Juryrapport winnaar Aad Struijs Persprijs 2010: Een enkeltje Teheran van Sander GroenDovnload 3.18 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte3.18 Kb.
Juryrapport winnaar Aad Struijs Persprijs 2010: Een enkeltje Teheran van Sander Groen

(AD Reiswereld, 14 november 2009)Met dit unieke, zeer originele verslag van een driedaagse, treinreis van Istanbul naar Teheran is Sander Groen erin geslaagd een exotische jongensboekendroom te vertalen naar een bereikbare reis. In Een enkeltje Teheran beschrijft hij een hilarisch avontuur dat door de licht avontuurlijke reiziger op eigen houtje kan worden nagereisd.
Sander Groen voert de lezer mee aan de hand van prachtige vergezichten en mooie momenten met medereizigers, die een afspiegeling vormen van het bonte gezelschap passagiers op deze route. De lezer leeft en zucht 74 uur met hem mee en realiseert zich gaandeweg dat je waar ook ter wereld vrienden kunt maken – ontmoetingen die een reis in je geheugen griffen.
Behalve origineel en sfeervol is Een enkeltje Teheran vooral kwalitatief gezien een hoogstaand reisverhaal. De jury prijst de prettig leesbare, pulserende schrijfstijl van Sander Groen, in eigentijds woordgebruik. De presentatie in dagboekvorm en speelse vormgeving versterken het verhaal. Tot slot maakt de, in dit geval zeer bruikbare, praktische reisinformatie de productie compleet.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina