Je bent jong. Dan is de kans groot dat je nadenkt over seks. Je bent ook nog eens gelovigDovnload 12.4 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte12.4 Kb.
JONGERENPROGRAMMA

5 maart: een VERLEIDELIJKE dag voor jongeren!


Je bent JONG.

Dan is de kans groot dat je nadenkt over seks.

Je bent ook nog eens GELOVIG.

Dan is de kans nog groter dat je extra nadenkt over seks:


Herken je je in deze VRAGEN?

De kans is dan heel groot dat dit wat voor je is:


  • Zaterdag 5 maart: een dag over het thema ‘Seks: machtig mooi?!’
  • Voor singles, stelletjes die willen gaan trouwen of al getrouwd zijn. Als je maar 15 jaar of ouder bent…
  • Workshops met stoere onderwerpen waar je al je vragen kwijt kan!


Bijvoorbeeld:

  • Een workshop Women only met Ilonka Terlouw! Deze hippe theologe schreef het boek ‘Geloven in seks – juist als je nog niet getrouwd bent’. Ze spreekt ook voor over dit onderwerp. Een workshop voor meiden alleen. Hier gaat het over:

Geloven in seks – juist als je nog niet getrouwd bent

Seks: we zijn er allemaal op onze eigen manier mee bezig. Het kan spannend, leuk maar ook lastig zijn om seksualiteit een plek te geven in je leven. Als je nog niet getrouwd bent, spelen allerlei vragen door je hoofd. De belangrijkste is misschien wel: wat mag wel, wat niet? In deze workshop gaan we in op het mooie en het kwetsbare van seks. Dat zal je helpen om op een positieve manier met seksualiteit om te gaan. We praten in deze workshop met elkaar door over de verschillen tussen mannen en vrouwen, seks in je eentje, grenzen, God en alles wat jou verder bezighoudt op het gebied van seks.


  • Ilonka verzorgt ook de workshop Bijbel&Seks:


Bijbelstudie: Het huwelijk in de Bijbel

De Bijbel zegt dat je geen seks mag hebben voor het huwelijk.’ Zo zal het velen van ons geleerd zijn. Maar eh... Waar staat dat dan precies? Wat leert de Bijbel ons eigenlijk over het huwelijk? Je zult wel begrijpen: daar is heel wat meer over te zeggen dan de geen-seks-voor-het-huwelijk regel. In deze workhop gaan we in op de Bijbelse betekenis van het huwelijk. We gaan samen de Bijbel door (denk aan Genesis, Hooglied, Hosea) en zullen stilstaan bij het geheim van huwelijk volgens Efeze 5.
  • Maar de mannen zijn er ook nog! Jurrien ten Brinke werkt bij de HGJB en weet alles van dit onderwerp af…Hij geeft een workshop ‘Men only’. Hij schrijft:

Vandaag gaan we het hebben over seks. Dat is spannend, soms (vaak?) hartstikke lastig, maar…ook super mooi! We gaan met elkaar in gesprek en kijken welke plek seksualiteit in ons eigen leven heeft. We ontdekken hoe God hierin maximaal betrokken wil zijn (huh?) en gaan het gevecht aan met verleiding!Kortom; een workshop voor echte mannen!’
Heb je trouwplannen of ben je net getrouwd? Ton en Minella van Bergeijk, leiders van the Marriage Course (een APK voor je huwelijk) geven een workshop over ‘intimiteit in je relatie’. ‘Intimiteit in het huwelijk’– Ton en Minella van Bergeijk, leiders van de Marriage Course:

Intimiteit is een van de talen van liefde in een relatie. Maar vaak spreken mannen en vrouwen die taal net iets anders. Hoe ontdek en waardeer je de verschillen in verlangens en behoeften? Er kan spanning heersen op dit vlak. Hoe communiceer je met elkaar, verbaal en non-verbaal? Hoe kun je, door meer gericht te zijn op de ander, werken aan een liefdevolle relatie?


  • Seks is niet alleen maar mooi en leuk. Je kan ook negatieve ervaringen hebben opgedaan en hiermee rondlopen. Maaike Schalk, die hiermee ervaring heeft, zal er een workshop over geven. ‘Als je beschadigd bent…’
  • Of misschien ben je single en voel je je wel eens eenzaam en alleen als het gaat om intimiteit. Hoe ga je dan om met je gevoelens en gedachten? Ook daar zal Maaike Schalk een workshop over geven.  • Seks kan ook machtig zijn. Wanneer ben je verslaafd aan seks? Hoe herken je de symptomen? Hoe kom je er van af? Therapeut Rene Houtman geeft het antwoord.
  • Misschien hou je helemaal niet zo van praten, maar meer van met je handen iets doen. Dat kan! ‘Sprakeloos’ heet de creatieve workshop onder leiding van een kunstenares…ook benieuwd?

Verder: samen eten, zingen, vieren, God ontmoeten….Kortom: een dag voor jou! Verleidelijk genoeg?FACTS:

DATE: Zaterdag 5 maart

PLACE: Gereformeerde Kerk Asperen, Middelweg 5.

TIME: 9.30 uur-15.30 uur

COSTS: Helemaal niets.

Studenten krijgen dus geen korting…;)Alleen wel zelf een lunch meenemen of het door je moeder laten smeren…;)
De dag wordt georganiseerd door de werkgroep van het Evangelisch Werkverband regio Gorinchem. Meer info bij Jacquelina Kortleve (j.kortleve@hetnet.nl of tel. 0183-616661) of

ds. Marien Kollenstaart (marienkollenstaart@hotmail.com).De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina