Installatie videoDovnload 12.66 Kb.
Datum24.08.2016
Grootte12.66 Kb.
Installatie video : http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=mm0uEQTw-xk&feature=endscreen

U dient al UW gegevens, waaronder het bankrekeningnummer en ondertekende machtiging aan te melden via onze mail door middel van het formulier te downloaden op onze website: http://www.rian-bv.eu/products.php?type_id=56

U krijgt dan een bevestiging van deze aanmelding en later na verwerking een aanmeld code per e-mail toegestuurd.

Voordat U begint met de installatie:

Kies http://finder.tooway-instal.com/fixe/pages/index.html en selecteer Uw plaats van installatie, U krijgt dan alle technische informatie welke u nodig heeft voor de installatie.

Controleer voordat U gaat plaatsen of de richting welke U nodig heeft ook redelijk onder de elevatie hoek vrij zicht heeft en kies anders een andere locatie .

Stel de schotel in de richting van de blauwe pijl op de KA satfinder . Dat is 174.78 vanaf het noorden, 5.22 oost t.o.v. het zuiden,

Gebruik indien mogelijk de Tooway Dish Navigator ( verkrijgbaar bij Rian BV ) en bevestig deze precies in het midden van het Tooway logo.Stel deze met beide waterpasjes horizontaal en draai de schotel totdat de zonnewijzer de juiste tijd van de maand tijdens de afstelling aangeeft. Kijk voor de juiste procedure het filmpje op http://www.dishnavigator.com/ De schotel staat nu voor 99% in de juiste richting.

Stel nu de elevatie in op 31.82 aan de hand van de schaalverdeling op de Mount. De binnenzijde van de Mount welke door het slopgat te zien is, is de aanwijzer voor de hoek. Gebruik indien mogelijk een hoekmeter, hoe nauwkeuriger hoe makkelijker

Ga naar: http://www.dishpointer.com/Geef Uw positie in en zoek naar 9e Eurobird.

Zorg dat de 2 armen waarop de BUC gemonteerd is t.o.v. elkaar volgens de opgegeven skew afgesteld zijn, de pijl geeft de richting aan gezien vanaf de schotel !! De afstelling is aan de achterzijde van de schotel, de graden in de cirkel.Sluit de coaxkabel aan op de TX connector ( langs de aarddraad) en op Uw modem. Sluit het modem met de blauwe Ethernetkabel aan op Uw laptop.

Controleer of Uw laptop op DHCP staat ( variabel IP adres ) en start de internetbrosser op. Tik dan in de browser 192.168.100.1/install

Volg de instructies en kies de spot welke U nodig heeft, (in dit geval 1) en ga in de instelmode. Ga daarna verder met het afstellen van de schotel, de lnb in de schotel geeft een lage wisselende pieptoon.

Stel de schotel voorzichtig af tot de pieptoon constant wordt en het hoogst van frequentie (toonhoogte)is

Draai dan de klemmen vast op de mast en gebruik de linkse fijnafstelling om de schotelrichting optimaal op de hoogste toon af te stellen.

Gebruik de rechtse fijnafstelling om de elevatie te maximaliseren en zet alle bouten vast

Controleer alle instellingen nogmaals, eventueel nog iets corrigeren en ga naar binnen.

Beëindig de installatieprocedure en tik in de browser 192.168.100.1:

Indien een van deze bolletjes niet groen is, moet U eerst het defect gaan oplossen.

De bovenste led moet nu branden en de 2e led van het modem moet staan knipperen. Deze led moet na verloop van tijd ook gaan branden, dat kan soms wel eens langer duren. Maar deze led moet ALTIJD continue gaan branden.

Zolang de 2e led nog niet brand heeft het geen zin om door te gaan want dan staat de schotel niet goed.

Als de 2e led continue brand, moet de 3e led gaan knipperen ten teken dat het modem aan het zenden is.

Alles kan gecontroleerd worden:U kunt zien dat het modem aan het ranging is, de satellietjes rechtsboven zijn aan het wisselen, Zodra het modem de precieze frequenties heeft gevonden, zal er een software download geforceerd worden. Dit kan lang duren vanaf een paar minuten tot soms een uur. ZET HET MODEM NU NIET UIT !!! Anders loopt U het risico dat U in een “loop” terecht komt en telkens weer opnieuw opstart waardoor het lijkt of het modem defect is. Laat het modem rustig aan staan totdat de ranging klaar is en er drie groene stippen staan. Ontvangst-zenden en het netwerk. Alleen een stip is oranje. Niet voor ons voetbal team maar omdat er wel een IP adres is voor de activatie maar dat is nog geen internet.

Indien de 3e led aan het knipperen is en continue gaat branden de laptop opnieuw opstarten zodat deze een nieuw IP adres krijgt. Als al de vier leds branden start de laptop opnieuw op of verwijder de ethernet kabel om een nieuw IP adres te krijgen. Start de internetbrowser op en als alles goed is komt U automatisch in een aanmeldingssite. Nu zal de ethernet led 4 en de 3e led samen gaan knipperen.

Indien U niet automatisch in het activeringsscherm komt, ga dan direct naar http://172.20.80.64

Onze providercode is altijd 993 voor consumenten en 1256 voor professioneel abonnementen. Vul Uw code in en maak de procedure af en start de laptop opnieuw op. U hebt nu een internetverbinding. Hebt U nog geen verbinding start dan het modem en de laptop opnieuw op. 

Tikt u in de browser 192.168.100.1 dan kunt U altijd achteraf alles controleren. Gebruik http://checkprobe.skylogicnet.com voor controle van Uw installatie, de snelheid en uw verbruikte volume. Andere speedtest werken niet en geven een verkeerde aanwijzing.INDIEN U DE SET MAXIMAAL HEEFT AFGESTELD EN U GAAT LATER NADAT U Hebt AFGESLOTEN OPNIEUW IN DE POINTINGMODE ZAL DE PIEPTOON LAAG BLIJVEN.HOUD DE HAND EVEN VOOR DE LNB EN DAN ZAL DE POINTING WEER WERKEN.


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina