Kasjmir De aardbeving die op 9 oktober jongstleden Pakistan en India trof, heeft aan tienduizenden mensen het leven gekost. Daarnaast zijn nog eens duizenden mensen dakloos en afhankelijk van water, voedsel, medicijnen en andere noodhulpDovnload 7.57 Kb.
Datum24.08.2016
Grootte7.57 Kb.
Kawita Sukul

Pinksterbloemlaan 6

2381 JR Zoeterwoude

Telefoonnummer: 071-5126810E-mail: kawita_s@hotmail.com

PERSBERICHT


20 oktober 2005
Teams en hulpgoederen naar Pakistan en India

Kasjmir - De aardbeving die op 9 oktober jongstleden Pakistan en India trof, heeft aan tienduizenden mensen het leven gekost. Daarnaast zijn nog eens duizenden mensen dakloos en afhankelijk van water, voedsel, medicijnen en andere noodhulp. Artsen zonder Grenzen (AzG) is begonnen met het verlenen van medische hulp en distributie van hulpgoederen in het grensgebied tussen Pakistan en India. AzG ondersteunt daarbij de lokale medische zorg. Pakistan
In Pakistan biedt een team van Artsen zonder Grenzen hulp in een streekziekenhuis in
Muzaffarabad, ten noordoosten van de hoofdstad Islamabad. Vanuit Muzaffarabad zullen
verschillende teams medische noodhulp verlenen in het Pakistaanse gedeelte van Kasjmir.
De hulpverleners en hulpgoederen zijn inmiddels al enkele dagen in Muzaffarabad aangekomen, vlakbij het epicentrum van de aardbeving. Vanaf daar zijn de teams beter in staat om het Pakistaanse Kasjmir te bereiken.

India


In het Indiase gedeelte van Kasjmir concentreren de teams zich voornamelijk op de getroffen
plaatsen Baramullah, Uri en de Tangdar regio. Zij zorgen voor de aanvoer van medische
goederen en andere logistieke benodigdheden. Ook het ziekenhuis in Srinagar kan rekenen
op ondersteuning. Artsen zonder Grenzen heeft verbandmiddelen aangevoerd en organiseert momenteel meer aanvoer van de nodige medicijnen.

Hulpgoederen


Artsen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, water- en hygiëne deskundigen en
logistieke medewerkers zijn inmiddels aangekomen in de getroffen gebieden. Medicijnen en
noodhulpgoederen zijn gedistribueerd op verschillende plaatsen. Meer goederen zijn onderweg vanuit Frankrijk, België en Nederland en zullen lokaal worden verdeeld. Bij de aanvoer van goederen concentreert Artsen zonder Grenzen zich hoofdzakelijk op medische goederen, wintertenten, jerrycans, slaapmatten, waterreinigingstabletten,  hygiëne kits en dekens.
Einde bericht
Mocht u meer informatie wensen, dan kunt u altijd contact opnemen met Kawita Sukul, persvoorlichtster Artsen zonder Grenzen, telefoonnummer: 072-5126810.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina