Installatie van de software en minimale systeemvereistenDovnload 11.55 Kb.
Datum18.12.2017
Grootte11.55 Kb.
Installatie van de software en minimale systeemvereisten
Minimale systeemvereisten

De minimale systeemvereisten zijn de volgende:

• Operating Systeem voor PC: WINDOWS 98, WINDOWS 2000, WINDOWS XP,

WINDOWS NT 4.0 of WINDOWS ME;

• Operating Systeem voor MAC: OS X

• JAVA 2 Runtime Environment (JRE): versie 1.4.

Voor het installeren van de software dient u te beschikken over Administrator-rechten

op uw computer.


Installatie van de EAP software
De EAP-software kunt u downloaden van de website. De totale downloadgrootte bedraagt ongeveer 80 MB. Het is dus noodzakelijk dat u over een breedband internetverbinding beschikt. Indien u hierover niet beschikt, dan kunt u een versie op CD-ROM aanvragen. Contacteer energie@vlaanderen.be, met de vermelding aanvraag EAP-CD-ROM.
Vanaf versie 1.0.4 heeft u niet langer Winzip nodig om het bestand na het downloaden te kunnen installeren. Op www.energiesparen.be/energieaudit vindt u onder de vraag ‘Hoe kan ik de software downloaden en installeren op mijn computer?’ als eerste mogelijkheid het installeren van een nieuwe versie. U kan kiezen uit:JAVA-omgeving:
De JAVA-omgeving is enkel voor installaties van de EAP-software op een nieuwe computer (of bij volledige herinstallatie van uw computer). Om te weten of uw computer reeds een recente versie van deze JAVA-omgeving heeft, kunt u een test uitvoeren op http://java.com/nl/download/installed.jsp.
Ter info: de EAP heeft minimaal nood aan versie 1.4.1-05. Als u de test blijkt dat u over een meer recente versie (bijvoorbeeld 1.5.0) beschikt, dan is dat uiteraard ook goed om de EAP te kunnen installeren.
JAVA bij Windowsinstallaties
Na de download kunt u dubbelklikken op j2re-1_4_1_05-windows-i586-i.exe.

Hierdoor wordt de Java Runtime Environment (JRE) versie 1.4.1 automatisch geïnstalleerd.
JAVA voor Mac
U kunt best de JAVA Runtime Environment downloaden van de site van Apple:

Macintosh (Apple Mac OS X) - instructies


Macintosh (Apple Mac OS 9 & eerdere versies) - instructies
JAVA voor Linux

U kunt best de JAVA Runtime Environment downloaden van de site:http://java.com/nl/download/manual.jsp
Noot: het VEA heeft weinig ervaring met Linux als besturingssysteem. De software is in principe platformonafhankelijk ontwikkeld, maar de installatie op een Linuxmachine wijkt af van deze bij Windows. Indien u vragen of tips heeft voor een dergelijke installatie, dan kunt u contact opnemen met energie@vlaanderen.be.
Installatie van de EAP
Door na het downloaden te dubbelklikken op install-eap-nl.jar wordt de toepassing geïnstalleerd. Indien u voorheen reeds een oudere versie van de software had geïnstalleerd, is het aangewezen deze te laten overschrijven door de nieuwe software. Uw oude dossiers worden in geen geval gewist.

Installatie Acrobat Reader software

Voor bepaalde acties, zoals het aanmaken en afdrukken van de adviezen, dient de AcrobatReader software op uw computer geïnstalleerd te zijn. Indien deze software nog niet geïnstalleerd

zou zijn op uw computer dan kunt u de meest recente versie van de software gratis installeren via de link http://www.adobe.com/downloads/De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina