Klein Hoefblad treedt in achtervolging Michel Jacobs te paard naar Sint PetersburgDovnload 11.74 Kb.
Datum07.10.2016
Grootte11.74 Kb.
Klein Hoefblad treedt in achtervolging..

Michel Jacobs te paard naar Sint Petersburg
Het is zondagochtend14 maart, Michel Jacobs en Sander Paul vertrekken vanaf de Prins Willem Alexander manege in Amsterdammet hun paarden Lista en Odyssey naar Sint Petersburg, Rusland. Een reis van maar liefst 2200 kilometer. Eind juni willen ze op de eindbestemming zijn, waar op dat moment een groot internationaal concours hippique plaats vindt waar de heren voor zijn uitgenodigd. Daar zullen ze laten horen hoeveel geld ze met hun reis hebben opgehaald voor de vereniging paardrijden voor gehandicapten in Amsterdam.

Michel is opa van Isa en eigenaar van de merrie Lista. In zijn dagelijks is hij werkzaam als it-medewerker (Novell netware specialist) voor eigen bedrijf Taal & teken. Met Lista rijdt hij endurance wedstrijden klasse II en op donderdag helpt hij bij de Vereniging Paardrijden Gehandicapten in Amsterdam. Sander is de ruiter van Odyssey en in zijn dagelijks leven spw’er bij het leger des heils. Hij geeft meerdere dagen per week les op de Vereniging Paardrijden Gehandicapten in Amsterdam. Samen besluiten ze deze lange, doch uitdagende reis te gaan maken voor het goede doel.


Hoe de reis tot stand kwam

Toen Michel jaren geleden Lista in zijn bezit kreeg, wist hij al dat hij met haar naar Sint Petersburg zou gaan. De jaren daarna heeft hij samen met zijn merrie veel getraind om in vorm te komen. Via internet orriënteerde hij zich op long riding. Zo sprak hij ook met een van de “rusluie” die in de jaren 90 van de vorige eeuw met koetsen naar Sint Petersburg waren geweest. Verder zocht hij uit hoe de diverse grenzen gepasseerd mochten worden, welke documenten nodig zijn, enzovoort. Met Google Earth berekenden Michel en Sander een route van Amsterdam naar Kalingrad. Hun plan: dagelijks 20 tot 30 km af te leggen en de weekenden te rusten. Uiteindelijk was alles geregeld en in orde en brak de dag van vertrek aan.Op de website: www.tepaardnaarsintpetersburg.nl houdt Michel een weblog bij van hun avonturen onderweg. Klein Hoefblad deed een greep uit zijn verslagen, om een globale indruk te krijgen van de reis tot nu toe.
Dag 1: Aangekomen bij stal Lasseur

We zijn aangekomen bij Tamara in Soest, de paarden staan tegenover elkaar in lekker ruime stallen met veel stro op de grond, biks in de bakken en water in de drinkbakken!
We zijn lekker thee aan het drinken en kletsen met Tamara! Iedereen heel hartelijk bedankt voor jullie aanwezigheid en vooral voor jullie manier van afscheid van ons nemen. We hebben er van genoten. Instructeurs, instructrices bedankt voor jullie erewacht! Marike maak je alsjeblieft geen zorgen, alles gaat goed! Ok,onderweg dus! Over de brug over het Amsterdam-Rijn kanaal, probleemloos! Over de brug over de Vecht, probleemloos. Oversteken, ook geen probleem. Sluisje over, rechtsaf fietspad op shaggie roken!
Verder maar! Rugzak begint te wegen, dit rijdt niet prettig! Spangerswoud door, via de Doodweg, “hallo, moeder van Anne”. Hilversum doorgestoken via het centrum door naar Soest. Ik word erg chagrijnig van het gewicht van die rugzak! Gelukkig komt er hulp: Tedje staat langs de weg! Verlossing! Totaal top! Wat een heldin! Bij Laseur ontmoeten we haar weer en groomen we met zijn drieën onze trouwe paarden! We kletsen nog wat na in de bar van stal Laseur en gaan dan op weg naar Tamara in Bilthoven .. daar zitten we nu lekker te kletsen en thee te drinken! Morgen meer!

Bunnen, 31 Maerz 2010


Aangekomen in Bunnen bij Lübken. Zit in Gasthaus Lübken te internetten. Vandaag echt een prachtige rit gemaakt van Haaseluenne, Eltern bij Jan en Geka naar hier.l Een rivier de Haase langs gereden voor het meest van de tijd! We hebben Lista en Odyssey an stal gewisseld, want Lista stond rossig naast een 2-jarige hengst. Dat vond de hengst toch wel heel leuk, maar Ody niet! Lista genoot ervan! Ik heb heel even getwijfeld, deze Oldenburger is erg mooi, maar ja! Zo een reis als wij maken vergt toch wat meer! Hier in Lübken Gasthaus stroomt het nu helemaal vol. De kegelbanen worden hier druk gebruikt!

20 april

Along the Elbe to Schloss Gadov … afscheid van Sander en Odyssey…


Zonder Sander en odyssey … Het afscheid bij Dieter in Baarz was kort en krachtig. Ik zei: “Ik weet een stal in Gadow vanavond.” Sander zei:” Nee, Michel ik ga niet meer mee.” We hadden ook teveel conflicten denk ik.. Sander wenste me succes en het mes mocht ik wel houden zolang…Sander, het ga je goed. Lista en ik hebben een mooie rit langs de ELBE gemaakt en zijn door de bossen naar Gadow gereden/gelopen! http://www.Schloss-Gadow.de

5 mei

now in Poland


Gelukt, we zijn de grens over in Hohenwutzen. B24 gevolgd, een tijd lang, een hele tijd lang, tot mijn apparaat vertelde dat er een weg naar rechts naar Dolsko ging. Dat was ook zo, een heus landweggetje, gemarkeerd met wit blauw en wit. Maar echt een landweggetje: daar kon geen auto over, nog geen trekker! De laatste 6 km dwars door de natuur, echt mooi! Als het goed gaat zo video en foto´s! Nou, dat gaat dus niet. Netwerk te traag, of pc te langzaam. Volgende keer meer!

9 juni

wat een dag!


Wat een mooie dag! Jongens en meisjes: altijd vroeg opstaan, rond zonsopgang. Paard zadelen en rijden. De mazoer in. Dat is helemaal te wow. Twee reeën pal voor Lista springen weg, het is zes uur ‘s ochtends, we rijden dwars door veld en bos richting Widryny en het is mooi weer tot een uur of twaalf. Dan gaat het een uurtje regenen. Lekker, afkoeling. Om een uur of vier komen we aan. De brug over, naar boven. en daar ontvouwt zich het volgende prachtige uitzicht nu over de landerijen van Ulrike. 30 Paarden vinden hier een onderkomen. In het seizoen worden ze gebruikt voor ritten met toeristen. Ulrike vertelt dat ze na 15 jaar iets anders wil: naar het Balaton meer in Hongarije. Nee, geen paarden meer. Het is veel werk, net als bij ons, maar hier komt er nog bij dat het maar een paar maanden per jaar echt mooi weer is. Nu dus! Lista en ik treffen het weer. Daar valt gisterenavond bij in het niet. Trouwens, gisterenavond ook best te gek. Ons eerste echte kamp! Lista aan de hiline (voor een foto zie de post from the field van vandaag.) Probleem waren de muggen waardoor we beiden slecht sliepen. Ik sliep ook niet best omdat ik me natuurlijk zorgen maakte om Lista: stond ze wel veilig, zou ze zich niet verstrikken? Lista is een geweldig paard, ondanks de muggen, die haar als warmtebron natuurlijk moesten hebben, behield ze haar kalmte en draaide ze zich niet in de war. Kortom, ook gisterennacht ok, maar niet te vergelijken met dit natuurlijk! Ben benieuwd naar wat de vet dr Rasch voor morgen heeft georganiseerd!

Eind juni in Sint Petersburg heeft Michel niet gehaald, maar hij is nog onderweg. Volg zijn laatste lootjes via zijn weblog: www.tepaardnaarsintpetersburg.nl.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina