JeroennieuwsDovnload 29.08 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte29.08 Kb.JEROENNIEUWS

Jaargang 19

Nummer 01


25 september 2015

Beste ouders en verzorgers,

De eerste maand zit er al weer op. De informatie avonden zijn goed bezocht, daar zijn we blij mee. Mocht u nog vragen hebben aan de leerkracht, bent u altijd welkom om een afspraak te maken.Personele zaken:

Vanaf deze week komt juffrouw Anouk twee dagen de leerkrachten helpen in de groepen 1-2. Wij wensen haar een plezierige tijd toe.

Helaas gaat meester Wouter de school per 1 november verlaten, hij gaat zich richten op zijn muzikale carrière. Wij zijn naarstig op zoek naar een vervanger.

Volgende week start het zwangerschapsverlof van juffrouw Elke.Leerlingaantallen:

Op onze school komt het maximaal aantal leerlingen in zicht. Het is dus belangrijk om kinderen vroegtijdig in te schrijven. Als u dat nog niet heeft gedaan, wilt u dan zo snel mogelijk een afspraak maken met juffrouw Susanne of Renée. Kinderen die op Dikkie Dik zitten, hebben voorrang, maar ouders moeten wel zelf langskomen om een intake gesprek te doen.Kinderboeken:

De komende maand staat de “Kinderboekenweek” op het programma van 7 t/m 18 oktober. Het thema is ‘Raar maar waar’.En dan verder:

Het is ’s morgens steeds langer donker en we zien dat het aantal te laat komers snel stijgt. Wilt u alstublieft op tijd komen, dat is in het belang van alle kinderen.

Op woensdag 14 oktober hebben alle kleuters sportdag, u krijgt daar nog apart informatie over.

Op dinsdagmiddag  6 oktober hebben de groep 1 t/m 8 vrij i.v.m. een studiemiddag

Op vrijdagmiddag 16 oktober hebben alle kleuters vrij i.v.m. een studiemiddag.

De herfstvakantie is van 19 t/m 23 oktober.Let op fouten op de kalender:

De kinderboekenweek begint niet bij ons op 30 september maar op 7 oktober en de afsluiting is op 16 oktober.

Het nationaal schoolontbijt is niet 5 maar 12 november!

Ouderbijdrage en overblijfgeld

U heeft verschillende rekeningen van de administratie gekregen. De ouderbijdrage kunt u ook via de ooievaarspas betalen, u moet deze wel laten scannen voor eind oktober!

De rekening van het overblijven kunt u ook in delen of per maand betalen, u moet er wel voor zorgen dat in februari minstens de helft betaald is.

Ouderkamer

Inmiddels zijn we alweer hard aan het leren in de klassen en loopt alles in volle gang. Ook in de ouderkamer zijn  we weer volop aan het plannen en organiseren van activiteiten. Zo staat er  voor dinsdag 6 oktober een workshop gepland over Peuters en kleuters “ sociale media”. Deze begint om 19:00, en zal duren tot 21:00. Heel informatief over hoe om te gaan met sociale media met uw kinderen. Tevens zullen wij iedere eerste dinsdagochtend van de maand op het schoolplein staan met koffie en thee. Ook de wijkorganisaties zullen erbij zijn. Kom vooral een praatje maken! De eerste ochtend is ook op dinsdag 6 oktober. Daarnaast hebben we op dinsdag 13 oktober weer een koffieochtend gepland staan. Kortom, weer heel veel op de planning. Hou uiteraard weer de flyers in de gaten! Bij vragen kunt u altijd terecht bij de ouderconsulenten in de ouderkamer. We zien u hopelijk snel!

Gr, Abida, Magda en Sazia (de ouderconsulenten)

Groep 1/2

We zijn weer begonnen aan een nieuw schooljaar. We zijn begonnen met het thema kunst. In de klassen en op de gang kan je onze kunstwerken bewonderen. Zo kan je werkjes zien van de kunstenaar Mondriaan. We hebben al veel geleerd. We leren de vormen: rechthoek, vierkant, driehoek en cirkel. We zijn bezig met de kleuren en deze mengen we ook door elkaar. Dan krijg je mooie nieuwe kleuren.

We lezen het prentenboek Hennie de heks. Hennie tovert eerst haar kat in verschillende kleuren. Dit blijkt de kat erg vervelend te vinden. Uiteindelijk vindt ze de juiste oplossing en verft haar zwarte huis in alle kleuren van de regenboog.

30 september start de kinderboekenweek. We zullen deze week veel voorlezen aan de kinderen. Het is heel goed om thuis ook veel voor te lezen aan uw kind.Groep 3

De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen! We zitten nu al 5 weken in groep 3! We hebben de afgelopen weken de letters i, m, r, v, s, p, aa en e geleerd. Dat zijn er al best veel. Met die letters kunnen we toveren. We maken er allerlei woorden mee. Dat heeft u thuis vast ook al gemerkt. Bent u al begonnen met het overstap werk? Iedere dag een paar minuten lezen van de leesbladen is fijn! We hangen binnenkort bij de deur wanneer we de tassen graag terug zien. Natuurlijk zijn we ook nog met andere dingen bezig in de klas. Met rekenen zijn we bezig met de getallen 0 tot en met 12. We zijn zelfs al aan het turven. De komende weken gaan we aan de slag met het thema ‘mijn lijf’, in het volgende jeroennieuws vertellen we u graag welke letters we nog meer hebben geleerd! Tot dan!Groep 4

Iedere week vertelt iemand uit de groep iets over zichzelf: ‘De  ik- presentatie’. Zo leren we hoe we voor een groep moeten staan,  welke woorden we kunnen gebruiken, hoe hard we moeten praten, enz… Dat vinden we best spannend, maar het gaat goed! Met rekenen maken we huppen van twee. Uiteindelijk kennen we dan de tafel van twee (de keersommen)! Met taal hebben we ‘woorden en namen voor mensen, dieren en dingen’  geleerd. Nu gaan we aan de slag met ‘enkelvoud en meervoud’. We leren zóveel, we worden nog knapper dan we al zijn! En dat is belangrijk, want ‘Leer je meer, dan weet je meer’.Groep 5

We zijn alweer een paar weken bezig in groep 5 en zijn al aardig gewend aan elkaar.

Iedere maandagmiddag gaan we zwemmen in het Zuiderpark. De kinderen hebben alleen in groep 5 zwemles. Voor de kinderen die nog geen diploma hebben, is het heel fijn als dat dit jaar gaat lukken. We doen ons best!

De eerste rekentoets is gemaakt en we zijn heel trots! We merken wel dat een aantal kinderen nog moeite hebben met de tafels – blijf goed oefenen!

Tot aan de herfstvakantie oefenen we met door- en terugtellen van 1 – 1000 in stappen van 1, 10 en 100, kunnen we erbij en eraf sommen tot en met 100 maken en oefenen we met klokkijken de hele uren, halve uren en kwartieren.

V


AGENDA OKTOBER

Maandag 28 sept schoolzwemmen groep 5a en 5b

Dinsdag 29

Woensdag 30

Donderdag 1 okt

Vrijdag 2

Zaterdag 3

Zondag 4 dierendag

Maandag 5 schoolzwemmen groep 5a en 5b

Dinsdag 6 studiemiddag: alle leerlingen vrij om 12 uur

Woensdag 7 opening kinderboekenweek

Donderdag 8

Vrijdag 9

Zaterdag 10

Zondag 11

Maandag 12 schoolzwemmen groep 5a en 5b

Dinsdag 13 08:30 uur: Koffieochtend ouders

Woensdag 14 Sportdag groep 1 en 2

Donderdag 15 juf Mary afw., juf Sabine groep 7a

Vrijdag 16 afsluiting kinderboekenweek

Studiemiddag groep 1/2:

leerlingen groep 1/2 vanaf 12 uur vrij

Zaterdag 17

Zondag 18

Maandag 19 Herfstvakantie

Dinsdag 20 Herfstvakantie

Woensdag 21 Herfstvakantie

Donderdag 22 Herfstvakantie

Vrijdag 23 Herfstvakantie

Zaterdag 24

Zondag 25 Klok een uur terug!

Maandag 26 schoolzwemmen groep 5a en 5b

Dinsdag 27

Woensdag 28

Donderdag 29

Vrijdag 30 Jeroennieuws mee


erder lezen we heel veel. We willen de snelheid verbeteren en we letten op de pauzes bij het lezen. Het is heel belangrijk dat er ook thuis geoefend wordt met lezen. Heeft U vragen over op welk leesniveau uw kind het beste kan oefenen, dan helpen we U graag!

Bij begrijpend lezen komen samenvatten en verwijswoorden aan bod. Voor spelling oefenen we elke week twee woordpakketten.

Best veel allemaal – maar gelukkig hebben we ook veel plezier met elkaar!

Groep 6

Zo we zijn weer vrolijk en gemotiveerd het nieuwe schooljaar begonnen. We zijn nu 5 weken verder en hebben toch al best een heleboel gedaan.

De eerste toetsen voor taal en rekenen zijn gemaakt. Ook zijn we weer goed aan de slag gegaan met de topografie van Nederland. Volgende week krijgen we de eerste samenvattingen mee om thuis te leren. Als het goed is, zijn alle kinderen druk bezig met het lezen van een boek. Volgende week willen de juffen graag het verslag lezen. Vanaf 5 oktober gaan we dan beginnen met de eerste boekpresentaties. Het is fijn als u thuis wilt helpen met het maken van de PowerPoint en goed oefenen om het verhaal vrijwel uit je hoofd te vertellen. Succes allemaal!

Groep 7

We hebben weer een goede start gemaakt met de groepen 7. We merken wel dat we weer erg hard moeten werken. De eerste lessen Engels zijn al voorbij en zelfs het eerste proefwerk Engels hebben we al gehad! Wij vinden het allemaal spannend en leuk om Engels te leren spreken.

Het is ook best wennen dat je twee keer per week huiswerk krijgt in groep 7. Je moet een keer leren voor een proefwerk en je moet werk maken. De huiswerkklas is vanaf maandag 21 september ook weer gestart. Daar worden we geholpen bij het leren en maken van ons huiswerk. We hebben erg veel zin in dit nieuwe jaar!

Groep 8

Wij vinden het erg fijn, dat er zoveel ouders naar de informatie avond over het VO zijn gekomen.

Als u een envelop heeft gekregen, tijdens de informatie avond (of maandag van uw kind), wilt u die dan vóór woensdag 30 september tekenen en mee geven aan uw kind.

Wij hebben die formulieren nodig om de toetsen aan te kunnen vragen.

Bent u niet op de informatie avond geweest, dan kunt u bij ons de papieren met informatie en belangrijke data op komen halen.

Prisma

In de Prisma zijn de kinderen hard aan het werk geweest deze eerste weken.

De ochtendgroep heeft al veel nieuwe klanken geleerd.

Deze week hopen wij kern 4 van Veilig leren Lezen af te kunnen sluiten.

De middaggroep is vol, maar erg gezellig.

De kinderen doen leuk mee met de lessen.

Op de computer kan er thuis geoefend worden voor Bloon, Horen Zien en Schrijven, Veilig Leren Lezen en Taalverhaal.

Wij hopen dat veel kinderen dit gaan doen en daardoor nog slimmer worden.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina