Inhoudsopgave: Deel 1: RomansDovnload 62.91 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte62.91 Kb.
De Uitgelezen Rubriek, de Daisy-aanwinsten van onze bibliotheek
Inhoudsopgave:


Deel 1: Romans

1: Detectives

2: Historische romans

3: Hokjesloos (romans die niet onder één noemer te vangen zijn)

4: Romantische boeken

5: Thrillers

Deel 2: Informatieve boeken

1: Exacte wetenschappen

2: Geschiedenis

3: Kunst en vrije tijd

4: Landen, volkeren en reizen

5: Politiek en justitie

6: Religie


Deel 1: Romans

1: Detectives

Viveca Sten.

Midzomernachthitte.

Vertaald uit het Zweeds. Een vrouw zal voor het eerst midzomernacht vieren op het Zweedse eiland Sandhamn met haar nieuwe liefde, maar dat loopt anders als diens dochter van 14 's nachts niet thuiskomt.

Speelduur: 12:11. Boeknummer: 23683.
Ludo Geluykens.

Moord aan de balie.

Het speurdersteam Somers en De Winter van de politie van Lier onderzoekt enkele moorden die meer met elkaar te maken hebben dan aanvankelijk lijkt.

Speelduur: 6:48. Boeknummer: 23689.


Liselotte Roll.

Bittere zonde.

Vertaald uit het Zweeds. Als de politie van Stockholm het lijk van een zwaar mishandelde man vindt, wordt inspecteur Magnus Kalo op de zaak gezet.

Speelduur: 9:07. Boeknummer: 23700.


Jo Claes.

Vermoorde onschuld.

Inspecteur Thomas Berg van de Leuvense politie krijgt in een onderzoek naar vier moorden te maken met een misdaadauteur die verdacht wordt, maar ongrijpbaar blijft.

Speelduur: 11:25. Boeknummer: 23729.


2: Historische romans

Katy Simpson Smith.

De kleur van vrijheid.

Vertaald uit het Engels. Eind 18e eeuw woont een 10-jarig meisje met haar vader op een landgoed in North Carolina wanneer zij gegrepen wordt door de gele koorts; een generatie eerder heeft haar moeder als kind een speciale vriendschap met haar slavin van 11 jaar.

Speelduur: 9:19. Boeknummer: 23623.
Joke Van Leeuwen.

De onervarenen.

Een groep Nederlandse migranten komt midden 19e eeuw er door schade en schande achter dat de beloften van de Maatschappij voor Overzeese Volksplanting gebakken lucht zijn.

Speelduur: 5:43. Boeknummer: 23672.


Donald McCaig.

De reis van Ruth.

Vertaald uit het Engels. Na een heftig gevecht op een Caribisch eiland, overleeft begin 19e eeuw een klein zwart meisje dat door twee Franse immigranten wordt meegenomen naar het zuiden van de Verenigde Staten. Voorgeschiedenis van 'Gejaagd door de wind' van Margaret Mitchell.

Speelduur: 13:58. Boeknummer: 23682.


Jan Guillou.

De kop in het zand.

Vertaald uit het Zweeds. Vierde deel van de reeks ‘De grote eeuw’. De levens van de drie broers Lauritzen en hun gezinnen in de jaren 1940-1945 verlopen verschillend.

Speelduur: 15:46. Boeknummer: 23727.


3: Hokjesloos (romans die niet onder één noemer te vangen zijn)

Timon Bo Salomonson.

De diplomatie der dingen : zeven dagen, zeven minuten.

Een beloftevolle Belgische diplomaat krijgt een belangrijke post in Israël aangeboden, maar zijn vrijgevochten Marokkaanse vrouw plaatst hem voor een dilemma.

Speelduur: 9:43:23. Boeknummer: 23570.
Anne Voorhoeve.

Unterland.

Vertaald uit het Duits. Alice (12, ik-figuur) vlucht na een verwoestend bombardement op het eiland Helgoland met haar moeder, grootmoeder en broer naar Hamburg. Daar stelt het leven hen voor nieuwe uitdagingen: kou, honger en zware handel. Ook voor jongvolwassenen.

Speelduur: 15:40. Boeknummer: 23574.


Bavo Dhooge.

De stank.

Een indringende stank zet het leven van vijf personen volledig op zijn kop.

Speelduur: 5:23. Boeknummer: 23593.


Joseph Pearce.

Voet bij stuk.

Na het wegvallen van een bevlogen directeur wordt een commercieel ingestelde vrouw bedrijfsmanager van een literaire uitgeverij.

Speelduur: 5:54. Boeknummer: 23599.


Khaled Khalifa.

Er zijn geen messen in de keukens van deze stad.

Vertaald uit het Arabisch. Na het overlijden van de moeder blijken de verschillen binnen een Syrische familie in Aleppo groot; het Assad-regime heeft veel invloed op hun bestaan.

Speelduur: 11:37. Boeknummer: 23600.


Ish Ait Hamou.

Cécile.


Djibril is elf en droomt van de wereld buiten zijn kleine dorp in het diepe zuiden van Marokko. Door zijn nieuwsgierigheid en zijn kinderlijk enthousiasme krijgt zijn leven een onverwachte wending. Niet alleen zijn eigen leven wordt door deze schokkende gebeurtenis overhoopgehaald, ze heeft ook een invloed op het leven van zijn familie en van een aantal mensen die hij nooit eerder heeft ontmoet.

Speelduur: 10:04. Boeknummer: 23602.


Romain Puértolas.

Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt.

Vertaald uit het Frans. Providence Dupois ontmoet in een ziekenhuis in Marrakech de zevenjarige Zahera, die daar al sinds haar geboorte woont. Zahera is een wees en lijdt aan de ongeneeslijke taaislijmziekte. Tussen het meisje en de jonge vrouw groeit een onbreekbare band en als Providence weer vertrekt, belooft ze Zahera dat ze zal terugkomen om haar te adopteren en mee te nemen naar Parijs.

Speelduur: 6:47. Boeknummer: 23607.


Courtney Miller Santo.

Het familiehuis.

Vertaald uit het Engels. Drie nichtjes, rond de dertig, knappen een oud huis in Memphis op dat een van hen geërfd heeft. Alle drie kampen ze met gebeurtenissen uit hun verleden.

Speelduur: 13:16. Boeknummer: 23609.


Robert Seethaler.

Een heel leven.

Vertaald uit het Duits. Beschrijving van het leven van A. Egger, die als vierjarige als pleegkind bij zijn oom op de boerderij komt. Hij moet veel werken en wordt zelfs kreupel geslagen. Het hele leven van deze man die eenvoudig leeft, veel werkt, de liefde vindt en ook weer verliest, passeert de revue. Daarnaast wordt verteld over de vooruitgang en de veranderingen in het leven van alledag.

Speelduur: 4:03. Boeknummer: 23612.


Isabelle Rossaert.

Dat is wat ik bemin.

Valerie vlucht na een geheimzinnig jachtongeval in haar geboortestreek naar Parijs; haar vriend probeert achter de waarheid te komen.

Speelduur: 4:22. Boeknummer: 23616.


Brett Michael Innes.

En Rachel huilde.

Vertaald uit het Engels. Een jonge Mozambikaanse vrouw gaat werken bij een blanke familie in Zuid-Afrika; als haar dochtertje in het zwembad van de familie verdrinkt, verwijt ze dat haar werkgeefster.

Speelduur: 9:26. Boeknummer: 23675.


Johanna Holmstrom.

Asfaltengelen.

Vertaald uit het Zweeds. De 15-jarige Leila worstelt met haar leven thuis en op school; haar oudere zus ligt in coma en haar ouders wonen gescheiden.

Speelduur: 9:11. Boeknummer: 23687.


Ann-Marie MacDonald.

In haar lichaam besloten.

Vertaald uit het Engels. Als een lesbische moeder een week alleen voor de kinderen moet zorgen omdat haar vriendin voor haar werk weg is, lopen haar frustraties zienderogen op.

Speelduur: 16:25:35. Boeknummer: 23693.


John Boyne.

De grote stilte.

Vertaald uit het Engels. Een Ierse jongeman studeert na zijn seminarietijd af in Rome en belandt daarna in een steeds groter wordend isolement door een snel veranderende samenleving en schandalen binnen de rooms-katholieke kerk.

Speelduur: 15:36. Boeknummer: 23697.


Selva Almada.

De steenbakkers van El Chaco : een onmogelijke liefdesgeschiedenis.

Vertaald uit het Spaans. Twee vrienden, zonen uit twee steenbakkersfamilies, groeien uit elkaar, zeker als er sprake is van een homoseksuele relatie van een van hen met de broer van de ander.

Speelduur: 6:23. Boeknummer: 23715.


Dinaw Mengestu.

Al onze namen.

Vertaald uit het Engels. Een Oegandese vluchteling (met een verleden) strijkt neer in de VS en wordt verliefd.

Speelduur: 9:14. Boeknummer: 23717.


Lionel Shriver.

De nieuwe republiek.

Vertaald uit het Engels. Een groentje in de journalistiek werkt zich tijdens een freelance opdracht in Portugal steeds meer in de nesten.

Speelduur: 13:20. Boeknummer: 23721.


Ann Hood.

De rouwschrijfster.

Vertaald uit het Engels. De rouwschrijfster is deels een literaire queeste en deels een liefdesverhaal en biedt diepe inzichten over liefde en huwelijk, de rol van moeders en vrouwen, en gevoelens van verlies, spijt en verwachting.

Speelduur: 10:13. Boeknummer: 23723.


Arturo Pérez-Reverte.

Schaduwtango.

Vertaald uit het Spaans. In de relatie van een professionele danser en elegante oplichter met een mysterieuze vrouw spelen de tango en spionagekwesties een grote rol.

Speelduur: 19:43. Boeknummer: 23728.


Ria Maes.

Doodgezwegen : wat u niet of nog niet zag op televisie.

Dit boek borduurt verder op het personage Lowie uit de TV-serie Thuis, uitgezonden op Één. Samen met zijn moeder Leontien vluchtte hij voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de televisiereeks.

Speelduur: 5:28. Boeknummer: 23736.


Rene Denfeld.

De betoverden.

Vertaald uit het Engels. Een gevangene wacht in de dodencel op het ten uitvoer brengen van zijn doodvonnis, hetgeen zijn waarneming van de wereld om hem heen kleurt.

Speelduur: 7:27. Boeknummer: 23739.


Alessandro Baricco.

De jonge bruid.

Vertaald uit het Italiaans. Begin twintigste eeuw wordt op het Italiaanse platteland, in afwachting van de terugkomst van de zoon, zijn aanstaande vrouw opgenomen door zijn familie.

Speelduur: 8:40. Boeknummer: 23742.


Alfred Hayes.

De prijs van de liefde.

Vertaald uit het Engels. In een Amerikaanse hotelbar tracht een man een jonge vrouw te verleiden met een verhaal over een eerdere mislukte relatie.

Speelduur: 4:34. Boeknummer: 23744.


Milena Busquets.

Ook dit gaat voorbij.

Vertaald uit het Spaans. Een dochter probeert het verlies van haar moeder te verwerken.

Speelduur: 4:59. Boeknummer: 23745.


4: Romantische boeken

Åsa Hellberg.

Vriendinnen voor altijd.

Vertaald uit het Zweeds. Drie vriendinnen van rond de vijftig krijgen van hun overleden hartsvriendin een enorme erfenis mits zij binnen een jaar een bijzondere opdracht vervullen.

Speelduur: 9:26. Boeknummer: 23568.
Åsa Hellberg.

Volgende keer bij jou!

Vertaald uit het Zweeds. De levens van drie vrouwen, een weduwe van zeventig en twee vriendinnen van rond de vijftig, kruisen elkaar wat tot onverwachte verwikkelingen en een heel nieuw begin voor alle drie leidt.

Speelduur: 8:56. Boeknummer: 23580.


Sarah-Kate Lynch.

Honingzoete dagen.

Vertaald uit het Engels. Als bijenhoudster Sugar samen met haar bijen naar New York reist, maakt ze daar onverwachts na jaren weer kennis met de liefde.

Speelduur: 9:55. Boeknummer: 23613.


Jessica Thompson.

Vergeef me.

Vertaald uit het Engels. De plotselinge dood van een geliefde verbindt de levens van vier vrouwen die elkaar niet kennen.

Speelduur: 11:22. Boeknummer: 23681.


5: Thrillers

Paula Hawkins.

Het meisje in de trein.

Vertaald uit het Engels. In een stadje bij Londen raakt een vrouw betrokken bij de verdwijning van een andere vrouw. Vorig jaar riep de redactie van Vrij Nederland dit boek uit tot thriller van het jaar.

Speelduur: 10:57. Boeknummer: 23601.
Deon Meyer.

Spoor.


Vertaald uit het Afrikaans. Terwijl de Zuid-Afrikaanse geheime dienst verontrust is over plannen van extremistische moslims en Kaapse bendes ruziën over gesmokkelde diamanten, moet de eigenzinnige bodyguard Lemmer het transport van twee zwarte neushoorns uit Zimbabwe begeleiden.

Speelduur: 19:55. Boeknummer: 23524.


Scott Turow.

Identiek.

Vertaald uit het Engels. Een man gelooft niet dat degene die na 25 jaar gevangenis vrijkomt, zijn zus heeft vermoord.

Speelduur: 13:15. Boeknummer: 23525.


Sarah Hilary.

Onder mijn huid.

Vertaald uit het Engels. Een vrouwelijke inspecteur en haar collega worden geconfronteerd met een steekpartij in een vrouwenopvangcentrum in Londen.

Speelduur: 14:40. Boeknummer: 23530.


George Pelecanos.

Dubbel.


Vertaald uit het Engels. Een Irakveteraan, die in Washington voor een advocaat werkt, onderzoekt een moord en de diefstal van een schilderij.

Speelduur: 8:14. Boeknummer: 23537.


Ben Fergusson.

De lente van Kasper Meier.

Vertaald uit het Engels. Kort na de Tweede Wereldoorlog chanteert een tienermeisje uit Berlijn een bijna twintig jaar oudere homoseksueel om een Engelse piloot, die haar vriendin zwanger heeft gemaakt, op te sporen.

Speelduur: 11:54. Boeknummer: 23542.


Kåre Skuland.

Dodelijke selectie.

Vertaald uit het Noors. De belangrijkste deelnemers aan het tweejaarlijkse wetenschappelijke Darwin Symposium in Londen, waar een van de wetenschappers een revolutionaire lezing zal houden, worden een voor een vermoord.

Speelduur: 15:15. Boeknummer: 23544.


Anders Roslund.

Made in Sweden.

Vertaald uit het Zweeds. Roman gebaseerd op een reeks spectaculaire bankovervallen in Zweden, begin jaren '90 door 'Militärligan'. De broers van één van de auteurs vormden de kern van deze beruchte bende.

Speelduur: 25:10. Boeknummer: 23559.


Tom Vowler.

Wat je achterlaat.

Vertaald uit het Engels. Het leven van een gezin dat op de hei van Dartmoor woont, wordt verstoord door iemand uit het verleden.

Speelduur: 9:33. Boeknummer: 23575.


Chevy Stevens.

Nachtspel.

Vertaald uit het Engels. Als een jonge vrouw na jaren gevangenis voor de moord op haar zusje - die ze altijd heeft ontkend - vrijkomt, realiseert ze zich dat ze eerst haar verleden moet verwerken.

Speelduur: 13:06. Boeknummer: 23583.


Tove Alsterdal.

Geef me je hand.

Vertaald uit het Zweeds. Als een vrouw uit Stockholm volgens de politie zelfmoord heeft gepleegd door van het balkon af te springen, gaat haar zus op onderzoek omdat zij denkt dat er meer aan de hand is.

Speelduur: 15:28. Boeknummer: 23586.


Bavo Dhooge.

Scam alarm.

Een succesvol reclameman uit Hollywood, op de vlucht voor een boze opdrachtgever, ontmoet een excentrieke moteleigenares en haar zoontje met een hoog IQ; de man en het kind besluiten zich in te schrijven voor een quiz.

Speelduur: 8:12. Boeknummer: 23598.


Nora Roberts.

Duistere harten.

Vertaald uit het Engels. Een beeldhouwster keert terug naar haar ouderlijk huis in Maryland om te onderzoeken waarom haar vader zelfmoord heeft gepleegd.

Speelduur: 21:03. Boeknummer: 23608.


Hilde Vandermeeren.

Stille grond.

Dertig jaar nadat een van haar oudere tweelingzussen spoorloos is verdwenen, gaat Eve op onderzoek uit.

Speelduur: 7:53. Boeknummer: 23610.


Ian Caldwell.

Het vijfde evangelie.

Vertaald uit het Engels. De curator van de Vaticaanse musea wordt vermoord als hij op een tentoonstelling iets belangrijks over de Lijkwade van Turijn wil onthullen.

Speelduur: 16:24. Boeknummer: 23671.


Håkan Nesser.

Hemel boven Londen.

Vertaald uit het Zweeds. Een rijke man, stervende aan kanker, nodigt voor zijn 70e verjaardag zijn familie en enkele anderen uit voor een diner in Londen; tijdens het diner verrast hij iedereen.

Speelduur: 15:45. Boeknummer: 23688.


Michael Koryta.

Zij die mij dood wensen.

Vertaald uit het Engels. Een 14-jarige jongen vindt in een steengroeve een lijk in het water en hij is er bovendien getuige van dat twee mannen iemand vermoorden. Maar hijzelf is ook gezien!

Speelduur: 10:59. Boeknummer: 23725.


Luc Deflo.

Donkere maan.

Als Esra, die vanwege haar streng religieuze vader het ouderlijk huis is ontvlucht, een noodoproep van haar zusje Nalan krijgt, is dat het begin van een reeks gruwelijke gebeurtenissen.

Speelduur: 9:41. Boeknummer: 23741.


Anja Feliers.

Zuur.


Psychologe Kathleen Verlinden wordt om hulp gevraagd bij de behandeling van een zwaar mishandeld meisje dat het slachtoffer is van een aanval met bijtend zuur.

Speelduur: 10:07. Boeknummer: 23749.


Deel 2: Informatieve boeken

1: Exacte wetenschappen

Janet Browne.

Over het ontstaan van soorten van Darwin : een biografie.

Studie naar het ontstaan van Darwins boek Origin of species en de ontvangst van zijn ideeën.

Speelduur: 5:12. Boeknummer: 23722.

2: Geschiedenis

Peter Schrijvers.

Bastogne : de grootste slag om de Ardennen.

Geschiedenis van het Ardennenoffensief tijdens de winter van 1944, de laatste poging van het Duitse leger om de geallieerde troepen terug te dringen.

Speelduur: 14:43. Boeknummer: 23685.
Paula Semer.

P.S. : oorlogsherinneringen van Paula Sémer.

Een prachtig boek vol met onverbloemde en openhartige oorlogsherinneringen en -geheimen die Paula voor altijd getekend hebben en waarvan de draagwijdte pas de laatste jaren tot haar doorgedrongen is.

Speelduur: 1:23. Boeknummer: 23737.


3: Kunst en vrije tijd

Geordie Greig.

Ontbijten met Lucian : een portret van de kunstenaar Lucian Freud.

Gesprekken met de Engelse kunstschilder (1922-2011).

Speelduur: 10:28. Boeknummer: 23690.

4: Landen, volkeren en reizen

Dirk Tieleman.

De grote sprong zijwaarts : op reis in de Chinese Far West.

Grondig voorbereid maken vier Vlamingen als eerste buitenlanders in eigen jeeps, met Chinese gids, een trektocht van 88 dagen door het westen van China. Helder en overzichtelijk wordt verteld over de geschiedenis en de cultuur van de etnische minderheden en de grote ontwikkelingen.

Speelduur: 6:24. Boeknummer: 23709.

5: Politiek en justitie

Bart Aerts.

Een jaar in het spoor van Herman Van Rompuy.

Reporter Bart Aerts schreef over het laatste jaar van de president Herman van Rompuy een boek waarin hij met bevoorrechte getuigen reconstrueert hoe de Belgische politicus tegen wil en dank Europees president werd. Hij beschrijft wat hij ziet op de rode loper, maar ook hoe het er aan toegaat in de coulissen van de wereldpolitiek.

Speelduur: 7:29. Boeknummer: 23701.
Lars Bové.

De geheimen van de staatsveiligheid : speurtocht naar een schimmige overheidsdienst.

Het eerste boek dat een helder inzicht geeft in de werking van de Staatsveiligheid, boordevol nooit gepubliceerd materiaal.

Speelduur: 10:21. Boeknummer: 23702.


6: Religie

Ria Maenhaut.

Het evangelie volgens de kosmos : hoe ik een nieuw godsbeeld vond in de wetenschap.

Maenhout schetst in een begrijpelijk en summier overzicht de evolutie van wereld en mens, zoals die nu algemeen aanvaard wordt: vanaf de inflatoire, hete big bang, doorheen 1 miljard jaren sterrenstelsels en 500 miljoen jaar aarde, "een complex, zichzelf kopiërende molecule waaruit ons DNA ontstond", waarna, 3,5 miljoen jaar geleden het eerste leven, de chimpansee, enz. (aanwijzingen maar geen bewijzen). Ze gaat dit vervolgens vergelijken met de sefiraten (zoals genade, schoonheid, kroon, wijsheid, inzicht, overwinning) in het verhaal van de Kabbalah, dat niet hoeft bewezen te worden. Ze ziet veel overeenkomsten tussen de twee verhalen en die vullen elkaar aan.Speelduur: 4:26. Boeknummer: 23684.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina