Jezus speelde cricketDovnload 3.94 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte3.94 Kb.
Jezus speelde cricket


Volgens een onderzoeker van de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem wijst een door hem ontdekt oeroud manuscript erop dat Jezus Christus een balspel speelde dat op cricket op water lijkt, zo meldt de religieuze site KatholiekNederland.nl.Jezus' apenjaren
Dr. Abraham Terian ontdekte een manuscript tien jaar geleden in het Armeense Sint Jakobus-klooster in Jeruzalem. Het gaat om een Armeense beschrijving van de jeugd van Christus. Het dateert uit 1239 en is een vertaling van een nog ouder verloren gegaan Oud-Syrisch manuscript.

Volgens Terian vertelt de tekst over een negenjarige Jezus die de leerling was van de stoffenverver Israël, in het dorp Tiberias aan de kust van het meer van Galilea. "Jezus werd opgedragen om het huis van Israël te bewaken terwijl zijn meester zelf door het dorp ging om kleren te verzamelen die geverfd moesten worden. Maar zodra Israël het huis had verlaten, ging Jezus er vandoor om met zijn vriendjes te spelen," aldus Terian.Met publiek!
"Jezus nam zijn vrienden mee naar de waterkant, en liep met bal en knuppel het water op alsof het een bevroren oppervlak was. Zijn vrienden riepen 'Kijk het kind Jezus, wat hij doet op de golven van de zee!' En velen kwamen daar samen, en keken naar hem, en waren verbaasd", zo citeerde de website de onderzoeker.

Ontspanning na het werk
Volgens de historicus lijkt de apocriefe tekst in veel opzichten op verhalen uit de evangeliën waarin Jezus over water loopt. "Maar dit verhaal wijst erop dat voor een balspel zelfs Jezus zijn werk vergat om lol te hebben met zijn vrienden!".

Het gebeurt volgens KatholiekNederland.nl vaker dat manuscripten boven water komen die voorheen onbekende gebeurtenissen uit het leven van Jezus zeggen te beschrijven. De waarheidsgetrouwheid van die teksten is meestal twijfelachtig. (belga/lb)


De Morgen

11/08/08De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina