Jaarverslag dzoh, seizoen 2014-2015Dovnload 29.92 Kb.
Datum03.10.2016
Grootte29.92 Kb.

Jaarverslag DZOH, seizoen 2014-2015

Elk jaar vindt er een opsomming plaats van gebeurtenissen die, vanuit het bestuur gezien, interessant genoeg zijn om nogmaals genoemd te worden.Organisatiestructuur


Na afloop van de Algemene Ledenvergadering van 10 december 2014 bestond het bestuur uit de volgende personen:
Rinze Savenije : Voorzitter en accommodatie

Warner Jager : Penningmeester en sponsorzaken

Jeroen Hidding : Secretaris

Johan Keen : Technische Zaken

Gerda Boers : Activiteiten
Het wedstrijdsecretariaat werd verzorgd door Ina Hummel en de ledenadministratie door Ina Hummel en Jacqueline Dale.

Voetbal


De competitie werd dit jaar gestart met de volgende teams:
Senioren : 5 Teams

Dames : 1 Team (7x7)

A-junioren : 4 Teams (waaronder 1 MA-elftal)

B-junioren : 6 Teams (waaronder 1 MB-elftal)

C-junioren : 7 Teams (waaronder 1 MC-elftal)

D-pupillen : 7 Teams

E-pupillen : 11 Teams (12 in het voorjaar)

F-pupillen : 11 Teams (15 in het voorjaar)


Het afgelopen seizoen was er een van uitersten. Winnen en verliezen hoort bij de (voetbal)sport en bij DZOH was dat het afgelopen seizoen niet anders! Kampioenschappen en promoties werden afgewisseld met het net niet halen van kampioenschappen of zelfs degradatie.

Het grootste verlies was echter het overlijden van de keeper van de C3, Luc Visser. Luc streed een niet te winnen strijd tegen kanker en overleed op 10 juni 2015. Binnen de club werd op verschillende manieren stilgestaan bij het overlijden van Luc, waarbij hij met de minuut stilte voor de wedstrijd tussen het kampioensteam C3 van Luc en een DZOH all star C-team, op zeer indrukwekkende manier werd herdacht.


Wanneer we naar de prestaties van onze seniorenelftallen kijken, zien we ook daar dat winnen en verliezen een grote rol hebben gespeeld.

Het eerste elftal kwam, onder leiding van hoofdtrainer Erik de Jong, voor het eerst in de clubhistorie uit in de 1ste klasse. Tot de winterstop waren de resultaten wisselend, maar boden ze wel perspectief. De verwachting was dan ook dat handhaving in de 1ste klasse zeker tot de mogelijkheden moest behoren. Goed gestemd begon ons eerste elftal dan ook aan het jaarlijkse uitstapje in de zaal: het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De resultaten mochten er wezen en in een bomvolle sporthal Angelslo werd voor het eerst de finale bereikt! Helaas werd deze prestatie overschaduwd door het uitvallen van uitblinker Roy Stroeve met een ernstige achillespeesblessure. Zonder Roy trad DZOH aan in de finale, maar daar kon niet meer verrast worden. Een zesde plaats was dan ook het eindresultaat.

Waar het vorig seizoen net niet lukte, lukte het nu wel: in januari werd het eerste elftal tot sportploeg van het jaar in de gemeente Emmen bekroond. Een prachtige beloning voor het mooie seizoen 2013-2014!
Na de winterstop zakte het eerste elftal langzaam op de ranglijst in de 1ste klasse en slonken de kansen op rechtstreekse handhaving. Op de laatste speeldag was er nog een kleine kans om de nacompetitie te bereiken, maar een nederlaag tegen Broekster Boys maakte aan alle hoop een eind. Een laatste plaats viel het eerste elftal ten deel, waardoor er komend seizoen weer noodgedwongen een niveau lager gespeeld moet worden.

Het tweede elftal wist het debuutjaar in de reserve 1ste klasse wel positief af te sluiten. Onder leiding van trainer Sander Eising werden goede wedstrijden afgewisseld met mindere wedstrijden, wat uiteindelijk resulteerde in een keurige 7de plaats in de middenmoot. Het verbaasde dan ook vriend en vijand toen het programma voor de nacompetitie bekend werd: DZOH 2 mocht tegen Buitenpost 2 aantreden om promotie naar de reserve Hoofdklasse af te dwingen. Na een gelijkspel in Buitenpost, moest er op het eigen sportpark gewonnen worden. Waar DZOH vele kansen wist te creëren, maar deze niet wist te benutten, verzilverde Buitenpost de spaarzame kansen wel en stapten zij uiteindelijk met een 1-2 overwinning van het veld. Volgend seizoen dus gewoon weer de reserve 1ste klasse in!

Topteam onder de seniorenteams was het afgelopen seizoen ons derde. Het gehele seizoen stonden ze bovenaan en in mei kon na een dikke overwinning tegen SC Erica 4 het kampioenschap in de reserve 5de klasse gevierd worden. Komend seizoen mogen de mannen van Marcel en Hans de Wildt het een treetje hoger proberen in de reserve 4de klasse.

De overige seniorenteams presteerden redelijk. Met een 7de en een 6de plaats eindigden het vierde en het vijfde elftal allebei in de middenmoot. De dames speelden dit jaar mee met de 7x7-competitie. Op 4 vrijdagavonden in het najaar en 4 in het voorjaar werden twee halve competities afgewerkt. In het najaar werd een 3de plaats behaald, het voorjaar werd bekroond met een kampioenschap.


Het meisjes- (en dames-) voetbal is nog altijd in ontwikkeling. Met een MC1, een MB1 en een MA1 heeft DZOH laten zien dat het meidenvoetbal ook bij ons inmiddels een stabiele factor is. Om het meidenvoetbal naar een hoger plan te kunnen brengen, zijn het afgelopen seizoen gesprekken gevoerd om samen met Bargeres en SC Erica een samenwerkingsverband aan te gaan op het gebied van meisjes- en damesvoetbal. Deze gesprekken hebben geleid tot een nieuwe vereniging, waarin de 3 clubs samengaan. Eind juni werd de naam, SVO BDE, onthult en komend seizoen zullen alle meisjes en dames van DZOH onder de vlag van deze nieuwe vereniging gaan voetballen. Ook bij DZOH zullen wedstrijden van SVO BDE worden gespeeld, waardoor ook bij ons het damesvoetbal nadrukkelijk in beeld blijft. Het afgelopen seizoen hebben onze meiden overigens nog keurige resultaten behaald, met kampioenschappen van de MB1 en de MA1 als hoogtepunten!
De jeugd van DZOH heeft in het afgelopen seizoen zeer goed gepresteerd. Vele teams mochten zich aan het eind van de najaars-, voorjaars- of gehele competitie kampioenen noemen.

A-junioren: De A1 had voorafgaand aan de competitie als doelstelling om zo lang mogelijk mee te blijven doen om het kampioenschap. In mei kon geconcludeerd worden dat de mannen van trainer Johan Keen deze doelstelling wel erg letterlijk hadden genomen! Met een keurige 2de plaats in de winterstop, werd er vanaf januari jacht gemaakt op directe concurrent SC Genemuiden A1. In april nam DZOH zelfs de koppositie over van Genemuiden, maar door een misstap tegen De Weide moest deze positie weer gedeeld worden. Na 22 wedstrijden hadden DZOH en Genemuiden allebei 61 punten en omdat het doelsaldo niet meetelde voor het kampioenschap, werd op 06 mei een beslissingswedstrijd gespeeld in Hoogeveen. Onder aanmoediging van ruim 500 toeschouwers (waarvan 2/3 voor DZOH was) speelde de A1 de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Een 2-0 achterstand bij rust werd in de tweede helft weggewerkt, waardoor er na 90 minuten 2-2 op het scorebord stond. In de verlenging maakte onze A1 aan alle hoop van Genemuiden een eind en wist nog 3 x te scoren. Met uiteindelijk een 2-5 eindstand werd promotie naar de 4de Divisie afgedwongen en het kampioenschap binnengehaald: een schitterende apotheose van een mooi seizoen, waarin ook nog de kwartfinale van de beker werd bereikt.

B-junioren: De B1 had de promotie naar de 4de Divisie en het kampioenschap al veel eerder weten te behalen. Voor de winterstop wist Urk B1 nog enigszins aan te haken, maar de mannen van trainer Alexander Boer namen na de winter al snel afstand en mochten zich op 15 april kronen tot kampioen. Onze jongens wisten dit kampioenschap nog mooier te maken door in 26 wedstrijden ongeslagen te blijven: slechts 4 wedstrijden werden niet in winst omgezet en eindigden in een gelijkspel. Een fantastisch resultaat voor het team dat 2 jaar geleden ook al promotie naar de 3de divisie wist af te dwingen met de C1! Naast het kampioenschap op het veld, wist deze succesformatie in de winterstop noordelijk zaalkampioen te worden in Franeker. Het landelijk kampioenschap in Amsterdam werd afgesloten met een 6de plaats, een zeer knappe prestatie! Helaas ging het de mannen van de B2 minder goed af. Door een 11de plaats in de competitie was degradatie onafwendbaar en speelt de B2 komend seizoen in de 2de klasse.

C-junioren: De C1 mocht na de keurige 4de plaats van het jaar ervoor opnieuw uitkomen in de 3de Divisie. Prima wedstrijden werden afgewisseld met mindere wedstrijden, waardoor meedoen om de prijzen er dit jaar helaas niet in zat. Het seizoen werd uiteindelijk afgesloten met een 10de plaats, waar een hogere positie zeker tot de mogelijkheden had behoord. Volgend jaar zijn er voor de C1 weer nieuwe kansen om zich te laten zien in de 3de Divisie, want de 10de plaats met 23 punten was ruim voldoende voor handhaving. Onze C2 en C3 deden wel mee om de prijzen. De C2 behaalde een keurige 2de plaats en mag komend seizoen een niveau hoger spelen. De C3 liet iedereen achter zich en werd, zoals al eerder gemeld, kampioen. Met slechts 2 verloren en 20 gewonnen wedstrijden was de concurrentie kansloos. De C4 en C6 behaalden een mooie 2de plaats in de najaarscompetitie.

D-pupillen: De D1 kreeg het afgelopen seizoen een unieke kans om promotie naar de nieuw te vormen 3de Divisie af te dwingen. Niet alleen de kampioen, maar ook de nummers 2 en 3 zouden promoveren. De 4de plek zou daarnaast nog recht geven op het spelen van een beslissingswedstrijd. De mannen van trainers Ivar van Os en Joey Rolink stonden lang rond de 3de en 4de plaats en besloten de competitie uiteindelijk als nummer 4. Een beslissingswedstrijd om promotie tegen Bemmel D1 viel onze D1 ten deel. Op een mooi sportpark in Heerde, net onder de rook van Zwolle, gingen onze jongens helaas strijdend ten onder. Gelukkig bleek later dat er toch nog een plekje vrij was in de 3de Divisie, waardoor de D1 toch nog gepromoveerd is.

E-pupillen: De E1 speelde een redelijk seizoen in de Hoofdklasse en behaalde een 7de plaats. In de zaal ging het ze beter af en werd het kampioenschap behaald. Kampioenschappen waren er ook voor de E4 en de E8 in de voorjaarscompetitie.

F-pupillen: De F1 heeft, met een 4de en een 2de plaats, ook een prima seizoen gedraaid en heeft laten zien dat we niet bang hoeven te zijn dat we in kwaliteit achteruitgaan in de toekomst. De 1ste plaats in de zaalcompetitie geeft daar ook blijk van. Wat ook hoop geeft, is dat er bij de F-pupillen ook kampioenschappen werden behaald door de F9 (zowel in het najaar, het voorjaar en in de zaal!) en de F12 (voorjaar). De F7 wist de zaalcompetitie bovenaan de ranglijst in hun competitie af te sluiten.
Spelers en begeleiding van alle kampioensteams; nogmaals van harte gefeliciteerd! We hopen dat jullie ook volgend jaar weer op hetzelfde hoge niveau weten te presteren. Ook de spelers en begeleiding van alle niet specifiek genoemde teams verdienen een pluim. Iedere week gaan zij met veel plezier op pad om lekker te voetballen en om de ‘eer van DZOH te verdedigen’. DZOH is trots op ieder lid en iedere vrijwilliger; ons motto is immers niet voor niets: DZOH, samen trefzeker!!
Dit seizoen werd er bij EHS ’85 ook weer doorgegaan met het zogenoemde puppyvoetbal. Voor de allerjongsten werd een aantal zaterdagen wedstrijden georganiseerd om ook deze categorie kennis te laten maken met het prachtige voetbalspel. Twee teams vol talenten in de dop van 5 en 6 jaar hebben een aantal weken enorm genoten van de wedstrijden tegen andere verenigingen uit de buurt op het kunstgrasveldje in Emmerschans. We zijn benieuwd wat deze jongens in het nieuwe seizoen weten te bereiken wanneer ze toetreden tot de F-teams van DZOH!
Ook DZOH zelf stimuleert de ontwikkeling van jonge voetballers en voor het vijfde jaar op rij werd dan ook, in samenwerking met Pro Basics, de DZOH-voetbalschool georganiseerd. Veel spelers uit onze eigen F-, E- en D-jeugd, maar inmiddels ook van verenigingen uit de buurt, hebben tien woensdagmiddagen lang extra training gekregen van gediplomeerde DZOH-trainers, met ondersteuning van een aantal spelers uit de 1ste en 2de selectie en de A1, waardoor de kwaliteit van de jeugdspelers bij DZOH weer een mooie impuls gekregen heeft. Ook de zeer goed bezochte clinic van Ajax in mei heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van jonge DZOH-spelers. Ruim 70 kinderen konden een dag lang als een echte Ajacied trainen en aan het enthousiasme tijdens en na de clinic te zien, was het een zeer geslaagde dag voor alle deelnemers.
Een andere ontwikkeling binnen DZOH die er voor zorgt dat de kwaliteit van de jeugdopleiding omhoog gaat, is het aantal jeugdtrainers dat bij de KNVB een trainersopleiding volgt. Ook dit seizoen zijn er weer meer trainers bijgekomen die een cursus tot pupillentrainer of juniorentrainer hebben gevolgd. Ook het scheidsrechtersgilde is met een aantal jonge talenten uitgebreid. Dit jaar zijn er niet alleen pupillenscheidsrechters opgeleid, maar zijn er ook 3 van onze leden geslaagd voor de BOS-cursus en zij mogen zich nu officieel KNVB-scheidsrechter noemen. Veel wedstrijden worden nu geleid door onze eigen (gecertificeerde) scheidsrechters en we hopen dat deze ontwikkeling zich doorzet, zodat er binnenkort geen enkele wedstrijd meer zonder aangewezen scheidsrechter gespeeld hoeft te worden. Een mooie uitdaging voor onze scheidsrechtercoördinator Bert Deen.
Nadat in het voorgaande seizoen al begonnen was met het opstarten van een Technische Commissie, met als doel om het technisch (jeugd)beleid binnen DZOH meer ‘body’ te geven, werden dit seizoen nog grotere stappen gezet. Met Frank Schut als nieuwe Technisch (Jeugd)Coördinator, kreeg de Technische Commissie een nieuwe kartrekker. Frank verzamelde een aantal enthousiaste clubmensen om zich heen en gaf de commissie zo een duidelijk en herkenbaar gezicht. De Technische Commissie heeft zich gedurende het seizoen steeds duidelijker gemanifesteerd en zal in het nieuwe seizoen de ingeslagen weg vervolgen.

Toernooien voor de E- en F-pupillen bij DZOH


Iets wat zeker niet mag ontbreken in het jaarverslag, zijn de toernooien die zijn georganiseerd op ons complex. Na vele maanden van intensieve voorbereiding door een zeer enthousiaste toernooicommissie o.l.v. voorzitter Jan Trip kon er wederom een toernooi voor F-teams gehouden worden en een week later een E-toernooi. Ruim 40 F-teams en 40 E-teams uit de omgeving van Emmen, maar ook van veel verder weg zijn deze dagen de sportieve strijd aangegaan. Prachtig weer (op een enkele plensbui na) en vele enthousiaste kinderen (en ouders) zorgden voor perfecte dagen! Vele vrijwilligers maakten deze dagen tot een groot succes, evenals de financiële bijdrage van de naamgever van onze toernooien: Oldenburger|Fritom. Alle jeugdscheidsrechters, veldcoördinatoren, kantinemedewerkers, toernooicommissieleden en alle andere mensen die deze dagen hebben geholpen: Bedankt! Zonder jullie was het nooit zo’n groot succes geworden!

Ontwikkelingen op overig gebied


Na de verbouwing van de kantine in het vorige seizoen, heeft een aantal mannen de handen ineen geslagen en is een heus DZOH-klusteam opgericht. De gangen, kleedkamers en bovenverdieping zijn flink opgeknapt, maar bij een grote vereniging als DZOH blijven er altijd zaken die kapot gaan of opgeknapt moeten worden. Het klusteam wacht dus een schone taak om de accommodatie up-to-date te houden, zodat deze mee kan groeien met de sportieve prestaties! Een ontwikkeling die vanuit de gemeentelijke politiek ook tot DZOH reikt, is het voornemen van de gemeenteraad om een flink bedrag te besparen op de uitgaven aan het onderhoud van de gebouwen op de buitensportaccommodaties in de gemeente Emmen. De samenwerkende clubs uit de gemeente hebben gezamenlijk weten te bereiken dat deze maatregel is uitgesteld tot 01 augustus 2016, maar dat dit alles ook voor DZOH (financiële) gevolgen zal hebben, moge duidelijk zijn.

De gesprekken die het afgelopen seizoen door het bestuur en een speciaal gevormde werkgroep zijn gevoerd over de mogelijke aanleg van een tweede kunstgrasveld, zijn op een laag pitje gezet. Oorzaak hiervan zijn de eerdergenoemde kosten voor het onderhoud van de gebouwen die op ons afkomen vanaf augustus 2016 en de onzekerheid die dat met zich meebrengt.

DZOH won in het voorjaar van 2015 een gratis energiescan, waarbij gekeken werd naar mogelijkheden om kosten te besparen op het gebied van energie en om milieubewuster te worden. In het seizoen 2015-2016 zal dit een verder vervolg krijgen.
Dit seizoen werd voor het vierde jaar gebruikgemaakt van de kleding uit het kledingplan. De kledingcommissie besteedt erg veel tijd en energie om alle teams van kleding te voorzien. Iedere week zijn de dames van deze commissie aanwezig en het bestuur is deze vrijwilligers zeer dankbaar, omdat het een klus van jewelste is om alles in goede banen te leiden! Het bestuur heeft eind 2014 besloten om de trainingspakken uit het kledingplan te halen en in eigendom over te doen aan de leden. Deze maatregel heeft een hoop (na)werk bij de kledingcommissie weggenomen en heeft voor duidelijkheid en gemak bij de leden gezorgd. De trainingspakken worden nu niet meer uitgereikt aan nieuwe leden, maar zijn nog wel te koop in webshop op onze website (www.dzoh.nl). Naast de trainingspakken zijn er ook nog meer artikelen verkrijgbaar vanuit het kledingplan en het is schitterend om te zien dat telkens meer leden met bijvoorbeeld een mooie DZOH-sweater rondlopen. Het is overigens sowieso de moeite waard om eens een kijkje te nemen op onze website! Bijna dagelijks wordt deze site door Wim, Roy en Nick Ahuis geüpdatet met DZOH-nieuws en dergelijke.

Sponsoring en Activiteiten


Dit seizoen werd er ook weer het een en ander georganiseerd op het gebied van sponsoring en activiteiten. Zo werd er, als vanouds, de jaarlijkse mandarijnenactie gehouden. Dankzij de inzet van alle jeugd (m.u.v. de F-pupillen) en enkele senioren heeft deze actie dit seizoen ruim €2000,- opgeleverd. Ook de sponsorloop was een groot succes. Dankzij het loopvermogen van de jeugdspelers en enkele senioren werd een bedrag van ruim €4100,- bij elkaar gelopen. Top!

Het aantal sponsoren is, dankzij de inzet van de sponsorcommissie, dit jaar nog verder gegroeid. Om verschillende redenen heeft een aantal bedrijven helaas noodgedwongen moeten besluiten te stoppen met de sponsoring van DZOH. Gelukkig is er voor hen wel een aantal nieuwe bedrijven bereid gevonden om DZOH financieel te ondersteunen. Langs deze weg wil het bestuur alle sponsoren en vrienden van DZOH hartelijk danken voor hun bijdrage. Zonder deze steun kan een club als DZOH niet bestaan!Naast het zoeken van sponsoren voor de tenues en borden langs het veld, is de sponsorcommissie ook op andere terreinen zeer actief geweest. Zo is er voor de vierde maal in de historie van DZOH een prachtige presentatiegids uitgebracht, werd er door een sponsor een prachtig tassenrek gemaakt en is de businessclub gestart. In de schitterend verbouwde vergaderruimte op de bovenverdieping is een businessruimte gecreëerd, waar de leden van de businessclub iedere thuiswedstrijd van het eerste elftal kunnen bekijken en ondertussen kunnen netwerken en socializen. Ook is een samenwerking gestart met de Vriendenloterij. De Vriendenloterij maakt voor iedere deelnemer die DZOH aanmerkt als ‘goed doel’ en geldbedrag over, waarmee de clubkas gespekt kan worden. Een goede ontwikkeling, wanneer we kijken naar de extra kosten die op ons afkomen betreffende de accommodatie.
Voor de leden is er het afgelopen seizoen ook weer het één en ander georganiseerd. Zo was er dit seizoen weer een klaverjascompetitie. Iedere maand was er een competitieronde en aan het eind van het seizoen bleek dit keer Jannie Smit de meest constante klaverjasser, waarmee zij na twee jaar Klaas Smit afloste als winnaar. Voor het vijfde jaar op rij werd er door Bert van der Kaap en Rieks de Vries een voetbalquiz georganiseerd. Na drie rondes en een finaleronde bleken Albert Lemmen en Bart Wessemius het meest te weten over het (inter)nationale voetbal van vroeger en nu. In het voorjaar werd er een feestavond georganiseerd voor alle leden (en de ouders van jeugdleden). Op Hemelvaartsdag werd er voor de tweede keer een totaaldag voor de C- en B-junioren georganiseerd, in combinatie met de Piet Smit Penaltybokaal (gewonnen door Jelmer Keen). Aan het eind van het seizoen was er dit jaar voor het eerst het Oldenburger|Fritom voetvolleytoernooi, met later die avond weer een gezellige barbecue in het kader van de jaarlijkse vrijwilligersavond. Uit de positieve reacties die na deze evenementen te horen waren, kon worden opgemaakt dat het clubgevoel en de wil om samen met elkaar iets moois neer te zetten absoluut leeft onder de leden van DZOH.
DZOH heeft ook grote stappen gemaakt om voor de jeugd meer te organiseren dan voetbal alleen. Zo konden de F-pupillen met Sinterklaas hun schoen zetten bij DZOH, kwamen de Pieten langs om pepernoten uit te delen en werden er met Pasen zo’n 500 eieren gezocht op onze velden. Daarnaast heeft de activiteitencommissie een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst gehouden en er werd een darttoernooi georganiseerd, dit jaar verrassend gewonnen door Kevin Jager en Temmy Assefaw Redda.
Komend jaar staan er ook weer vele belangrijke gebeurtenissen op de agenda. Zo zullen er weer toernooien georganiseerd worden, zal het eerste elftal er alles aan doen om in de 2de klasse weer om de prijzen mee te doen en komen de jaarlijkse mandarijnenactie en de sponsorloop weer voorbij. Ook zal de activiteitencommissie zeker van zich laten horen en zullen er weer vele leuke activiteiten voor de jeugd worden georganiseerd.
Rest mij nog om iedereen die zich het afgelopen seizoen op wat voor manier dan ook heeft ingezet voor de vereniging ontzettend te bedanken. Zonder jullie inzet zou een grote vereniging als DZOH simpelweg geen bestaansrecht hebben! DZOH: Samen trefzeker!
Namens het bestuur,
Jeroen Hidding,

Secretaris DZOH


Augustus 2015De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina