Jubileum [ 10e Editie ] British Automobile Days Sint- oedenrode weekend 6- en 7 juni 2015 Who meDovnload 17.94 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte17.94 Kb.


JUBILEUM [ 10e Editie ]

British Automobile Days
Sint- Oedenrode
weekend 6- en 7 juni 2015

Who me
This is a story about four people named Everybody, Somebody, Anybody and Nobody

There was an important job to be done and Everybody was sure Somebody would do it. Anybody could have done it, but Nobody did it.

Somebody got angry about that because it was Everybody’s job. Everybody thought Anybody could do it, but Nobody realized that Everybody wouldn’t do it

It ended up that Everybody blamed Somebody when Nobody did what Anybody could have done.

Peter van de Kerkhof Initiatief en Organisatie Britse Automobile Dagen Sint-Oedenrode

Deze Tiende tevens Jubileum Editie zal de laatste zijn vanaf 1987. Britse Automobiel Dagen Sint-Oedenrode bestonden dank zij inspiratie, enthousiasme, doorzetting en ervaring van vele Helpende Handen en de financiële ondersteuning van adverteerders en sponsoren.

Tiende tevens Jubileumeditie

Britse Automobiel Dagen Sint-Oedenrode

Zaterdag en Zondag 6 – en 7 juni 2015
Historie evenement


Wie kent dit evenement niet ! De echte liefhebber heeft de weg naar Sint-Oedenrode al lang gevonden. De Britse Automobiel Dagen vinden hun oorsprong in 1981. Toen besloten twee Britse Automobielmerkenclubs, Armstrong Siddeley en MG, tot een gezamenlijke meeting. Hierna volgden jaarlijks gecombineerde meetings waarbij vele bekende Britse merken ‘ acte de présence ‘ gaven waar onder de merken Austin, Morris en vele andere.

In 1987 bleek te tijd rijp alle Britse merken uit te nodigen en bij elkaar te brengen. Het voortgezette evenement ‘ nieuwe stijl ’ kreeg de naam “ Britse Automobiel Dagen “ Vanaf dat moment werd het een driejaarlijks evenement , met mogelijkheid tot inschrijven voor automobielen van 25 jaar en ouder. Tevens de vrijheid tot inschrijven voor een zelf gekozen dag of voor het gehele weekend. De eerste editie in de nieuwe opzet was een succes !

Na het evenement van 1987 volgden tot nu toe acht edities 1990, 1993, 1996, 1999, 2002, 2005, 2008 en 2011. Deze edities werden door grote aantallen bezitters van automobielen en clubs bezocht en een groot publiek genoot met hen mee. Nu het jaar 2015 vindt de Jubileum editie plaats.

De organisatie maakt nog steeds dankbaar gebruik van goede ideeën die door deelnemers worden aangedragen. Het is en blijft een voortdurend zichzelf vernieuwend evenement waarvan men iets mag verwachten. Kort samen gevat in Engelse bewoordingen :

Yesterday meets today at the British Automobile Days Sint-Oedenrode “ iAfgezien van het feit dat het stuur in de Britse merkautomobiel aan de andere kant zit, onderscheidt deze zich op nog meer gebieden van de automobielen op het vaste land.

Klasse en design zijn eigen aan de historische Britse automobiel. Wie kent ze niet de gerenommeerde merken; Alvis, AC, Austin, Austin Healey, Armstrong Siddeley, Aston Martin, Bentley, Daimler en Lanchester, Engelse Ford, Hillman, Humber, Jaguar, Jensen, Lagonda, Lotus, M G, Morgan TVR, Morris, Riley, Rolls Royce, Rover, Singer, Standard, Triumph, Stag, Vauxhall, Wolseley en ga zo maar door.Ook voor de automobielliefhebber met een wat krappere beurs is er keuze uit o.a. merken. Het brede scalaen de uitstraling van deze voertuigen doet ons nog steeds gefascineerd omkijken wanneer ze passeren.

De Britse Automobiel Dagen geven dan ook een goed beeld van wat ooit in het Verenigd Koninkrijk door automobielontwerpers werd gecreëerd en door de verschillende carrosseriebouwers en automobielfabrieken aan hun afnemers werd afgeleverd. Het toont de “crème de la crème “ op het gebied van de Britse automobielbouw.

Raffinement en schoonheid van design aan de ene kant en het technisch vernuft aan de andere kant illustreren het zeer hoge niveau.

Met recht kunnen de letters B.A.D. als afkorting gebruikt voor “ Britse Automobiel Dagen “ , ook staan voor “ British Automobile Design “ Ieder van ons ervaart wat Design ons te zeggen heeft namelijk : “ Design tells about life : our dreams, our memories “

Deze tiende en laatste editie van de Britse Automobiel Dagen vindt plaats in het weekend van 6- en 7 juni 2015. Dit jaar regelt de organisatie weer een tweedaags programma waarin grote en kleine clubs als ook persoonlijke bezitters, hun bijzondere Britse automobiel tonen.

Clubs en Groepen met vijf of meer automobielen van hetzelfde merk die ingeschreven hebben, krijgen de gelegenheid om gratis een Club / Merkstand te plaatsen.

De eerste 90 ingeschreven historische automobielen ontvangen een prachtig full colour Rally Jubileum autoschild van de “ Britse Automobiel Dagen “ dat een mooi zichtbaar plaatsje kan worden gegeven op of in de auto.

Alle ingeschreven deelnemers worden verwacht op plaatsen en tijden die vermeld zijn in het weekendprogrammaoverzicht in dit programmaboekje. Hier melden zij zich bij de organisatie en er vindt controle op inschrijving plaats en wordt een envelop met benodigde inhoud overhandigd.

Ook op zondag 7 juni meldt u zich bij arriveren direct bij de organisatie. Twee grote Sphinxen markeren de entree. De Sphinx is de mascotte van het legendarische merk ‘Armstrong Siddeley’ en deze mascotte bepaalt het beeldmerk van de Britse Automobiel Dagen.

Initiatiefnemer en organisator van deze unieke Britse Automobiel Dagen is Peter van de Kerkhof die al vanaf 1977 de trotse bezitter is van een Armstrong Siddeley 20 hp Coachbuilt Saloon bouwjaar 1936.

Helpende Handen helpen en verwijzen deelnemende automobielen naar hun parkeerplek. Na veilig en geordend parkeren worden alle automobiel inzittenden op koffie of thee met wat lekkers getrakteerd in de Evenemententent. Hier binnen en ook buiten vinden onderlinge uitwisselingen en hernieuwing van contacten plaats.

Tijdens de openingstoespraak om 10.30 uur door burgemeester de heer Peter Maas zal de ‘ Visitors Trofee ‘ worden uitgereikt . Deze ‘Trofee ‘wordt toegekend aan de opnieuw deelnemende automobielbezitter die het meest het evenement bezocht..

De organisatie biedt deze dag deelnemers en publiek een zeer gevarieerd programma met als middelpunt natuurlijk “ de unieke historische Britse

automobiel “ In deze prachtige ambiance voor kasteel Dommelrode kunt u genieten van muziek, entertainment en van alles wat automobielgerelateerde stands te bieden hebben. Het is dus niet vreemd dat vandaag een groot en weetgierig publiek wordt verwacht. Ook zij komen onze authentieke automobielen bewonderen !

Automobielbezitters hebben kunnen inschrijven voor het ‘Concours d’ Élegance ‘ in diverse categorieën. Er worden prachtige Prijzen en Trofeeën toegekend. De deskundige jury zal de daarvoor ingeschreven automobielen beoordelen.

Omstreeks 10.45 uur gaat de “ Fun Run Jubileum Rally “ van start. Deze gevarieerde Rally van plus minus 60 km gaat door het mooie Brabantse land. De gehele dag is er op de locatie een veelomvattend en gevarieerd programma. Ook het zondagprogramma vindt u elders in dit Programmaboekje.Uiteraard kunt u zich oriënteren en informatie opdoen en bij diverse automobielgerelateerde stands zoals o.a. op het gebied automobiel merkenboeken, onderdelen voor Britse automerken. Ook vindt u de stand van een restauratiebedrijf en niet te vergeten de stand van de NCAD ( Nederlands Centrum Automobiel Documentatie ). Hier kunt u met vragen terecht over vele automobielmerken.

Andere geheel niet aan de automobiel gerelateerde stands zijn ook op het terrein aanwezig. Het zal een verrassing zijn wat u nog meer kunt bekijken. We lichten een tipje van de sluier op ; u kunt onder andere een kijkje nemen in de stand van hoedenatelier Thea Vossen waar u prachtige ontwerpen kunt bewonderen. Miniatuur automobielen van Britse merken worden door Gerard van der Schoot geshowd. Gerard is een van onze helpende handen al vanaf de eerste dag van de Britse Automobiel Dagen. Ook is het evenement voor kinderen aantrekkelijk. Zij kunnen gratis geschminkt worden vanaf 12.00 uur. De Morris dansers treden deze middag drie keer voor u op in prachtige folklore tenue. Geeft u ze de ruimte want met hun indrukwekkende dansen wordt er soms met stokken geslagen.. Engels op zijn best! Om internationaal door te gaan hebben wij ook nog cabaretier Lieven DEBRAUWER uit Roeselaere in België bereid gevonden om het gehele weekend met enkele optredens voor ons op te treden. De “ High Tea “ Dit specifieke Engelse gebeuren is inmiddels een traditioneel en niet meer weg te denken onderdeel van de Britse Automobiel Dagen. Alleen al het zien van de rijk gedekte tafel waarop overheerlijke hapjes een perfect geheel maken laat ons het water in de mond lopen. Vanaf omstreeks 13.00 uur zal de “ High Tea “, worden geserveerd. ‘ En al dat lekkers komt van bakker Alexander Bekkers ‘, de beste bakker van Sint-Oedenrode.

Omstreeks 15.30 zal bekendmaking en uitreiken van Prijzen en Trofeeën een aanvang nemen. De Jury , heeft na zorgvuldig en eerlijk beraad de prijzen en trofeeën toegekend aan de automobieleigenaren die daar voor in aanmerking komen!

Na de officiële afsluiting omstreeks 16.00 uur is er nog volop gelegenheid tot nagenieten en napraten. Alle info vindt u op www.britseautomobieldagen.nlPeter van de Kerkhof Initiatief en Organisatie

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina