Klooster Gerkenberg krijgt nieuwe invullingDovnload 3.79 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte3.79 Kb.

Klooster Gerkenberg krijgt nieuwe invulling


Het klooster Gerkenberg in Bree krijgt binnenkort een totaal andere invulling. Een privé-investeerder plant er een groot project, met behoud van het uitzicht van het religieus en historisch erfgoed.

Het klooster Gerkenberg en de neogotische kerk Onze-Lieve-Vrouw van de Carmel krijgen eindelijk een nieuwe bestemming. Het klooster staat al ettelijke jaren leeg en werd meer dan tien jaar geleden door het stadsbestuur aangekocht.Uitbreiding zorgcampus
“We wilden het klooster integreren in de uitbreiding van de zorgcampus op de Gerkenberg, waar ondertussen een rusthuis, nursingtehuis en serviceflats liggen”, zegt burgemeester Jaak Gabriëls. “Toen Rudolf Van den Heuvel van Investpro dit te horen kreeg, toonde hij meteen interesse in het klooster.”

Verbouwing religieus erfgoed
Investpro heeft ervaring met de verbouwing van religieus erfgoed tot nieuwe projecten. Zo heeft het bedrijf onder andere het karmelietenklooster in Mechelen omgebouwd tot een vier sterren hotel. Met het klooster van Bree heeft Investpro ook grote plannen.

Flats, bistro en charmehotel
“De oude kloostergangen aan de rechterzijde van de kerk worden behouden. Daar zullen we een 25-tal luxe seniorenappartementen bouwen. De bewoners kunnen rekenen op een verregaande service”, zegt Rudolf Van den Heuvel. “Aan de achterzijde van de kerk richten we een bistro in. De rechterzijde wordt ingericht als charmehotel met een twintigtal kamers en  in de kelders met mooie gewelfde plafonds richten we een wellnesscentrum in. De kerk zal dienst doen als ontvangstruimte en er wordt een grote polyvalente ruimte voorzien.”

De bouwvergunning voor de bouw van de luxe seniorenflats werd zopas afgeleverd. “We werken momenteel de plannen verder uit en hopen in de lente van 2013 te starten met de werken.”  Investpro spreekt van een investering van tien tot twaalf miljoen euro voor het hele project. Ze zoekt nog investeerders die mee willen stappen in het verhaal van de bistro en het charmehotel.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina