Jeroen van der Werf Klas 3a algemene filmgegevensDovnload 23.62 Kb.
Datum14.08.2016
Grootte23.62 Kb.
CKV Filmverslag Avatar 3D

Jeroen van der Werf

Klas 3A

Algemene filmgegevens

Titel:

Avatar 3D

Film gezien op :

24 februari 2010

Bioscoop:

Paté spui (Den Haag)

Uitgebracht:

18 december 2009

Land van herkomst:

Verenigde staten

Regisseur:

James Cameron

Uitgever

20th century fox

Genre:

Sciencefiction

Taal / ondertiteling :

Engels/ Nederlands ondertitelt

Lengte (tijd):

162 min

Gewonnen prijzen ( Oscars):

3 Oscars

2 golden globes

Hoofdrolspelers

Naam

Personage

Sam Worthington

Jake sully

Zoë Saldana

Neytiri

Sigourney Weaver

Grace Augenstine

Jake Sully

Jake is een ex-marinier hij is aan zijn beide benen verlamd hij wordt gevraagd of hij uitgezonden wil worden. Naar de planeet Pandora hier kan hij niet heen als gewoon mens maar moet je mentaal in het lichaam van een avatar worden geplaatst. Zijn overleden tweeling broer heeft zo’n lichaam van een avatar en omdat hij het zelfde DNA heeft als zijn tweeling broer kan hij dit avatar lichaam gebruiken om de planeet Pandora te ontdekken.Neytiri

Neytiri is een van de Avatars van de planeet Pandora en ze behoort tot de na’vi stam .Grace Augenstine

Grace gaat ook mee op de reis naar de planeet Pandora, en zij is de baas van Jake en ze heeft ook een eigen avatar demon.Welke hoofdrolspeller zou je graag willen zijn, of juist niet?

Mijn zou het me leuk lijken om Jake te zijn omdat hij zich kan oriënteren bij een ander volk en hij krijgt de

kans om zichzelf mentaal in een demon te verplaatsen.Muziek

De muziek speelt in sommigen gedeeltes van de film best een belangrijke rol omdat, het gevoel van sommigen stukken in de film wordt versterkt door de muziek.

Ik weet niet wat voor soort muziek het is maar ik vind wel dat de muziek goed gekozen is om onder dit soort films te zetten.

avatar soundtrack

Is de film fictie of non-fictie?
De film is fictie omdat het verhaal niet echt gebeurd zou kunnen zijn.

Samenvatting
De ex marinier Jake Sully wordt gevraagd om mee te gaan naar de maan planeet Pandora. Dit is een planeet waar een ander soort volk leeft de Na’vi ’s dit zijn wezens die erg lenig zijn, en 3 meter hoog, ook hebben deze wezens een lange staart waar me ze contact kunnen maken met de dieren op die planeet. Omdat Jake een tweeling broer had die is overleden kon hij de demon van zijn broer gebruiken, omdat hij hetzelfde DNA heeft als zij tweelingbroer. Nu gaan Jake en nog een paar anderen mensen mentaal via een draadloze verbinding het lichaam in van hun demoon, die er het zelfde uit ziet als de burgers van het Na’vi volk.

Wanneer Jake zich in zijn avatar lichaam is en de planeet gaat ontdekken wordt hij bijna aangevallen door een groep dieren van de planeet. Maar hij word gered door een Na’vi zij weet dat hij niet thuis hoort op de planeet en ze wil hem doden, maar ze krijgt een teken van de godin dat ze dit niet moet doen. Nu krijgt ze van haar stam de opdracht om Jake van alles over hun stam te leren als de kolonel er achter komt dat Jake’s goed contact heeft met de Na’vi word hij ingeschakeld als spion.

Nu hij net een goede band heeft met volk moet hij het volk duidelijk maken dat ze hun planeet moeten verlaten. Natuurlijk reageert het volk hier niet positief op.

Omdat het volk de planeet Pandora niet wil verlaten vormt er een oorlog tussen de mensen en de Na’vi uiteindelijk winnen de Na’vi s en gaan de mensen terug naar de aarde Jake besluit om op de planeet te blijven bij de Navi’s.Hoe loopt het verhaal af.
De na’vi het volk van de planeet pandora wint de strijd van de mensen en behoud hun planeet Jake besluit om Op de planeet te blijven wonen, bij de Na’vi’s ik vind dus wel dat het verhaal een gesloten einden heeft want alles loopt weer goed af.


Wat vind je van de film?

Boeiend   Slaapverwekkend

Begrijpelijk   Onbegrijpelijk

Origineel   Overbekend

Geloofwaardig   Ongeloofwaardig

Spannend   Saai

Droevig   Grappig

Fantasievol   FantasieloosSchrijf een recensie over de film.

Ik vind avatar een hele goede film ik vond de 3d effecten zeer goed en knap gemaakt, ook was het verhaal goed te volgen en ook waren er geen saaie stukken in de film. Het enigen wat ik minder vind is dat de film er lang duurt. Ik zou de film zeer zeker aanraden om te bekijken.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina