Kanaalcup Op woensdag 8 juni is het zover: de Kanaalcup! Deze ochtend gaan we weer samen met de Beatrixschool allerlei sporten en spellen doen op het sportveldDovnload 36.35 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte36.35 Kb.
Kanaalcup

Op woensdag 8 juni is het zover: de Kanaalcup! Deze ochtend gaan we weer samen met de Beatrixschool allerlei sporten en spellen doen op het sportveld. Om deze ochtend tot een succes te maken, hebben we nog ouders nodig die een groepje kinderen willen begeleiden of bij een spel willen staan. U kunt zich aanmelden bij Juf Marjolein, Juf Mariët of Juf Geke. We gaan er samen een leuke, sportieve ochtend van maken!


Kamp groep 6/7/8

Het duurt nog even, maar na de zomervakantie is het zover! We gaan op kamp met groep 6/7/8. De kinderen van groep 7/8 weten al hoe dat gaat… veel fietsen, veel slapen en heel veel plezier! De datum voor het kamp is 31 augustus t/m 2 september.
Website

Er staan weer mooi foto’s op de website van de opendag, bevrijdingsboomfeest, juffendag,de paasviering, excursie groep 6/7/8 en het verkeersexamen.
Jarigen

17 mei juf Mariët

22 mei Andy Althof


Agenda

16

05

Helma PCBO

17

05

Helma afwezig

18

05

Ouderavond Slim Fit

23

05

MR vergadering

24

05

Helma PCBO

30

05

Helma PCBO

31

05

Helma afwezig

01

06

Nieuwsbrief juni

27

06

Musical en afscheid groep 8

28-1

06-07

Avond-4-daagse
Wist u dat?
  • Alle kinderen van groep 7 en 8 geslaagd zijn voor het verkeersexamen?

  • De kinderen van groep 7 begonnen zijn met de entreetoets?

  • De kinderen van groep 3 al heel goed kunnen lezen?

  • De kinderen van groep 3/4/5 binnenkort een voetbalclinic hebben?


mei 2011


Uit de school

Beste ouders/ verzorgers,


We kijken terug naar de maand waarin Pasen centraal stond. Het feest van de opstanding. Samen met de kinderen hebben we een fantastische paasviering gehad met aansluitend het paaseieren zoeken om de school. Alle juffen hebben ook hun verjaardag gevierd op school. Wat een groot feest was dat. De kinderen hebben voor ons gezongen en leuke stukjes gedaan. Bedankt voor de gezellige dag en de prachtige cadeaus!

We hebben in de meivakantie al even lekker kunnen genieten van de zon… nog even en is al weer zomervakantie!
Groep 1/2/3

Na een heerlijke zomerse tulpvakantie zijn we weer begonnen. Het was echt wel weer even wennen hoor!!! Na een week vol zon, veel buiten spelen, lekker laat naar bed en uitslapen viel het niet mee om weer naar school te gaan. Na een dagje wennen voelen we ons weer helemaal thuis! We hopen dat de mama’s goed zijn verwend op Moederdag en dat ze de cadeautjes mooi hebben gevonden. Wij vonden het heel leuk om het te maken.


Ridders en kastelen

Het thema de komende weken is ridders en kastelen en dat is natuurlijk een erg uitnodigend thema. Er lopen ineens heel veel ridders en jonkvrouwen in de school. Het speellokaal is een kasteel geworden en de jonkvrouwen zitten in de vensterbanken uit te kijken naar dappere ridders op hun paarden. En de ridders komen weer via de ophaalbrug het kasteel binnen. Er wordt muziek gemaakt en eten gekookt op een vuurtje. Zo leren we heel veel over hoe je lang geleden leefde in de kastelen. Dit thema gaan we extra beleven door een bezoekje aan de Cannenburgh in Vaassen. U heeft hierover een briefje ontvangen. In alle hoeken en bij alle opdrachten komt dit thema terug. In de bouwhoek is het de opdracht een kasteel na te bouwen met een ophaalbrug. Ook in de zandtafel liggen vormen om een kasteel te maken. Bij de grote plastic blokken maken we een kasteelmuur met kantelen. (ja, we leren ook wat dat zijn!) Van de knex worden zwaarden gemaakt en we knutselen ons eigen ridderwapen.

We gaan een eigen ridderhelm of jonkvrouwenmuts maken. We maken ook onze werkbladen en alle andere opdrachten over dit thema. Kortom de aankomende 3 weken kunnen we hier wel mee vullen. We werken met alle drie de groepen over dit thema. Er zijn voor groep 3 geen aparte MI middagen, maar zij maken de opdrachten verdeeld over alle dagen van de week via het planbord. Aan het eind van deze maand gaan we een inleiding maken op het thema zomer en dan komt Vaderdag er natuurlijk ook al weer gauw aan. Groep 3 heeft de boeken van rekenen en lezen en schrijven al bijna uit. Zo hard hebben ze gewerkt. We hopen dat het mooie weer nog een poosje aanhoudt!


Groep 4/5


Voetbalclinic groep 3/4/5

Vanuit de Brede school Ankelaar Zuidboek en Beemte is er een voetbalclinic georganiseerd. Op donderdagmiddag om 13.00 uur op het sportveld. Wilt u uw kind misschien buitensportschoenen meegeven voor deze middag?
Groep 6/7/8


Type-examen

In de vorige nieuwsbrief vermeldden we alle namen van de leerlingen uit groep 7 die geslaagd waren voor hun type-examen. Inmiddels is er nog een examenkandidaat geslaagd en wel, Dylan van Lohuizen. Hij heeft deze cursus thuis gevolgd en had bij het examen 198 aanslagen per minuut. Dus, ‘Cum laude’ geslaagd, lijkt mij. Dylan ook gefeliciteerd!


MI project

Op de Open Dag van 13 april, wilden we graag een M.I. project laten zien. Daarom heeft de klas ervoor gekozen om vervroegd met het thema 2 Wereldoorlogen te starten. Dit gaat over de eerste Wereldoorlog en de tweede Wereldoorlog. In de gang hebben we een tijdelijke expositie van de 2e W.O. te leen van het oorlogsmuseum van Beekbergen.

http://www.collectie4045.nl

Uiteraard zou het leuk zijn om daar ook weer op bezoek te gaan met de groep maar omdat we pas een geweldige (verlate) excursie hebben gehad naar de Batavia werf en de Middelste Molen, geef ik u als ouder de tip mee om dit leuke museumpje zelf met uw kind te bezoeken Het museum is alleen op zaterdag open en gratis. Het zit aan de dorpsstraat 15 in Beekbergen.


MI project: excursie Batavia en Middelste Molen

29 april gingen we naar de Batavia en de Middelste Molen. Dit was een verlate excursie voor ons Gouden Eeuw project en de Industrialisatie periode. Tjonge wat en groot schip. Het bleek dat onze eigen V.O.C. schipbouwers Vera, Wendy en Ingmar erg goede “bouwers” zijn. Het schip was prachtig en we zijn tot diep onder in het schip geweest. We vonden de kombuis wel een beetje klein voor zoveel mensen aan boord en één dek zo laag dat alleen Per rechtop kon staan. Vreemd was ook dat degene die het schip moest sturen niet eens over zee kon kijken.

De Middelste Molen was geweldig! Prachtig zoals we daar de overgang naar de stoommachine konden zien. We waren verbaasd dat de stoommachine zoveel leek op de stoommachine die we in de klas hadden. We kregen te horen hoe men vroeger van lompen en nu van katoenvezels en Abacavezels en heel veel water papier maakten.
Een paar leerlingen mochten papierscheppen en we kregen een paar velletjes mee om op het school nog een keer te proberen. Ook weten we nu hoe ze een watermerk in een papier maken. Wilt u dat ook weten? Vraag het de leerlingen uit groep 6,7,8.
Verkeersexamen

14 april deden de leerlingen van groep 7 en 8 mee aan het verkeersexamen. Het was even spannend omdat 1 vraag discutabel was. Juf Helma ging bellen naar 3VO en toen bleek dat alle leerlingen geslaagd waren. Wat een kanjers!! Afgelopen dinsdag hebben deze kinderen ook hun verkeersexamen op de fiets gedaan. Allemaal geslaagd! De kinderen hebben hun verkeersdiploma in ontvangst genomen.


Bevrijdingsboomfeest

Op 18 april was er het Bevrijdingsboomfeest. Groep 8 hees de vlag en er waren 2 prachtige zelfgemaakt vrijheidsgedichten van Sabine en Myrna. Daarna hebben de kinderen van gr 6,7,8 hun groepjes grandioos begeleid bij het maken van de tuintjes. Iets waar we met trots op terugkijken.


Paasviering in groep 6/7/8

We hebben de klas tijdens de lunch in een andere opstelling gezet en we hebben die vervolgens zo laten staan. Het is zo gezellig zo! We zijn elk jaar weer verrast over de leuke gedekte tafels en de lekkere dingen. Tijdens de lunch, met eitje-tik, bleef Demi’s ei het langste heel! We zijn er nog niet precies achter wat haar tactiek nu was… Tijdens de Paasdienst werden we verrast door de verschillende goed uitgevoerde rollen en ook de zelfgemaakte gebeden.


Entreetoets groep 7

De kinderen van groep 7 hebben vandaag hard gewerkt bij juf Helma. Zij zijn begonnen met de entreetoets! De eerste drie onderdelen zijn geweest; schrijven, studievaardigheden en rekenen. Wij wensen de kinderen veel succes met de andere onderdelen van de toets. Eind mei zijn ze helemaal klaar met deze toets.


Monumenten bezoek

Groep 6/7/8 gaat morgen een monument bezoeken. Ze gaan naar een cultureel monumentaal erfgoed. Het Spainkbos en de Soerense begraafplaats.
Nieuws


Ouderavond Slim Fit

Zoals u in de vorige Slim Fit brief heeft kunnen lezen is er volgende week woensdag een ouderavond. Voor meer informatie zie de blauwe brief bij deze nieuwsbrief.


Musical 27 juni!

De laatste week voor de vakantie is de avond-4-daagse. Het afscheid van de kinderen van groep 8 valt tegelijk met de avond-4-daagse. Na overleg met de ouders van groep 8 en de data goed naast elkaar te hebben gelegd, hebben we besloten om de musical en het afscheid van groep 8 te verplaatsen naar maandag 27 juni om 18.30 uur. Noteert u deze datum alvast in uw agenda? De kinderen van groep 6/7/8 zijn al weer druk aan het oefenen voor hun musical! De rollen zijn verdeeld en de liedjes worden geoefend. Spannend hoor voor groep 8, zij nemen dan ook afscheid van onze school!
OR

Aangezien er de afgelopen periode een aantal nieuwe leerlingen op onze school zijn gestart, willen wij hierbij van de gelegenheid gebruik maken een kleine uiteenzetting te doen van de activiteiten waarmee de leden van de Ouderraad (OR) zich bezig houden. De leden van de OR vertegenwoordigen alle ouders van de leerlingen van onze school en coördineren de activiteiten waarvoor zij verantwoordelijk zijn of waarbij zij het team ondersteuning bieden. Om te beginnen: wie zitten er in de OR? De OR bestaat uit een aantal ouders en een vertegenwoordiger namens het team, te weten: Ingrid Lieferink (vz), Renate Nieuwenhuis (secr), Harold Barmentloo (penn.meester), Joke Buitenhuis, Tinka Hendriks, Anita Lunneker en namens het team Gerrie van der Sluis. Zij vergaderen zo’n 6 x per jaar en zijn verantwoordelijk voor of ondersteunen het team met de volgende activiteiten:

Startactiviteit, Ouderavond, Sinterklaas feest, Kerst activiteiten, Paas activiteiten, Bevrijdingsboomfeest, Schoolreisje, Kanaalcup, Avond-4-daagse en Beemterfeest (wagen versieren). De ‘werkzaamheden’ variëren van het verzorgen van boodschappen tot het uitzetten van bijvoorbeeld een fietstocht, hal versieren met gelegenheden, activiteiten rondom Sinterklaas (bezoek Sint, schoenen vullen, cadeautjes kopen, enz), Kerst en Pasen (lunch, eieren zoeken) en alle logistiek rondom de avond-4-daagse. Daarnaast vinden er gedurende het schooljaar een aantal acties plaats om geld te genereren t.b.v. de kas van de OR. Vanuit die kas worden namelijk alle met naam genoemde activiteiten en overige diverse onkosten betaald. Acties die jaarlijks terugkeren zijn het maken van kerstbakjes en deur/graftakken (door leerlingen, ouders, leerkrachten en andere vrijwilligers) en deze te laten verkopen door de leerlingen en de verkoop van paasbroden en andere lekkernijen. Ook hierbij wordt de hulp van de leerlingen ingeroepen. En dat onze leerlingen over een ruime mate van commercieel talent beschikken is inmiddels bekend tot ver over de Beemtergrenzen! Naast al die activiteiten denken wij ook mee aan bijvoorbeeld besteding ouderbijdrage, onderwerpen Ouderavond en allerhande voorkomende onderwerpen die onze kinderen en ons ‘raken’.Elke georganiseerde activiteit wordt in de eerstvolgende OR vergadering geëvalueerd en punten die daaruit voortkomen worden meegenomen voor de volgende keer.
Investering

Een lang gekoesterde wens binnen de OR is (eindelijk) in vervulling gegaan. We hebben een mooi koffiezetapparaat aangeschaft. En niet zo maar één. Nee, het is er één waar je maar liefst 100 kopjes koffie mee kunt zetten. Het apparaat is inmiddels al ruimschoots ingewijd tijdens de open dag en tijdens het paaseieren zoeken.


Bevrijdingsboomfeest

Maandag 18 april heeft het bevrijdingsboomfeest plaatsgevonden. Onderdeel hiervan is het planten van rode, witte, blauwe en oranje bloemen rondom de bevrijdingsboom. Ook dit jaar zijn de violen en is de potgrond weer beschikbaar gesteld door Tuincentrum Brinkman uit Wenum Wiesel. Wij willen de heer en mevrouw Brinkman langs deze weg nogmaals hartelijk danken hiervoor.Opbrengst paasactie

Onze jonge topverkopers hebben weer hun uiterste best gedaan paasbroden, paasvlaaien en paasstaven van Bakkerij Breden (Kragt) uit Wenum Wiesel aan de man/vrouw te brengen. Ondanks dat er minder is verkocht als vorig jaar zijn wij dik tevreden met de opbrengst. Er zijn 80 broden met spijs, 17 broden zonder spijs, 28 paasvlaaien en 51 paasstaven verkocht. Deze actie heeft € 320,- opgebracht. Een mooie aanvulling voor onze kas. Dus jongens en meisjes: Hartstikke bedankt voor jullie inzet: Super gedaan!


Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn, neem dan gerust contact op met één van de OR leden.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina