Kinderdag in BeverDovnload 9.48 Kb.
Datum24.08.2016
Grootte9.48 Kb.
Kinderdag in Bever
De Pajottelingen starten met een kinderdag in Bever op zondag 13 augustus op de kinderboerderij Mollenhof en de fruitkwekerij Demeulemeester op Burght in Bever. Op de kinderboerderij gaat de aandacht vooral naar het educatieve aspect, op de fruitkwekerij wordt het smikken en smullen van heerlijke hoeveproducten. Vanaf 14 uur is op beide locaties allerlei animatie gericht op het jonge volkje. Tussen beide locaties rijden op geregelde tijdstippen afwisselend een treintje en een huifkar. Alle animatie is gratis.
Op de kinderboerderij Mollenhof

(Burght 1, Bever)  • Op de kinderboerderij Mollenhof geeft eigenaar Kristof Frederix vanaf 14 uur regelmatig rondleidingen.
  • Voor de muzikale animatie zorgt de groep Graffiti.
  • Het kindertheater Tieret uit Sint-Niklaas (www.tieret.be) speelt verschillende voorstellingen op de binnenkoer of in de schuur van het Mollenhof. Kindertheater Tieret verzorgt het volgende kinderprogramma:


14 uur -14.45 uur: Camera Obscura

Camera Obscura is een multiverbale, interactieve, mobiele en hilarische mimeact op maat van het publiek. Een authentieke portretfotograaf lokt onschuldige passanten voor zijn lens, veelal mét hilarische assistent, zuiders temperament en verdachte tongval. Hier en daar worden kleine kantjes subtiel bijgewerkt of verdoezeld. Perfectie blijkt plots toch van deze wereld, al durft alles soms wel eens lichtjes uit de hand te lopen. Clichés vallen bij bakken naar beneden en wie laatst lacht, heeft waarschijnlijk de klik gemist.


14.30 uur-15.05 uur: Tok Tok Miauw

Tok Tok Miauw is een meeslepend verhaal over grote vriendschap, kleine jaloersheid en nog grotere vriendschap. Een poes en een kip spelen de hoofdrol. Deze voorstelling is bedoeld voor de allerjongsten van twee tot vijf jaar. De voorstelling wordt gebracht door Theater Hutsepot, een reizend figurantentheater voor peuters en kleuters.n meeslepend verhaal over grote vriendschap, kleine jaloersheid en 15.20 uur-15.45 uur: Sigiswald

Theater Tieret herwerkte naar aanleiding van het Andersen-jaar in 2005 het sprookje,,De nieuwe kleren van de keizer’’ van H.C. Andersen, een verhaal voor dertig tafelpoppen en één verteller. Een taal- en fantasierijke vertelling, waarbij de monden openvallen, tijd en ruimte 20 minuten vervagen … De voorstelling is bedoeld voor kinderen vanaf zeven jaar.

 

16 uur -17 uur: workshop poppenspel
16.15 uur-16.45 uur: ,,Ceremonie Protocolaire”
Uw hoogstpersoonlijke ceremoniemeesters ontvangen de gasten in een woordenstroom zonder weerga. Kwistig strooiend met vleierijen allerhande, stellen zij eenieder in hun persoonlijkste stijl op het gemak.

Begrijpe, wie begrijpe kan, al zal u niet de eerste zijn die noodgedwongen afhaakt. Wat zeker is, uw gasten zullen zelden zo complex en uitvoerig gecomplimenteerd verwelkomd worden!


17.15u-17.45u: ofwel Tok Tok Miauw ofwel Sigiswald


  • De hele namiddag (van 14 tot 18 uur) is er grime voor de kinderen.
  • Kristof Frederix, eigenaar van de kinderboerderij, serveert ook de hele namiddag lekkere ijsjes van geitenmelk en heksenbroodjes.


Op de fruitkwekerij Demeulemeester

(Burght 27)  • Op de fruitkwekerij van Patrick en Margaret Demeulemeester-Goorickx hebben er vanaf 14 uur rondleidingen in het bedrijf plaats. De kinderen krijgen er uitleg over de teelt van appels en hoe die verwerkt worden tot (h)eerlijk fruitsap zonder toevoeging van kleur- of bewaarstoffen.

  • Op de ruime binnenkoer staan verschillende kinderspelen opgesteld. Er is onder meer de educatieve mobiel van De Landelijke Gilde met allerlei kinderspelen. Clown Kea brengt verschillende opblaasbare speeltuigen mee voor het jonge volk.

  • Johan De Muylder houdt er in de namiddag de leute in met accordeondeuntjes. In de vooravond krijgt hij gezelschap van een gitarist en brengen zij als Two of Us hitgevoelige nummers.

  • Op de fruitkwekerij gaat veel aandacht naar de hoeveproducenten. Zij presenteren hun volledig assortiment gaande van ijsjes, appelflap, yoghurt, kaas, etc… Bezoekers kunnen aan de kassa een proeverskaart kopen voor een waarde van vijf euro. Die kaart heeft recht op tien proevertjes. Met deze kaart kan je tegen een zeer democratische prijs genieten van het ruime palet aan hoeveproducten.

  • De heksenvereniging ,,De Makrallen’’ presenteert er in een première een heksendrankje.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina