënte manier gebruik van capaciteit in personen- en bestelauto's tijdens ritten die toch al zouden worden gemaakt."
Nog een nieuwe app die beschikbaar is voor SYNC 3 is AccuWeather. AccuWeather is wereldwijd leider op het gebied van digitale weersinformatie, helpt bestuurders om bij het plannen van een rit rekening te houden met de weersomstandigheden en waarschuwt van tevoren voor slecht weer door middel van Superior Accuracy™. De gepatenteerde AccuWeather MinuteCast® functie maakt gebruik van een exact adres of GPS-locatie om van minuut tot minuut neerslagvoorspellingen te doen, inclusief informatie over het type neerslag, de intensiteit en de duur.
# # #

* Nieuwe talen voor SYNC 3 zijn onder andere Deens, Noors, Pools (inclusief spraaksturing), Tsjechisch en Zweeds (inclusief spraaksturing). Deze worden toegevoegd aan de Europese talen die al beschikbaar zijn in SYNC: Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Russisch, Spaans, Turks en Brits Engels.


** Prijzen en inkomsten op basis van kilometers, afmetingen en gewicht van de zendingen. Met MyBoxMan kan een bestuurder wat extra's verdienen, maar deze functie is niet bedoeld als vervanging van een primaire inkomensactiviteit of om een vaste baan te worden. Als het verdiende inkomen een belastbaar niveau heeft bereikt, moet dit bij de belastingdienst worden aangegeven. In eerste instantie voor Android beschikbaar in Frankrijk (in Frans en Engels). De app wordt in de loop van 2016 uitgebracht in Duitsland, Spanje, Italië, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, in de desbetreffende talen.
*** Beschikbaar voor Android in het Verenigd Koninkrijk.
Android en Android Auto zijn handelsmerken van Google Inc.

# # #


Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met één van de nieuwe Ford modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.
Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos
Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 199.000 werknemers en 67 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op www.corporate.ford.com.
Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 53.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 68.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.


Voor meer informatie over Ford:

Ford Nederland B.V.

Afdeling Public Relations

Sebastiaan van de Pol

Telefoon: 020-5044778

E-mail: svandepo@ford.com


Mediasite: www.fordmediacenter.nl
Ga naar www.fordmediacenter.nl voor persinformatie, aanvullend materiaal, hoge-resolutiefoto's en video´sVolg Ford op www.facebook.com/FordNederland, www.twitter.com/PRFordNL of http://www.youtube.com/user/Fordnederland

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina