Jaargang 3, nummer 9, 20 augustus 2016Dovnload 43.99 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte43.99 Kb.Jaargang 3, nummer 9, 20 augustus 2016

Ontmoeten……

Is meer dan iemand tegenkomen of bij elkaar zijn. Je ontmoet niet zoveel mensen. Ontmoeting heeft iets van verwondering en herkenning. De ander is antwoord of vraag op iets in jou. Een echte ontmoeting raakt je, ze vraagt openheid van jou, niet dat je alles moet zeggen tegen de ander, maar wel dat die ander jou iets mag zeggen of vragen.

Ontmoeten….

Is de ander binnenlaten in het huis van jezelf, met het risico dat hij of zij ontdekt dat niet alles echt is in je huis, dat je je soms anders voordoet, dat je kwetsbaar bent en soms anderen gewoon napraat. Iemand ontmoeten is iemand binnenlaten in de binnenste cirkel van je leven. Hij zal vragen naar je ervaringen, gewoontes, gevoelens en opvattingen. Pas als je de ander zo diep laat doordringen, kun je van een ontmoeting spreken. Een echte ontmoeting laat sporen na….

A.s. maandag hebben we een studiedag met het gehele team van Accent Amersfoort. We gaan met elkaar een dag werken rondom het thema “Identiteit”, wie zijn wij als mens, als team, als school? Hoe geven we vorm aan de levensbeschouwelijke identiteit en is identiteit niet iets dat veel breder is?

Aan alle collega’s is gevraagd iets mee te nemen wat hen inspireert. Hierboven mijn inbreng a.s. maandag. Ik haal veel inspiratie uit deze tekst en wil deze dan ook graag met u delen.

Saskia van Berkel

(locatieleider Accent Amersfoort)Website
Heel veel informatie en verslag van activiteiten is terug te vinden op onze website, ook deze Accent Nieuws kunt u hier digitaal: www.accentamersfoort.nl
Personele zaken
Mevrouw Joke van Maris, schoolmaatschappelijk werkster is op dit moment ziek. We wensen haar veel sterkte en beterschap!

Infobesitas,

Een nieuwe ziekte?
Informatieovervloed! Het is de nieuwe ziekte wordt gezegd. Het is ook een nieuwe trend onder jongeren. De klachten, die er bij horen, zijn: slaaptekort, vermoeidheid, problemen met concentratie. Het maakt jongeren ziek. Ze willen er bij horen. Ze willen niets missen van de grote hoeveelheid informatie.

Een stortvloed aan informatie wordt er op de jongeren afgevuurd. Ze zoeken het ook zelf op.

Vorig jaar waren er 9.5 miljoen accounts aangemaakt op Hyves. De tijd die doorgebracht wordt op internet en sociale netwerken, de hoeveelheid sms’jes (soms 75 per dag), is onderdeel van hun leven.

Maar er ligt een gevaar op de hoek: informatiestress! Daar is de naam infobesitas bedacht. Het is de angst om iets te missen van wat er zich afspeelt onder de vrienden. Voor ouders is het een nieuw en onbekend verschijnsel. Ze merken dat de kinderen snel afgeleid zijn en moeite hebben met concentratie. Er blijft ook weinig tijd over om met elkaar te praten. Wat kun je doen om niet ‘digislank’, te blijven?


Tips om infobesitas te voorkomen

 1. Regels instellen, bijvoorbeeld twee keer per dag je mail checken;

 2. Op school of thuis een mediavrije dag instellen;

 3. sms uit tijdens de studie;

 4. Een maximale beeldschermtijd instellen;

 5. Laat je smart-phone thuis;

 6. Ga lekker sporten of maak bijv. een wandeling met de hond;

 7. Ouders en leraren laten zich bijscholen.


4 x 4 voetbal gedomineerd door Accent Amersfoort!!!!
Vrijdag 21 mei was het weer zover, het 4 x 4 toernooi dit keer op de velden van ASC Nieuwland te Amersfoort. Met maar liefst 8 teams hebben we dit jaar meegedaan. 4 onderbouw teams en 4 bovenbouwteams. Om 8 uur kwamen de eerste leerlingen al vol enthousiasme op school, om 8.30 uur vertrekken deze leerlingen naar de velden van ASC Nieuwland. Na wat fietsproblemen (Boniface die gelukkig beter kan voetballen dan fietsen….) arriveren de leerlingen met hun begeleiders. Ze krijgen de kleding uitgedeeld en gaan met z’n allen omkleden. Om 10.00 uur opent René Bouma het toernooi waarna om 10.15 uur de eerste wedstrijden beginnen. Overal waar ik kijk zie ik witte shirts met groene broekjes, leerlingen van Accent strak en trots in de kleding van onze school. Ik voel me een trotse juf om met zoveel leerlingen en collega’s op pad te mogen gaan, want we zijn met maar liefst 46 deelnemers!

De eerste wedstrijd die ik bekijk is van die van onze oudste teams, en net als voorgaande jaren is het weer kippenvel en ontroering om deze jongens te zien spelen. Hoe moeilijk het soms is om ze als docent in de les aan te sturen en op te voeden hoe makkelijk ze lijken in het voetballen met elkaar en het spelen met de tegenstander. In het spel zie je niet alleen voetbal maar ook communicatie, incasseringsvermogen, verantwoordelijkheid, beheersing, aansturing, overzicht en noem maar op, veel meer dan alleen voetbal….

Wat later kijk ik bij onze deelnemers die voor het eerst meespelen. De groepen van klas 1 hebben het niet makkelijk, het is mooi te zien hoe ze worstelen met de tegenstander maar ook met zichzelf en met elkaar in het team, kortom hier is nog veel te leren… De volgende wedstrijden die ik zie volgen snel achter elkaar, de ene groep van klas 3 speelt tegen de andere groep van klas 3, waarbij een mooie strijd te zien is en opvallend het respect voor elkaar! De groepen van klas 2 zijn fanatiek aan het spelen, de ene groep wat beter dan de andere maar ze leveren strijd. Halverwege de wedstrijddag komen er boze leerlingen naar me toe van klas 1. Wat ik wel niet voor juf ben om ze in deze poule in te delen, ze verliezen alles en ze gooien het bijltje er bij neer… ze willen niet meer mee doen. Gelukkig komt Mike. Die verteld dat hij wel wil, hij doet mee voor het plezier en is super blij dat hij mee kan doen! Ik loop naar de leerlingen toe die erdoor heen zitten en leg uit dat juist als verliezen zo moeilijk voelt, ze als een team moeten gaan werken en proberen positief te blijven. Het lukt met veel moeite ze de laatste wedstrijden nog te laten spelen, maar de teleurstelling blijft groot…

Na de poulewedstrijden zijn wij de trotse leerkrachten van een bovenbouwteam en onderbouwteam die naar de finale mogen. Deze finales worden tegelijkertijd gespeeld, dus probeer ik een strategisch punt te kiezen, waarbij ik eigenlijk meer de onderbouw zie omdat ik weet dat Rachid, Lotfi, Jerlon, Ahmed, Mohamed R. en Ulus de buit al binnen hebben.

De groep van Boniface, Rodrigo, Mohamed M, Yousef en Abdes speelt een zinderende finale tegen Pro Almere; ook hier weer kippenvel en ontroering door het mooie voetbal wat deze jongens laten zien. Doorzettingsvermogen, techniek, enthousiasme en teamwork! De finale wordt met 3-1 gewonnen en ook dit team mag door naar de finaledag in Utrecht!

Aan Ahmed wordt verteld door de bondscoach van het ID-team om vormbehoud te tonen op 4 juni op de Finaledag 4x4 ! Hij zal hier worden bekeken om een uitnodiging te krijgen voor de trainingsstage op 5 en 6 juni van het ID-team dat in juli af zal reizen naar het WK voor ID Voetbal in Zuid Afrika, voor hem dus nog spannende weken….!

Kortom, het was weer een fantastische mooie dag met veel emoties en mooie voetbalmomenten, en uiteindelijk tweemaal een 1e plaats voor Accent Amersfoort!!!

Maar laten we vooral de andere deelnemers die meegedaan hebben niet vergeten en trots op ze zijn! Steek ze een hart onder de riem en probeer ze uit de teleurstelling halen, want verliezen is voor onze leerlingen vaak moeilijker om mee om te gaan dan winnen….


ADHD Informatieavond
RIAGG Amersfoort en Omstreken organiseert een informatieavond over ADHD.

Voor ouders, leerkrachten en andere belangstellenden.

Aan bod komen onder andere.:

-Wat is ADHD?

-Welke behandelingen zijn er?

-Hoe ga je om met ADHD?

-Vragen van de aanwezigen.
Waar: OBS de Wiekslag, Trekvogelweg 180-1

Wanneer: 8 juni 2010

Tijd: 19.30 tot 21.00 uur

Deelname: Gratis


Voor vragen en aanmelding kunt u mailen naar hedwig.devries@riaggamersfoort of bellen 06-12831839

Programma activiteitendagen klas 2
De activiteitendagen staan in het teken van het thema ‘media’. Hieronder vindt u een overzicht van de dagen en de activiteiten die we op die dagen hebben gepland.
Maandag 7 juni: leerlingen vrij!
Dinsdag 8 juni – 10.30 uur t/m 14.30 uur.

 • Themadag op school; we gaan allerlei dingen rondom het thema met de leerlingen doornemen en we bespreken de volgende dagen.


Woensdag 9 juni – 8.30 uur op school.

 • Vandaag gaan we met de trein naar ‘Beeld en Geluid’ in Hilversum. Het programma in Hilversum begint om 09.30 en is om 12.30 afgelopen. Tijdens dit bezoek ervaren de leerlingen de wereld van de media in de spotlights en achter de schermen. Ze kunnen aan de slag als regisseur, cameraman of presentator. Nu al nieuwsgierig? Kijk op www.experience.beeldengeluid.nl

 • Op school zullen de leerlingen die middag nog aan de slag gaan met dat wat ze hebben beleefd die morgen.


Donderdag 10 juni – 08.30 uur op school

 • Met de fiets gaan we naar Leusden. In 2- en 3 persoonskano’s en met behulp van ‘het zonnetje ’ hopen we met elkaar een leuke en gezellige dag te hebben. De leerlingen zullen vanaf ongeveer 14.30 vrij zijn.


Vrijdag 11 juni – 8.30 uur t/m 17.00 uur.

 • Dagje naar Walibi!Nacht zonder dag klas 4
Op woensdag 9 juni is er op de Asschatterweg 211 een actie van Nacht Zonder Dak.

Leerlingen van klas 4 van Accent Praktijkonderwijs brengen de nacht slapend door in een doos.

Met deze actie steunen zij de straatmeisjes in Bolivia. Dit project gaat uit van de organisatie Tear.

De bedoeling is dat de leerlingen sponsor geld ophalen wat ten goede komt aan de straatmeisjes in Bolivia. Als tegenprestatie gaan de leerlingen één nacht, net als de straatmeisjes in Bolivia, in een doos slapen.


Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen in ons dozenkamp op woensdag 9 juni vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur.

Op www.accentamersfoort.nl bij het icoontje van nacht zonder dak vindt u meer informatie.
Ouders van de leerlingen van klas 4 ontvangen een brief met de uitgebreide informatie rondom 9, 10 en 11 juni.

Mochten er nog vragen zijn, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met school en vragen naar Dhr Sterken, Mevr. Trapman of Mevr. van den Ende.

Programma Activiteitendagen klas 4
Dinsdag 8 juni:

10.00 Op school gezamenlijke opening.


10.30 tot 11.30 activiteiten voor Nacht zonder dak.
11.30 voorbereiding lunch.
12.00 Lunchen
14.00 einde lunch en vertrek naar huis.
Woensdag 9 juni:

13.00 Op school met je slaapspullen en je fiets.


13.15 Vertrek van school met de fiets. De spullen worden met de auto gebracht naar de Asschatterweg 211.
14.00 Aankomst op de Asschatterweg
14.00 tot 17.30 Opbouw van het dozen kamp.
17.30 tot 20.00 Voorbereiding eten.
20.00- 22.00 Ontvangst van de gasten.
20.00 – 23.30 Kampvuur, karaoke, bingo, skype verbinding met Bolivia, sporten.
23.30 – 0.00 Slaapplaatsen in orde maken en lekker slapen.
Donderdag 10 juni

8.00 Klaar maken voor het ontbijt.


9.00 Opruimen dozen kamp.
10.00 Vertrek naar huis.
Vrijdag 11 juni

9.00 Op school


9.15 Vertrek naar Walibi
16.30 Terug uit Walibi

Kamp klas 1
Volgende week gaat ook klas 1 een paar dagen op kamp.

Op 9 en 10 juni zitten wij in een tentenkamp in Lunteren.

We gaan lekker op de fiets heen en weer!

We gaan in de bossen van Lunteren allerlei leuke dingen doen:

bosspelen, voetballen, volleyballen, paardrijden, zwemmen en nog veel meer.

We krijgen lekker te eten en te drinken en hopen dat het heeeel gezellig wordt!

Alle leerlingen hebben er al heel veel zin in!
VTB juni
Overzicht VTB activiteiten in de maand juni


 • 4 juni:  

  • 4x4 toernooi, overige leerlingen naar het Bosbad (weersvoorspelling laat dit toe ). Vertrek half 1 tot half 3. Fietsen in kleine groepen met 1 begeleider.
 • 11 juni:

  • Klas 1 + 2 naar Walibi, klas 3 vrij i.v.m. kamp Ardennen
 • 18 juni:

  • Naar de bioscoop. Fietsen in kleine groepen met 1 begeleider.
 • 25 juni:

  • VTB in de aula: “Accent got talent”, playback/dans/zang/jongleer/cabaret/rap/goochel/rap voorstelling in de aula. Gepresenteerd door een nu al legendarisch duo 


Schoolfeest donderdag 3 juni
Donderdag 3 juni is er weer een schoolfeest. Het thema is “Summertime”! Het duurt van 19.30

uur tot 22.30 uur.

De leerlingen zijn vrijdag de 1e twee uur vrij wanneer zij het feest bezoeken!

Dit geldt niet voor de leerlingen die meedoen aan het voetbaltoernooi in de Meern.


Springkussen evenement 21 juni
Op 21 juni, vanaf 13.00 tot 15.30, hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van de sportvelden van MHC Leusden. Op de velden zijn dan al geplaatst een tobbedansbaan, water knotshockeyveld, een boarding met goals (opblaasbaar), waarin gevoetbald kan worden en een hindernis stormbaan. Daarnaast zullen wij zelf ook een of twee spellen bedenken. De leerlingen zullen via een roulatieschema alle onderdelen bezoeken.

Graag op de fiets maandag 21 juni!


Kamp klas 3
Over 1 week hopen wij met de leerlingen van klas 3 op een 3-daags schoolkamp te gaan naar Hogne in België. Het programma wordt verzorgd door instructeurs van Fitt-Outdoor. Vanuit school gaan 4 personeelsleden mee als begeleiding. Het is een echt actief en sportief schoolkamp. Doorzetten, nieuwe uitdagingen aangaan, samenwerken staan centraal!

De leerlingen moeten dinsdag 8 juni om 7.30 op school zijn!

We vertrekken om 7.45 naar de Ardennen.

Donderdag 10 juni zijn we rond 14.00 weer terug op de Wiekslag.

Vrijdag 11 juni zijn de leerlingen vrij.
Als we dinsdag op de camping aankomen, zetten we de tenten op. En ’s middags start het activiteiten programma. Op woensdag avond is er een kampvuur met een activiteit. Het eten wordt voor ons verzorgd. Natuurlijk houden we rekening met wat de leerlingen mogen eten. Donderdags breken we de tenten weer af. En gaan we terug naar school.

Werkweek Italie klas 5

Maandag 14 juni is het zover…. We gaan naar Italië!


Weekprogramma Italie

Maandag 14 juni


8.00 uur vertrek vanaf school naar vliegveld Dusseldorf; WEEZE

12.10 uur vertrek met vliegtuig naar Milan Bergamo aankomst 13.40 uur

Ong. om 14.30 uur vertrek met bus naar Riva del Garda

Installeren op de camping, pizza eten in de avond en wandeling door Riva del Garda


Dinsdag 15 juni

8.00 uur opstaan en boodschappen doen

Ontbijten en werken op de camping tot ongeveer 15.00 uur, daarna relaxen, zwemmen etc.

In de avond verplichte wandeling


Woensdag 16 juni

 • Trein naar Venetië

 • Varen naar San Marco plein

 • Bezoek Basiliek San Marco

 • Terugwandelen door Venetië en bezoeken winkeltjes

 • Terug met de trein


Donderdag 17 juni

8.00 uur opstaan en ontbijten

Tot 15.00 uur werken camping daarna relaxen, zwemmen etc.

‘S avonds picknick bereiden en nuttigen aan het Gardameer en afsluiting van de kampweek


Vrijdag 18 juni

8.00 uur opstaan en ontbijten gereed maken voor vertrek

10.00 uur vertrekken vanaf de camping 14.05 uur vertrek vanaf vliegveld Bergamo

Aankomst Dusseldorf, WEEZE ongeveer om 15.45 uur


Examen Car Care
Woensdag 16 juni...examen Car Care door de firma EenZet voor de volgende personen:

Klas 3 klas 2:

Akif Martijn

Mehmet Berkan

Abdullah Cavit

Serkan u


Serkan y
Belangrijke data


 • 2, 3 en 4 juni KPC examens

 • 3 juni Schoolfeest Accent + Borgwal, 19.30-22.30 uur

 • 4 juni Leerlingen die op het schoolfeest zijn 1e twee uur vrijdag

 • 4 juni Landelijke finale 4 x4 toernooi in de Meern

 • 7 juni Studiedag Identiteit, alle leerlingen vrij

 • 8 t/m 10 juni Kamp klas 3

 • 8 t/m 11 juni Activiteitendagen klas 1, 2 en 4

 • 14 t/m 18 juni Werkweek Italië klas 5

 • 15 juni Sportdag klas 1 t/m 4

 • 16 juni Voorlichtingsavond begeleide stage, ouders en leerlingen klas 2 (uitnodiging volgt)

 • 21 juni Springkussen evenement op Hockeyclub Leusden, middag

 • 21 + 22 juni Portfoliogesprekken ouders, leerling en mentor (uitnodiging volgt)

 • 23 juni Kennismakingsochtend nieuwe leerlingen schooljaar 2010-2011

 • 24 juni Certificaatuitreiking leerlingen en ouders klas 3 en 4 (uitnodiging volgt)

 • 24 juni Eindfeest schoolverlaters, 19.30 uur

 • 30 juni Laatste schooldag, start zomervakantie leerlingen om 12.00 uur uit

 • 1 juli Accent Nieuws 10 verschijntDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina