In de Buurtaanpak Caberg-Malpertuis start Woonpunt binnenkort met de bouw van de eerste koopwoningen. Zoals afgesproken krijgen bewoners uit de buurt als eerste een kans om een van de zeventien ruime gezinswoningen te kopenDovnload 8.3 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte8.3 Kb.
PERSBERICHT

Maastricht, 20 mei 2009

Woonpunt bouwt eerste koopwoningen in buurtaanpak Caberg-Malpertuis
In de Buurtaanpak Caberg-Malpertuis start Woonpunt binnenkort met de bouw van de eerste koopwoningen. Zoals afgesproken krijgen bewoners uit de buurt als eerste een kans om een van de zeventien ruime gezinswoningen te kopen. Voor vier starterswoningen stelt de Gemeente Maastricht startersleningen beschikbaar. Na een buurtmailing zijn op zeven woningen opties genomen.
De woningen worden gebouwd aan de Largostraat en Berceusestraat, waar vroeger flatgebouwen stonden, en maken deel uit van de omvangrijke Buurtaanpak Caberg-Malpertuis. Hierbij werken Woonpunt, Servatius, Gemeente Maastricht en de bewoners samen om met allerlei projecten een prettige buurt te creëren. Daarnaast gaat de buurtaanpak uit van sloop en renovatie van verouderde woningen, verkoop en nieuwbouw van huur- en koopwoningen. De woningen aan de Largostraat en Berceusestraat zijn de eerste koopwoningen binnen de buurtaanpak. Meer informatie is te vinden op www.caberg-malpertuis.nl.

Starterslening

Ook starters krijgen binnen dit plan voorrang. Door de hoge huizenprijzen in Maastricht krijgen starters nauwelijks de kans om een gezinswoning te kopen. Woonpunt en Gemeente Maastricht willen zich hier gezamenlijk voor in spannen. Woonpunt bouwt vier starterswoningen, met prijzen tussen de € 193.450 en € 198.450, die gedurende twee maanden voor deze doelgroep gereserveerd blijven. Starters kunnen via de gemeente een extra starterslening van maximaal € 30.000 verkrijgen. Woonpunt en de gemeente hebben het voornemen om in een later stadium nog eens twaalf woningen in het gebied rondom de Largostraat aan te wijzen als starterswoningen.


>>

Over Woonpunt

Woonpunt is een woningcorporatie met 20.000 woningen in Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en het Heuvelland. Met 230 medewerkers ontwikkelt, bouwt en verhuurt Woonpunt woningen voor uiteenlopende doelgroepen. Ook is Woonpunt actief in de (her)ontwikkeling van vele wijken en buurten.


Over de Buurtaanpak Caberg-Malpertuis

Door Caberg-Malpertuis waait de komende jaren een frisse wind. In de Buurtaanpak zetten de gemeente Maastricht, Servatius, Woonpunt en de Buurtplatforms gezamenlijk de schouders onder diverse projecten. Door groot onderhoud, verkoop, sloop, nieuwbouw, sociale en economische activiteiten ontstaat er weer een mooie wijk, waar het fijn wonen is. Meer informatie is te vinden op www.caberg-malpertuis.nl


Over de Starterslening van de gemeente Maastricht

De prijzen van de koopwoningen zijn de afgelopen jaren sterk gestegen. Dat maakt het voor starters op de woningmarkt vaak moeilijk om een huis te kopen. Met het aanbieden van een starterslening wil de gemeente het starters op de woningmarkt makkelijker maken. In totaal heeft de gemeente 300.000 euro gereserveerd voor de startersregeling. Hoeveel starters er kunnen worden geholpen is dus afhankelijk van de hoogte van de leningen. De maximale hoogte van de lening bedraagt 30.000 euro.
Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:


Bibi van de Wouw

Medewerker Communicatie Woonpunt

(043) 387 3865 / 06 295 30 148

of

Neeltje van de Braakcommunicatieadviseur Buurtaanpak Caberg-Malpertuis

06-13829041

spreekuur:

iedere donderdag van 11.00 - 15.00 uur in infopunt Wiemerink, Spinetlaan 25, 6217 XL Caberg

tel.: 043-3432786

fax.: 043-7256297www.caberg-malpertuis.nl

werkdagen: maandag, woensdag, donderdagDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina