Jaarverslag gvm’79 van 19 mei 2015 t/m 30 mei 2016Dovnload 48.42 Kb.
Datum13.02.2018
Grootte48.42 Kb.
Gymnastiek Vereniging Mijdrecht ‘79

Opgericht 21 maart 1979 - Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie

Postbus 353

3640 AJ Mijdrecht

Rabobank 1170.96.725

www.gvm79.nl

Jaarverslag GVM’79 van 19 mei 2015 t/m 30 mei 2016
Bestuursleden
Het bestuur is in het seizoen 2015 - 2016 begonnen met het volgende bestuur:
Voorzitter: Thijs vd Bosch

Secretaris: Stéphanie Huijgen

Secretaris: Wilma Verhaar (interim)

Penningmeesters: Marleen van Dulm en Petra vd Bosch

Bestuursleden Turnen: Stéphanie Huijgen

Ledenadministratie: Daphne Maas

Bestuurslid Trainers: Jantien Roël

Vacatures voor bestuur voor seizoen 2016-2017:
Bestuurslid Acro en Turnen
Het bestuur heeft afgelopen seizoen ongeveer 9 reguliere bestuursvergaderingen gehouden en de algemene vergadering.
Trainers
De trainers voor het seizoen 2015-2016 zijn:
Recreantie turnen Beweegdiploma, peuter/kleuters, 6/7 jaar (di): Esther de Vries

Recreantie turnen 6/7 (wo), va 8 jaar en plusuur: Evelien Dros

Selectie turnen 1 en 2: Wendy Blans

Acro recreanten + Acro selectie: Esther de Vries

Jongensturnen Menso van Sijll

Assistenten en hulpjes

De trainers zijn uiteraard geholpen door vele assistenten en hulpjes.


Assistenten:

Lisanne Helmer, Denise Helmer, Bonny Hogendoorn en Laisa Hartong, Imara vd Linden


Hulpjes:

Natasja de Jong, Wendy Hogervorst, Merel ten Haaf, Sanne Polman, Tara de Jong, Jessica Helmer, Sterre van Vliet, Marit Zwemer, Sanne Zijlstra


Juryleden
Momenteel zijn er 6 juryleden voor Acrogym en 4 juryleden voor turnen.
Juryleden Turnen:

TD2: Petra Smeink, Wendy Blans, Natasja de Jong

TD1: Wendy Hogervorst
Juryleden Acro:
Alle niveaus: Mieke Cohen, Joella Hopman

D, E: Shelly van Vliet, Ilse Doornbos, Leonie Burggraaf en Myrna Krager


Inval jurylid: Eugenie Daas van KWIEK (alle niveau's)
De juryleden helpen hiermee de kinderen en de vereniging enorm, aangezien wij verplicht zijn om juryleden aan te leveren bij wedstrijden. Kunnen wij dit niet, dan moeten wij of juryleden inhuren of wij zijn genoodzaakt om te wedstrijd te annuleren. Uiteraard willen wij voorkomen om juryleden in te huren, aangezien dit een kostenpost is en niet deelnemen aan wedstrijd(en) is helemaal uit ten boze!
Daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe juryleden!
Overige vrijwilligers
Theo Janmaat is onze steun en toeverlaat bij het transport van materialen en toestellen.
Lianne van der Linden wast al jaren de trainingspakken voor onze selectie en zorgt dat voor elke wedstrijd iedereen een pak heeft. Zij heeft aangegeven dat dit haar laatste seizoen is. Bedankt voor al je steun tijdens je GVM-periode.
Arie Boxce is onze klusjesman. Hij heeft dit jaar een paar kleine klusjes gedaan, heeft gecontroleerd of onze damesbrug inderdaad opgezet kon worden in de Willisstee en is aanwezig geweest tijdens de toestelleninspectie
Gerrit v.d. Kolk helpt jaarlijks bij de telling van de clubkampioenschappen


Opleiding trainers en assistenten
GVM’79 heeft in het seizoen 2015-2016 geïnvesteerd in opleidingen. Laisa Hartong heeft haar opleiding KSS, Gymnastiek Assistent Leider 2 voltooid, gefeliciteerd! Maartje van Dijk heeft de opleiding KSS, Gymnastiek Assistent Leider 3 gevolgd, maar niet afgerond. Menso van Sijll heeft een start gemaakt met de opleiding KSS, Gymnastiek Assistent Leider 3.
Lesrooster
Het lesrooster van het seizoen 2015-2016 zit goed in elkaar. De samenvoeging van peuter/kleutergym met recreatie turnen 6/7 jaar op woensdag is goed bevallen.
Trainingsrooster


Dag

Tijd

Discipline

Trainster

Locatie

Maandag

16:15 – 17:00

Beweegdiploma

Esther

De Brug

Dinsdag

16.00 – 17.00

Recreatie turnen (6/7 jr)

Esther

De Brug
17.00 – 20.00

Selectie acrogym

Esther

De Brug
18:00 – 19:00

Recreatie turnen (vanaf 8 jr)

Evelien

De Eendracht

Woensdag

14.00 - 14.45

Peuter- en kleutergym

Esther

De Eendracht
14.00 - 15.00

Recreatie turnen 6/7

Evelien

De Eendracht
15.00 - 16.30

Plusuur (op uitnodiging)

Evelien

De Eendracht
13:30 - 16:00

Selectie turnen 1

Wendy

De Brug
16:00 - 18:30

Selectie turnen 2

Wendy

De Brug

Donderdag

16.00 - 17.00

Recreatie acrogym

Esther

De Brug
17.00 - 20.00

Selectie acrogym

Esther

De Brug

Zaterdag

9.00 - 10.30

turnen Jongens

Menso

De Eendracht
8:30 - 11:00

Selectie turnen 1

Wendy

De Brug
11:00 – 13:30

Selectie turnen 2

Wendy

De Brug

Zondag *

10.00 - 12.00

Selectie acrogym

Esther

De Brug

*) de zondaguren zijn incidenteel

Adres van de zalen:

De Brug - van Wassenaerstraat 9, 3641 BC Mijdrecht

De Eendracht - Eendracht 1, 3641 ML Mijdrecht
Verslag Bestuur
Tijdens het seizoen 2015-2016 is het bestuur uitgebreid met Jantien Roël en Wilma Verhaar. Jantien heeft zich gericht op de trainers, waarbij zij functioneerde als een intermediair tussen bestuur & trainers en trainers & ouders/leden. Bovendien kon zij tijdens de trainersvergaderingen indien nodig het gesprek begeleiden. Daarnaast heeft zij ook individuele begeleiding gegeven aan trainers.
Wilma Verhaar heeft de taak van secretaris overgenomen. Daarnaast is zij de redactrice van de Nieuwsbrief die elke 2 maanden verschijnt.
Afgelopen seizoen heeft GVM een nieuwe damesbrug met goedgekeurde putjes aangeschaft. Helaas is de gemeente niet bereid geweest om de putjes aan te schaffen. Hierover wil het bestuur nog wel in gesprek gaan met de gemeente. Ook hebben wij de silent airtrack aangeschaft.
Vorig seizoen zijn we begonnen met nieuwe declaratieformulieren voor de trainers en assistenten. Dit seizoen zijn de presentielijsten uitgebreid met KNGU-nummers. Hierdoor is het werk van de penningmeester overzichtelijker gemaakt en is er meer controle op leden die nog niet lid zijn. Kinderen die nog niet lid zijn, zijn niet verzekerd, plus betalen geen contributie. Dus een zeer positieve aanpassing.
In maart 2016 is gebleken dat de wedstrijd turnpakjes uit het assortiment van Thematurn gaan. Dit is voor ons het moment om voor volgend seizoen over te stappen naar nieuwe pakjes. Eventueel gaan we voor volgend seizoen nieuwe trainingsjacks regelen, echter daarvoor gaan we eerst kijken of we iets kunnen regelen met sponsoren.
Dit seizoen stond ook in het teken om de vereniging nog stabieler te maken. De groep van selectie turnen is na 2 a 3 jaar opgebouwd tot een hechte groep. Echter een punt van zorg is de afname van de groep acrogymnasten. Daartegenover staat dat de kleutergym een enorme toename heeft gehad naar aanleiding van een promotieactie van Esther.
Voor volgend seizoen zijn wij naarstig op zoek naar een bestuurslid (of twee) die de organisatie van de wedstrijden op zich wil nemen. Wij organiseren in ieder geval een turnwedstrijd voor het Rayon en de onderlinge wedstrijden. Ook kunnen wij voor Acrogym een wedstrijd organiseren, waaraan wij een leuk geldbedrag overhouden.
Aangezien Petra v.d. Bosch na de ALV stopt, hebben wij Henry de Jong bereid gevonden om haar taak over te nemen.
Namens het bestuur, Stéphanie Huijgen
Financiën
Het financieel jaarverslag kunt u separaat opvragen en wordt toegelicht op de ledenadministratie van maandag 30 mei 2016.


Ledenadministratie van 19 mei 2015 t/m 30 mei 2016
De ledenadministratie bestaat uit het verzorgen van de inschrijving van nieuwe leden, opzeggingen voor alle groepen alsmede de informatie naar de bond.

De inschrijvingen worden bevestigd via automatische e-mail vanuit het pakket DigiMembers en de incasso's en opzeggingen worden bevestigd per e-mail.

 

De contributie voor de selectieleden acro en turnen ging via een automatische incasso in 4 gelijke delen. Voor de recreanten werd dit in één keer geïncasseerd, zoals besproken op de jaarvergadering van vorig jaar. En een aantal gaan er via Stichting Jongeren Actief.


Leden t/m 30 mei 2016: totaal 154 leden, allen jeugdleden

Aantal afmeldingen mei 2016: totaal 49 leden, allen jeugdleden)


 

Daphne Maas


PR
Website
Wij willen Hedesa/A-side bedanken voor het feit dat ze nog steeds onze website belangeloos ondersteunen!
Flyers

GVM’79 heeft flyers voor de promotie van het Beweegdiploma en onze vereniging. De flyers van de vereniging zijn niet compleet en wellicht kunnen we volgend seizoen weer nieuwe flyers laten maken met daarin ook het Beweegdiploma en het jongensturnen.


Deze wens hadden we afgelopen seizoen al willen oppakken, maar dat is door tijdgebrek niet aan de orde gekomen
Lokale Media

Na iedere wedstrijddag of nevenactiviteit worden verslagen gestuurd naar de lokale media. 0297-online, Nieuwe Meerbode, Witte Weekblad zijn verslagen geplaatst van GVM’79. Deze verslagen zijn ook op onze site terug te vinden onder het kopje nieuws.


Acropieten

Ooit zijn de acrogymnasten begonnen met de acropieten om op deze ludieke manier extra inkomsten te genereren. Dit jaar hebben er voor het eerst ook turngymnasten mee gedaan. Esther de Vries coördineert dit en heeft wel 3 optredens in Zijdelwaard geregeld en vele huisbezoekingen. GVM heeft veel baat bij deze actie, want naast extra inkomsten levert dit veel positieve PR op.Kies je Sport

Er waren dit jaar 8 kinderen voor de lessen kies je sport (samenwerking met sportservice de Ronde Venen).


Promotiedag

Jaarlijks organiseert GVM een promotiedag op het Raadhuisplein in Mijdrecht. Een gezellige verenigingsdag waarbij onze leden laten zien wat turnen en acrogym inhoudt. Ook kinderen uit het publiek mogen mee doen om zelf te ervaren hoe leuk het is.


Verenigingsactiviteiten
Plezier in sport staat voorop en dat kan heel goed gecombineerd worden met goed trainen. Naast het turnen organiseert GVM allerlei activiteiten om het zo leuk mogelijk te maken voor de kinderen en ook om ouders de mogelijkheid te geven elkaar te leren kennen.
Grote ClubActie

Jaarlijks verkopen onze leden loten, waarmee we extra inkomsten genereren voor de aanschaf van toestellen. Dit jaar hebben onze leden een heel mooi record behaald! Om alle leden te bedanken hebben we de Grote Clubactie afgesloten met een 10-kamp georganiseerd door Menso van Sijll in gymzaal de Eendracht. Uiteraard was hier ook de prijsuitreiking voor onze beste verkopers.


Boni-actie

Het derde jaar op rij heeft Thijs vd Bosch zich ingezet om de Boni-actie tot een succes te brengen. En met fantastisch resultaat, naast het geldbedrag voor de gewonnen muntjes heeft GVM ook nog eens 2 extra geldprijzen in de wacht mogen slepen. De meeste facebook-likes en de meest originele aanpak om deze actie tot een groot succes te maken. Een aantal GVM-leden hebben bovendien 2 dagen bij de Boni gestaan en daarmee naast alle muntjes ook voor PR voor GVM gezorgd.


Sinterklaas

Jaarlijks viert GVM Sinterklaas, voor de kinderen onder de 8 jaar is er pietengym in de Eendracht en voor de oudere meiden een Sinterklaasavond in gymzaal de Brug. Dit jaar heeft Evelien Dros de pietengym georganiseerd en Wendy Blans de Sinterklaasavond. Het was weer een gezellige boel.


Onderlinge wedstrijd
De onderlinge wedstrijden werden ook dit jaar in de Eendracht georganiseerd. Een dag vol gezelligheid en sportiviteit. De knutseltafels stonden weer in de gang en de tribunes zaten behoorlijk vol. Zowel de kinderen als de ouders hebben een leuke dag gehad.
Met dank aan Sportcafé Cens kon iedereen een drankje en een snackje halen. Moyi heeft een heerlijke lunch verzorgd en Jumpers Indoor hebben 4 vrijkaartjes ter beschikking gesteld. Dankzij alle vrijwilligers hebben we er een leuke dag van gemaakt!
Kamp

Ook dit jaar gaat er een GVM-kamp komen. De organisatie is druk in de weer om er weer een spectaculair feestweekend van te maken!

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina