Kia ontplooit enorm offensief om leidend te worden in ‘groene’ mobiliteitDovnload 15.64 Kb.
Datum29.09.2016
Grootte15.64 Kb.
Kia ontplooit enorm offensief om leidend te worden in ‘groene’ mobiliteit


  • Modelreeks van ‘groene’ auto’s groeit tot 2020 van vier naar elf modellen

  • Binnen vijf jaar eerste Kia op waterstof

  • Kia wil brandstofverbruik tot 2020 met 25% verbeteren

  • Roadmap voor auto’s met laag emissieniveau omvat schone verbrandingsmotoren en waterstof, hybride, plug-in hybride en volledig elektrische voertuigen

  • 70% van de huidige motoren wordt vervangen door efficiëntere exemplaren


Breukelen, 16 november 2015 – Kia Motors heeft vandaag zijn plannen bekendgemaakt voor de ontwikkeling van een sterk groeiende reeks milieuvriendelijkere voertuigen, de aankomende jaren. De toekomstplannen voor ‘groene’ auto’s van Kia tonen het enorme offensief van het merk, om tegen 2020 een vooraanstaande rol te spelen op het gebied van auto’s met een laag emissieniveau.
Dankzij het nieuwe vijfjarenplan groeien de investeringen van Kia wereldwijd op het gebied van onderzoek en ontwikkeling (R&D) naar nieuwe brandstof-efficiënte technologieën en geavanceerde aandrijflijnen. De nieuwe investeringen door de Hyundai Motor Group - het moederbedrijf van Kia - bedragen ongeveer 1,3 triljoen Won (US$10,2 miljard). De investeringen worden ingezet voor de ontwikkeling van een nieuwe serie milieuvriendelijke modellen en de bouw van de nodige fabrieken om de CO2-uitstoot verder te verlagen. De investeringen leiden daarnaast tot duizenden nieuwe banen binnen de R&D-afdelingen van de Hyundai Motor Group in Zuid-Korea.
Ki-Sang Lee, Senior Vice President van het Eco Friendly Vehicle R&D Centrum van Kia Motors Corporation: “De wereldwijde markt eist het overschakelen op elektrische voertuigen, met het oog op de stijgende olieprijzen die Kia in de toekomst verwacht. De markt voor elektrische en plug-in hybride voertuigen groeit de komende jaren zeer snel en deze investeringen maken het Kia mogelijk om aan deze groeiende vraag te voldoen.”
Modelreeks ‘groene’ auto’s van Kia breidt uit

Tegen het jaar 2020 is de huidige ‘groene’ modelreeks van Kia gegroeid van vier naar elf modellen. Deze uitgebreide reeks van milieuvriendelijkere Kia-voertuigen gaat een omvangrijke serie geavanceerde aandrijvingen omvatten, van hybrides en plug-in hybrides tot elektrische voertuigen met een accu of op waterstof.


De eerste modellen met nieuwe aandrijflijnen en een lage uitstoot, die onder de nieuwe ambitie van Kia vallen (en die in 2016 reeds geïntroduceerd gaan worden), zijn de Kia Optima PHEV (plug-in hybride) en de Kia Niro HUV (Hybrid Utility Vehicle), die moet voldoen aan een CO2-uitstoot van rond de 89 g/km (gecombineerde cyclus, gebaseerd op de New European Driving Cycle).
Kia produceert auto’s op waterstof voor 2020

Als onderdeel van het vijfjarenplan mikt Kia voor 2020 op de lancering van een massa-geproduceerd voertuig, dat met een brandstofcel op waterstof rijdt. De research die Kia uitvoert naar de productie van een brandstofcel dateert al uit 1998, wat eerder geresulteerd heeft in de creatie van de Kia Mohave FCEV. De Kia Mohave FCEV wordt reeds in beperkte oplage geproduceerd en is in staat om met één volle tank 690 km te rijden.


Kia werkt nu met 300 bedrijven samen aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie FCEV-technologie (Fuel Cell Electric Vehicle). De productie van de nieuwe Kia FCEV wordt geschat op ongeveer 1.000 auto’s per jaar, een cijfer dat waarschijnlijk toeneemt wanneer de vraag naar brandstofcelauto’s groeit.
De Kia FCEV zal een brandstofopslag kennen die qua omvang overeenkomt met een 2.0-liter verbrandingsmotor. De ontwikkelingsteams zijn ervan overtuigd dat de bestuurder profiteert van de enorme duurzaamheid en het grote vermogen dat de nieuwe toekomstige geavanceerde aandrijflijn levert. Ingenieurs van Kia willen de brandstofcel van de volgende generatie van het merk 5% efficiënter maken en 10% meer actieradius geven, ondanks het feit dat de unit ongeveer 15% lichter is en 15% minder volume heeft in vergelijking met de huidige serie brandstofcellen. Het resultaat is een verwachte actieradius van meer dan 800 kilometer op één tank en een topsnelheid van ongeveer 170 km/u.
Gemiddelde brandstofverbruik daalt met 25% tot 2020

Al deze plannen helpen Kia bij haar doelstelling om het gemiddelde brandstofverbruik van het wagenpark, ten opzichte van 2014, 25% zuiniger te maken tegen het jaar 2020. Behalve investeringen in geavanceerde aandrijvingstechnologieën vervangt Kia zeven van haar huidige tien motorenseries, door benzine- en dieselunits van de volgende generatie. Daarnaast staan ook een groeiend aantal downsized turbo-geblazen motoren en zeer efficiënte multi-speed transmissies in de planning.


Investeringen in geavanceerde aandrijving creëren duizenden nieuwe banen

De investeringen in de ontwikkeling van uiterst geavanceerde en zeer efficiënte aandrijftechnologiën evenals de technologie van slimme auto’s, leveren naar verwachting de komende vier jaar meer dan 7.300 nieuwe banen op, voornamelijk bij de R&D-afdelingen. Daarnaast komen er direct en indirect, extra banen bij door lopende investeringen bij R&D-afdelingen van het bedrijf en de nieuwe overzeese productiefaciliteiten van Kia.


Noot: Alle technische data in dit persbericht zijn gebaseerd op waarschijnlijke cijfers, afhankelijk van verdere ontwikkeling en homologatie. Alle cijfers zijn onderhevig aan wijzigingen.

=========================================

NIET VOOR PUBLICATIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:


Kia Motors Nederland B.V.

Tamara Oostveen

De Corridor 25

3621 ZA Breukelen

telefoon: +31 346 753 853

website: www.kia.comE-mail: t.oostveen@kia.nl
Volg Kia Motors Nederland ook op Twitter: http://twitter.com/Kia_Motors_NL
Kia Motors Nederland
Voor Kia is Nederland de zesde grootste markt in Europa, met verkopen van ruim 17.000 auto’s in 2014. Kia staat momenteel stabiel in de top 10 van best verkopende automerken in Nederland.

 

Kia Motors Europe
Kia Motors Europe is de Europese verkoop-, marketing- en servicetak van Kia Motors Corporation. Het Europese hoofdkantoor, gevestigd in Frankfurt (Duitsland), is verantwoordelijk voor 32 landen.
Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation – fabrikant van kwalitatief hoogwaardige auto’s – werd in 1944 opgericht en is de oudste autofabrikant van Korea. Kia produceert jaarlijks meer dan 3 auto’s in 10 productie- en assemblagefabrieken in vijf landen. Deze auto’s worden verkocht en onderhouden door een netwerk van distributeurs en dealers in 180 landen. Vandaag de dag biedt Kia werk aan meer dan 49.000 werknemers en de onderneming realiseert een jaaromzet van meer dan $45 miljard. Het merk is hoofdsponsor van het Australian Open. Kia is een officiële automotive partner van de FIFA, het overkoepelende orgaan van de FIFA World Cup. De merkslogan van Kia Motors Corporation – "The Power to Surprise" – staat voor de wereldwijde inzet van Kia om iedereen te verrassen met het leveren van opwindende en inspirerende ervaringen die alle verwachtingen overtreffen.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina