Jaargang 2, no. 8 augustus 2008Dovnload 7.22 Kb.
Datum24.07.2016
Grootte7.22 Kb.

Jaargang 2, no. 8 - augustus 2008


Beste QCacher,
Zomerse en minder zomerse dagen zijn elkaar de laatste tijd in hoog tempo opgevolgd. De natuur heeft enthousiast geprofiteerd van het vele vocht en de groeizame temperaturen. Wie nu op een mooie dag op pad gaat treft geen droge woestenij maar een weelderig oerwoud. Zoiets schept op veel plaatsen een heel aparte sfeer. Ervaar het zelf, trek erop uit en geniet! Veel plezier gewenst.

Nieuwe QualityCaches in juli


GeoWolf 20: de Beer van Bohan door GeoWolf.

Foto-albums


Op de QualityCaching-site staan inmiddels tientallen foto-albums. De meeste daarvan zijn aangemaakt als aanvulling op een logje. Dat gaat eenvoudig: na het schrijven en opslaan van de log biedt de site automatisch aan om een foto-album toe te voegen.

Privé of openbaar?


Een foto-album kan privé of openbaar zijn. Een nieuw album is altijd privé, later (nadat het voor de eerste keer is opgeslagen) kunt u dit wijzigen. Of u dit doet is uw eigen keuze, en afhankelijk van de foto’s in het album. Zijn het vooral ‘familiekiekjes’ dan ligt een privé-album voor de hand. Hebt u foto’s gemaakt die voor andere cachers een goede aanvulling kunnen zijn op de cachebeschrijving dan is een openbaar album beter. Hierin zijn bijvoorbeeld foto’s van landschappen, bijzondere objecten langs de route, flora en fauna op hun plaats.

Maak eens een fotolog


U kunt het foto-album bij een log op allerlei manieren aanpassen. In plaats van het standaard-intro dat bij de cachebe­schrijving hoort, kunt u uw eigen tekst invoeren. Foto’s kunt u voorzien van de coördinaten waarop ze genomen zijn en aan de hoeveelheid tekst in een bijschrift is geen limiet. Mogelijkheden genoeg om eens een fotolog te maken.

Foto’s toevoegen aan een bestaand album


Aan een openbaar album kan iedereen bijdragen. Als u een cachelog hebt geschreven kunt u dus uw foto’s ook toevoegen aan een ander, reeds bestaand openbaar album. Het is het beste om dit alleen te doen als zo’n openbaar album speciaal voor dit doel is aangemaakt, of als het bijvoorbeeld gaat om een zeer algemeen album (zoals Flora en fauna).

Zichtbaarheid


Een foto-album dat bij een log wordt aangemaakt staat altijd onderaan die log vermeld (‘Er is een fotoverslag van deze tocht’) en is aanklikbaar in de interactieve versie van de cachepagina.

De meest recente openbare albums verschijnen in het overzicht op de Start­pagina. Een overzicht van álle openbare albums vindt u via QClub -> Foto-albums.EnQCuête


“Is vakantietijd cachetijd bij uitstek?” Voor sommige cachers wèl, voor net iets meer cachers niet. Omdat het dan vaak te warm is om lang te wandelen, of omdat de vakantiedrukte afschrikt bijvoorbeeld.

In augustus kunt u uw mening geven over het fenomeen hulplijntjes.

Deze nieuwsbrief wordt automatisch verzonden. Wilt u de QCourant niet meer ontvangen, verwijder dan op uw persoonlijke QC-pagina het vinkje bij ‘Mail mij over nieuwe mogelijkheden van deze website’. Eventuele suggesties en op- of aanmerkingen kunt u sturen naar post@qualitycaching.com.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina