Informatiebrief jeugd tc bollenparkDovnload 21.98 Kb.
Datum18.08.2016
Grootte21.98 Kb.

INFORMATIEBRIEF Jeugd TC Bollenpark
Beste jeugdleden, ouders/ verzorgers,

In deze informatiebrief tref je alle benodigde informatie aan over het lidmaatschap, de tennislessen, competities en/ of toernooien én activiteiten op ons tennispark.


Lidmaatschap

Het jeugdlidmaatschap loopt bij TC Bollenpark van 1 januari t/m 31 december. Het basislidmaatschap voor een seizoen bedraagt EUR 75,--, inclusief EUR 15,-- voor een KNLTB-pas. TC Bollenpark maakt hiervoor gebruik van een doorlopende machtiging.

Word je lid na 1 juli van het jaar betaal je EUR 45,-- inclusief KNLTB-pas .

Word je lid na 1 november, dan zal het lidmaatschap gelden van het daarop volgende jaar.


*Opzeggen?!

Je lidmaatschap opzeggen moet altijd schriftelijk gebeuren, dit doe je vóór 1 december van het lopende seizoen waarvoor je je hebt aangemeld, anders worden eventuele kosten (KNLTB-pas nieuwe seizoen à EUR 15,--) in rekening gebracht.
Tennislessen

Jeugdtennislessen worden bij TC Bollenpark gegeven in twee periodes, namelijk de zomerperiode van april - september én de winterperiode van oktober - maart. De kosten voor de zomerlessen en de winterlessen zijn elk EUR 80,--.

Tijdens deze perioden worden er ca. 18 lessen gegeven, afhankelijk van de eventuele aanvangsdatum, de schoolvakanties in die periode én de weersomstandigheden. Wij plannen altijd alle beschikbare weken (ca. 40) per jaar voor lessen, zodat in de regel zelfs meer dan 18 lessen wordt gegeven!

Tijdens de schoolvakanties worden GEEN tennislessen gegeven. De trainers bepalen de indeling van de lesgroepen en het wel of niet doorgaan van de lessen.


Zomer- en/ of winterlessen zijn naast het basislidmaatschap niet verplicht. TC Bollenpark biedt deze lessen aan om de kinderen de gelegenheid te geven het hele jaar door bezig te zijn met de tennissport en hun ontwikkeling hierin.
TC Bollenpark maakt voor de lessen gebruik van een doorlopende machtiging. Wil je tijdens een lopende periode (alsnog) tennisles en de helft van die periode is inmiddels verstreken, dan betaal je voor de resterende periode de helft van het vastgestelde bedrag, onafhankelijk van het aantal resterende lessen.
Op TC Bollenpark wordt les gegeven volgens de KNLTB TennisKids methode (waarvoor de trainers naast hun licentie een speciale aanvullende opleiding hebben gevolgd) en kunnen jeugdleden t/m ca. 11 jaar (afhankelijk van hun niveau) ook de daarbij horende diploma’s behalen. Meer informatie hierover kun je lezen op de speciale TennisKids-site: www.tenniskids.nl en natuurlijk vragen aan de tennistrainers.

De jeugdlessen worden op ons park gecoördineerd door Roeland van Dijk, hoofdtrainer TC Bollenpark, met ondersteuning van Thijmen van Gulik.


Competitielessen

Competitielessen zijn in principe voor alle tenniskids die geïnteresseerd zijn om (later) competitie en/of toernooien te gaan spelen. Deze lessen zijn niet verplicht. De trainer en Jeugd VCL-VTL bepalen wel, naast de indeling van de lesgroepen, of je hiervoor (al) in aanmerking komt.


Competitielessen worden op TC Bollenpark ook gegeven in dezelfde zomer- en winterperiode als hierboven vermeld. De kosten voor de zomer-competitielessen en de winter-competitielessen zijn elk EUR 40,--.

We streven ernaar om ook het aantal gelijk te laten lopen met de reguliere lessen. De trainers bepalen samen met de Jeugd Verenigings- en Competitie Leider (VCL-VTL) de indeling van de lesgroepen en het wel of niet doorgaan van de lessen. Let op: competitielessen kun je alleen volgen in combinatie met reguliere lessen!!

TC Bollenpark maakt hiervoor gebruik van een doorlopend machtigingsformulier, dezelfde als voor de opgave van de reguliere lessen (extra optie). Wil je tijdens een lopende periode (alsnog) competitieles en de helft van die periode is inmiddels verstreken, dan betaal je voor de resterende periode de helft van het vastgestelde bedrag, onafhankelijk van het aantal resterende lessen.
Activiteiten

TC Bollenpark organiseert en ondersteunt elk jaar voor de jeugd een aantal vaste activiteiten zoals:  • de Kids middag van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy (februari);

  • Jeugdactiviteit (april);

  • KNLTB District Jeugd Voorjaarscompetitie (medio april – mei)

  • Ouder – Kind toernooi (juni);

  • Afsluitingsuitje met de jeugdspelers van de Jeugd Voorjaar - Districtscompetitie (juni);

  • KNLTB District Jeugd Najaarscompetitie (medio april – mei);

  • Jeugdactiviteit (oktober );

  • Jeugd Wintercompetitie/-toernooi (medio okt – dec ) én

  • Afsluitingsfeest Tennisseizoen (dec ).

Deze activiteiten worden georganiseerd door de Jeugdcommissie in samenwerking met de trainers en natuurlijk met de hulp van enthousiaste vrijwilligers!


Ieder jaar krijg je bij het afsluitingsfeest de jaarkalender voor het nieuwe seizoen, hierop staan alle activiteiten voor het komende seizoen vermeld.
Jeugd Voorjaars- en Najaars Districtscompetitie

Voor de jeugdleden van TC Bollenpark is het mogelijk om deel te nemen in het voorjaar en najaar aan de districtscompetitie. Opgave van de teams voor de voorjaarscompetitie vindt plaats medio november in het voorafgaande seizoen en voor de najaarscompetitie medio juni.

Gespeeld kan worden in verschillende competitievormen, zoals (mini’s) t/m 8 jaar, (3/4 veld) t/m 10 jaar, t/m 12 jaar, t/m 14 jaar en t/m 17 jaar. Daarnaast kunnen de teams bestaan uit een gemengd team, een jongensteam of een meisjesteam en kan er gespeeld worden op woensdagmiddag, vrijdagmiddag, zaterdagochtend en zondagochtend. Dit laatste is verschillend in de voorjaars- en najaarscompetitie. De data waarop gespeeld wordt, liggen voor de voorjaarscompetitie in de periode april – mei/ juni (circa 7 weken) en voor de najaarscompetitie in de periode september – oktober (circa 5 weken). Er worden tijdens deze competities zowel thuis- als uit- wedstrijden gespeeld in het district. De ouders van de teamspelers begeleiden en rijden de jeugdspelers volgens een pouleschema. Kosten bestaan voornamelijk uit het inschrijfgeld per team (ca EUR 25,--).

Door een aantal sponsors is het mogelijk om de teams te voorzien van competitiekleding!!!

Jullie krijgen allemaal op tijd de gelegenheid om je op te geven voor deze competities en ontvangen op tijdig aanvullende informatie. Natuurlijk mogen jullie je ook tussentijds opgeven en kunnen jullie aanvullende informatie opvragen bij de trainers en Jeugd VCL - VTL.
Prikbord_en website nieuwsbrieven

Op de site van TC Bollenpark, www.bollenpark.nl, kun je al deze informatie ook terug vinden. Ook vind je hier alle activiteiten terug!


Daarnaast tref je alle activiteiten en nieuws ook aan op ons prikbord op de tennisclub (in de hal en binnen) en daar hangen we ook alle informatie op over jeugdtoernooien in de regio.

Wil je zelf wat leuks schrijven, heb je nog een goede mop gehoord of wil je een mooie (tennis)tekening insturen, dan kan dat. Je mag het allemaal inleveren bij de trainers en de Jeugd Commissaris/ Jeugd VCL-VTL.


Ter afsluiting van deze informatiebrief wens ik iedereen een heel erg leuk, sportief en mooi tennisseizoen toe!
Met vriendelijk groet,

Lisanne Bosman

Jeugd Commissaris

Tel.nr: 06 30041347

E-mail: Ljlbosman@gmail.com

_________________________________________________________________


Overige belangrijke contactgegevens Jeugd:

- Roeland van Dijk, hoofdtrainer TC Bollenpark


Tel.nr. 06 14278007
E-mail roelie29@hotmail.com

- Thijmen van Gulik, jeugdtrainer

Tel.nr. 06 41604672

E-mail thijmen_gulik@hotmail.com- Ernst Jan Hagedorn, Jeugd Verenigings Competitie- en Toernooi Leider,

Tel.nrs: 071 – 36 14886/ 06 – 51 458405E-mail ernstjan.hagedorn@tiscali.nl/ jeugd@bollenpark.nlDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina