Inhoudsopgave Belangrijke data 1Dovnload 25.45 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte25.45 Kb.


17-12-2015Inhoudsopgave

Belangrijke data 1

Opruimen 1

Fotosite 1

Bring your own 1

Oud papier 2

Luizenzakken mee naar huis 2

Logopediepraktijk Fangman 2

Start 2016 2

Groep 2 gym in ‘t Heem 2

Danslessen op de Trekvogel 2

Bezoek aan het Cals College 3

Advies groep 8 3

Fijne vakantie 3

MR 3
Belangrijke data


Vrijdag 18 december Alle kinderen om 12.00 uur uit

Maandag 21 december t/m maandag 4 januari Kerstvakantie

Maandag 4 januari 2016 Studiedag, alle kinderen vrij

Donderdag 7 januari KrantencontainerOpruimen


De kerstspullen moeten er in de school vanaf en de winterspullen kunnen opgehangen worden. Met al die lossen onderdelen is dat veel werk. Bij het versieren waren er maar 4 ouders die hebben geholpen. We hopen morgen op minstens 15 ouders! Bent u er nu wel bij?! We zien uw graag om 8.30u in de aula. De koffie en thee staat klaar.

Fotosite


Kent u de fotosite van de Trekvogel? Op de website staan veel foto’s van wat er allemaal op school is gebeurd (bijvoorbeeld de Sintfoto’s). Heeft u nog geen inlog? Dan kunt u die aanvragen via www.trekvogel.nl

Bring your own


Vanavond kunnen ouders gezamenlijk komen eten in de aula. Er hebben zich voor vanavond al 20 mensen opgegeven. Wij zorgen voor borden, bestek en wat te drinken. Heeft u zich niet opgegeven, maar wilt u wel komen? Neem wat te eten mee en kom er gezellig bij zitten.

Oud papier


Wie wil ons donderdagochtend 7 januari om 8.30u even helpen met het oud papier uit de schuur halen naar de krantencontainer? Meneer Rien is dan nog op vakantie. Vele handen maken licht werk. Graag opgeven via trekvogel@trekvogel.nl.

Luizenzakken mee naar huis


Uw kind krijgt morgen de luizenzak mee naar huis. Wilt u de luizenzak wassen, repareren indien nodig en weer van een naamkaartje voorzien? Wij zien alle luizenzakken graag dinsdag 5 januari weer terug op school. De schoolafspraak is dat ieder kind een eigen luizenzak heeft. Heeft uw kind geen luizenzak meer, dan kunt u dat doorgeven via trekvogel@trekvogel.nl. Na een betaling van 3 euro ontvangt u een luizenzak.

Logopediepraktijk Fangman


Ook komend jaar zullen wij de samenwerking  met Logopediepraktijk Fangman voortzetten. Voor vragen of voor het aanmelden van uw kind kunt u contact opnemen met onderstaande logopedisten. U kunt ook meer informatie krijgen via de leerkracht of de IB-er.

Lisa Fangman 06-26800714

Anouk Peters ‪06-45610800‬

Logopediefangman@gmail.com

Start 2016


Op dinsdag 5 januari starten we op school met een “zoek iemand die”. De kinderen starten in hun eigen groep en komen rond 8.35u naar de aula. Ze gaan daar op zoek naar andere kinderen met behulp van het “zoek iemand die” blad. Wilt u als ouder hieraan meedoen of meekijken? U kunt vanaf 8.30u naar de aula toekomen en daar wordt u ontvangen met koffie/thee en krijgt u kort instructie over deze werkvorm van structureel coöperatief leren.

Groep 2 gym in ‘t Heem


Na de kerstvakantie gaan de kinderen van groep 2 gymmen in t Heem op donderdag. We starten hiermee in de tweede week na de vakantie (donderdag 14 januari).

De kinderen van groep 1 blijven op school en gaan samen spelen en werken.Danslessen op de Trekvogel


Na de kerstvakantie zijn er tijdens de gymlessen verschillende danslessen voor groep 3 t/m 8. De danslessen worden aangeboden door Jos Dolstra en voor groep 3 t/m 5 door Kunst Centraal.

Dinsdag 5 januari 2016:   Dansclinic voor groep 3 t/m 8 door Jos Dolstra

Dinsdag 12 januari 2016: Dansclinic voor groep 6 t/m 8 door Jos Dolstra

                          Dansworkshop voor groep 3 t/m 5 door Kunst Centraal

Dinsdag 19 januari 2016: Dansworkshop voor groep 3 t/m 5 door Kunst Centraal

Dinsdag 26 januari 2016: Dansworkshop voor groep 3 t/m 5 door Kunst Centraal

Dinsdag 2 februari 2016:   Dansworkshop voor groep 3 t/m 5 door Kunst Centraal

De kinderen worden deze dagen met sportkleding verwacht.

Groep 4 kan van 12 januari t/m 2 februari naar school gebracht worden en hoeven niet naar de sporthal gebracht te worden.

Bezoek aan het Cals College


Op dinsdag 12 januari bezoeken de kinderen van groep 8 het Cals College in IJsselstein. We gaan hier op de fiets naar toe. Welke ouders(s) vinden het leuk om mee te gaan tijdens dit bezoek? Graag een mail aan Patricia@trekvogel.nl.

Programma:

12.45u Op de fiets naar het Cals

13.15u Ontvangst op het Cals

12.30u Start van de proeflessen

14.45u Afsluiten

15.00u Terugfietsen

De kinderen beginnen die dag gewoon om 8.30u. Indien uw kind na afloop zelf naar huis mag fietsen vanaf het Cals ontvangen wij vooraf graag schriftelijk een briefje met uw toestemming. Als er geen briefje is, fietsen de kinderen mee naar school en mogen vanaf daar naar huis vertrekken.

Advies groep 8


De kinderen van groep 8 krijgen op vrijdag 15 januari hun advies voor het voortgezet onderwijs mee in een gesloten envelop. In de weken erna zullen de adviesgesprekken plaatsvinden. Na de vakantie komt er een brief, waarop u kunt aangeven welke avond/middag uw voorkeur heeft voor het adviesgesprek. Net als bij het inspiratiegesprek is het kind ook bij het adviesgesprek aanwezig.

Fijne vakantie


Wij wensen iedereen een gezellige en ontspannen vakantie! Slaap lekker uit, geniet met elkaar en doe voorzichtig met Oud & Nieuw . Als extra bijlage is de Kerstkaart van het team van de Trekvogel toegevoegd..

MR


Jaarplan

De directie heeft informeel advies gevraagd aan de Medezeggenschapsraad (MR) over het concept-plan van aanpak schooljaar 2015-2016. In haar vergadering van 2 december heeft de MR hierover gesproken en een advies geformuleerd. De MR vindt dat het Plan behoorlijk  ambitieus is, mede door acties die direct of indirect te maken hebben met bredere doelstellingen van Stichting Robijn. Wij hebben de directie geadviseerd om in het Plan duidelijke keuzes te maken, waarbij niet alles tegelijk wordt aangepakt, maar waarbij de -voor de Trekvogel- belangrijke onderwerpen worden onderstreept en aangepakt (prioriteiten stellen).


Herhaalde oproep

De MR is op zoek naar een notulist voor het vastleggen van de vergaderingen. De MR heeft in de afgelopen jaren de gelukkige omstandigheid gehad dat er een ouder bereid was een verslag te maken van de vergaderingen. Hierdoor was het voor de leden mogelijk om in de vergaderingen te concentreren op de te bespreken onderwerpen. Wij zoeken nog iemand die deze taak op zich wil nemen om ons op deze manier te ondersteunen. Het is een goede gelegenheid om van nabij te volgen wat de MR doet, en mogelijk later als lid in te stromen. Het gaat om ongeveer eens per maand een avondvergadering van twee uur, en de tijd voor het uitwerken van de notulen. Voor meer informatie of het doen van een aanmelding kun je mailen naar mr@trekvogel.nl. Je kunt natuurlijk ook de voorzitter (Danny Korving, vader van Tessa (groep 5) en Nils (groep 8)) aanspreken.


In Vogelvlucht De Trekvogel

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina