Klantenraad van Tandem zoekt nieuwe leden “Werk van de Klantenraad belangrijk; juist nu er keuzes gemaakt worden”Dovnload 8.7 Kb.
Datum23.07.2016
Grootte8.7 Kb.
Klantenraad van Tandem zoekt nieuwe leden

Werk van de Klantenraad belangrijk; juist nu er keuzes gemaakt worden”.Langzaam gaat de deur van het huis van Marij de Vos open. “Wacht even hoor, voor die rat naar buiten rent!” Een vriendelijk hoofd komt te voorschijn. “Het is net een vliegend tapijtje, die nieuwe kat van me. Kom binnen.” Kort daarop komt Auke Winkes-Rijnbeek met frisse rode wangen aangefietst. Samen geven ze in de huiskamer van Marij een overtuigend betoog waarom de klantenraad van Tandem belangrijk is – en aanvulling nodig heeft.

Marij en Auke zijn sociaal betrokken, altijd geweest ook. Het praktische werken in de wijk is beiden niet vreemd; Marij werkt onder andere op kinderboerderij 't Boerke in Neerbosch Oost en Auke komt in haar werk voor de RIBW veel in aanraking met sociaal kwetsbare groepen. Maar voor Marij was dit niet genoeg. “De zware doelgroepen en machteloosheid die ik bij mijn werk met dak- en thuislozen, (veelal verslaafd) en vluchtelingen tegenkwam drukten negatief op mijn leven. Ik wilde een nieuwe uitdaging met een positievere insteek en zo kwam ik bij Tandem terecht. Mijn ervaring met belangenbehartiging paste goed in de klantenraad.” Volgens Auke is de klantenraad bij uitstek geschikt om die belangenbehartiging te combineren met het leren kennen van een organisatie. “Ik vind het heel interessant om organisatorisch mee te denken, om over beleid te praten en advies te geven. Dat kan bij Tandem. Wij komen op voor de klanten, op alle vlakken. En die klant van Tandem? Dat is eigenlijk iedereen in Nijmegen.”: bijvoorbeeld kinderen en hun ouders die het Activiteitenplein (voorheen Kinderhuiskamer) bezoeken, of de moeders die aan een activiteit deelnemen in het OuderKindCentrum.

Maar hoe zorg je er met zo’n brede groep voor dat iedereen wordt bereikt ? “Daarom is diversiteit zo belangrijk,” vertelt Auke. “Iedereen is welkom om deel te nemen aan de klantenraad.” Marij vult aan: “Elke kwaliteit kunnen we gebruiken. Auke is bijvoorbeeld verbaal heel sterk en ik ben juist meer praktisch ingesteld.”
“Al is het maar om te leren stukken te lezen, of om te leren kritisch te zijn. Je leert vergaderen en omgaan met bestuurders op verschillende niveaus,” legt Auke uit. “Je kunt er in steken wat je wilt en daar krijg je veel voor terug. Er is veel ontplooiingsruimte. Als jij een cursus wil volgen, of naar een symposium wil gaan, dan kan dat.” “Ik ga bijvoorbeeld leren hoe je goed secretarieel werk kunt doen,” vertelt Marij. “En daar komt nog eens bij dat het een geweldig team van mensen is. Bevlogen, enthousiast en betrokken.”

Redenen genoeg voor iedereen om zich aan te melden voor de klantenraad van Tandem. De enige voorwaarde? “Je moet je hart bij mensen hebben liggen, en dan komt dat hart voor Tandem vanzelf.”Lieneke van Dijk (Freelance journalist)

Tandem is een van de welzijnsorganisaties in Nijmegen. Sinds een aantal jaren is er een klantenraad die de directie gevraagd en ongevraagd advies geeft over tal van zaken waarbij het klantbelang in het geding is: reorganisaties, bezuinigingen, verhuizing van het centraal bureau naar Castella in Bottendaal, de intensieve samenwerking met het maatschappelijk werk, begrotingen etc. De klantenraad doet haar werk in het wettelijk kader van de WMCZ (Wet Medezeggenschap Cliënten in Zorginstellingen). Wegens onderbezetting is de klantenraad naarstig op zoek naar versterking.

Heb je belangstelling neem dan contact op met: Marij de Vos, 024-3560491, e-mailadres: m.vos4@chello.nl. Algemeen telefoonnummer Tandem: 024-3650111.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina