In het 1ste lopen ze niet om de bosjes heenDovnload 12.12 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte12.12 Kb.

Nieuwsflash oudercomité
Beste kindjes en ouders,

 In de eerste weken van oktober gingen meerdere klassen eventjes de benen uitslaan en trokken er vrolijk op uit. Ziehier een chronologische opsomming van hun activiteiten.


In het 1ste lopen ze niet om de bosjes heen. 

Op 1 oktober ging het 1ste naar het bos.

We leerden over de prikplanten , de boom, de zwam, de verschillende kleuren in de herfst en nog veel meer ... Het was boeiend en tof !Meer foto’s te bekijken op http://www.akcentbever.be/
De straffe en de roe maakten vroeger kinderen vroe.  Naar ’t Aloam!

Vrijdag 2 oktober bezochten 3A en 3B het Aloam-museum in Viane. Oude schoolbanken, schoolgerief van vroeger, schoolkleding en klompen, de kachel 'uit de jaren stillekens', ... in de school van toen konden ze de vergelijking met nu maken. Dat het er vroeger op school helemaal anders aan toe ging, konden de leerlingen aan den lijve ondervinden.

Voor één keer vonden ze de straffen wel eens leuk!


Meer foto’s te bekijken op http://www.akcentbever.be/
********************
Dag van de leerkracht
Op maandag 05 oktober was het de dag van de leerkracht, het moment om al die lieve juffrouwen of meesters (maar die hebben we niet in Bever) eens in de bloemetjes te zetten. Deze dag gaat jaarlijks door en niet alleen bij ons. Dat gebeurt over de hele wereld, op initiatief van de Unesco «World Teachers’ Day» uit waardering voor alle leerkrachten. Onze juffen werken hard en staan altijd klaar en verdienden een pralinedoosje, want het zijn toch allen zo’n zoetjes.
Wist je trouwens dat er in onze gemeenteschool te Bever 39 juffrouwen zijn.

En daarbovenop zijn er ook nog 3 administratieve medewerkers en 1 directeur.

De jongste van de bende is Dorien Cochez en zij werkt als beleidsondersteuner.

De rijpste, meest ervarene en nog steeds jong van hart is juf Nelly uit 1 KK B

De grootste is meester Guy & de kleinste is juf Véronique uit 5 A

& de liefste die staat vooraan in jouw klas.

Kinderen spreken de waarheid.

Ziehier het verslag van het 5de leerjaar op stap in Gent.

Maandag 5 oktober gingen we op verkenning in Gent.

Hieronder vertellen enkele ridders en jonkvrouwen over ons bezoek aan Gent en het Gravensteen.


  • Wij hebben over de kinderrechten gepraat, dat was leuk omdat we veel geleerd hebben. In de namiddag zijn we naar het Gravensteen geweest. We hebben er leren buigen en we zijn tot ridder(es) geslagen. Alix en Else  • We hebben veel geleerd over de middeleeuwen, we hebben harnassen gezien en wapens uit de middeleeuwen. Het was super leuk, mega cool! Emily en Stijn  • Het was heel leuk en we hebben veel bijgeleerd. We hebben een echte ridder gezien! In het Gravensteen zijn we tot ridder geslagen. Lise en Nathan  • We hebben veel bijgeleerd over de rechten van het kind. Een gids leidde ons rond in Gent. We zijn ook naar het Gravensteen geweest. Het was super leuk! Lisa en Martin  • Het was een leerrijke uitstap! We hebben een echte ridder ontmoet, hij had zijn schat verloren en wij moesten die zoeken. We zijn ook door Gent gewandeld, het is een heel mooie stad! Ester en Elena  • In het Gravensteen mochten we ons in schildknapen verkleden, later werden we ridder. We gingen op zoek naar een schat. Super tof! Tyler en Sylvain  • We leerden dat de goedendag een wapen is dat in je kin gestoken werd waardoor je dood ging en je hoofd naar beneden zakte. Zo leek het alsof je ‘goedendag’ zei. Het was een super leerrijke dag! Sophitia en Camiel  • We hebben veel geleerd over ridders en kinderrechten, ook over Keizer Karel kwamen we veel te weten. We aten onze boterhammen op in het Vredeshuis. Alexis en Victoria  • Wij vonden het jammer dat we er niet bij waren want als we alle verhalen hoorden leek het ons een leuke uitstap. Jammer genoeg waren we ziek. Diego en KimberleyVele handen maken licht werk.

Op woensdag 7 oktober was het dan weer zover, de jaarlijkse aardappelverkoop van het 6de leerjaar werd voorbereid. De leerlingen van het 6de vulden maar liefst 605 zakken van 5kg of een verkoop van 3,025 ton aardappelen!! Het hoeft dus niet meer gezegd dat de verkoop opnieuw een groot succes was. De organisatie verliep samen met het oudercomité waarvoor onze hartelijke dank. Uit goede gewoonte ging dit gepaard met de appelenverkoop van het Ouder Comité, waarvan er 560 kg verdeeld werd.


De opbrengst van de aardappelverkoop is ten voordele van de zeeklas te Brugge (08/02/2010 tot 12/02/2010). Het vullen van de zakjes was een drukke maar gezellige bedoening (zie foto's) op de boerderij van Dhr. Willem. Op ongeveer 2 uur slaagden de leerlingen, leerkrachten en leden van het oudercomité erin om de klus te klaren. De volgende dagen werden de zakjes verdeeld volgens bestelling. De leerlingen en leerkrachten van het 6de leerjaar danken alle ouders en familieleden voor de steun en de massale aankoop van aardappelen.
Meer foto’s te bekijken op http://www.akcentbever.be/De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina