Juryrapport winnaar asp 2013: Hip Londen, Ben Roelants (presentator) en Marijne Bruggeman (regisseur) Vlaanderen VakantielandDovnload 5.3 Kb.
Datum14.08.2016
Grootte5.3 Kb.

Juryrapport winnaar ASP 2013: Hip Londen, Ben Roelants (presentator) en Marijne Bruggeman (regisseur) - Vlaanderen Vakantieland
(VRT één, 24 maart 2012)
Hip Londen is een van de vier thema-uitzendingen van het televisieprogramma Vlaanderen Vakantieland, gemaakt ter gelegenheid van de Olympische Spelen 2012. Een aflevering langs plekken en ontdekkingen die een breed publiek -tot aan de doorgewinterde citytripper toe- zullen verrassen. Met zwier, eigentijdse bravoure en kennis van zaken wordt de kijker meegenomen langs dé hotspots van de Britse hoofdstad, die tot leven worden gebracht door interviews met de hipsters die er wonen en werken - en niet de trends volgen, maar ze inzetten.
Het resultaat is een knappe journalistieke productie die van de eerste tot de laatste minuut blijft boeien. Een verhaal met vaart, maar waarin ook ruimte is voor achtergronden en daarmee meer biedt dan een aaneenschakeling van fraaie beelden. De jury prijst de originele invalshoek, verfrissende aanpak en professionele uitwerking van het onderwerp. Onalledaagse items als street art, foodmarkets, artcafés en de überhippe Redchurch Street dansen in vlotte beelden, interviews en improvisaties voorbij in een met swing gemonteerde stadstour. Lof ook voor de losse, van gevoel voor humor getuigende presentatiestijl van Ben Roelants en zijn excellente beheersing van het Engels.
Dit alles maakt dat Hip Londen hoog scoort op alle criteria van de ASP: een bijzondere, hoogwaardige toeristische productie die uitblinkt in originaliteit en actualiteit, oog voor de doelgroep en vakmanschap. Hip Londen is dan ook unaniem door de jury tot winnaar gekozen vanwege de verfrissende kijk op een stad die iedereen kent, maar waar altijd en overal weer iets nieuws te ontdekken valt.

8 januari 2013/ms
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina