Kom binnen. Doe alsof je thuis bent. Let niet op de rommelDovnload 232.73 Kb.
Pagina1/8
Datum24.08.2016
Grootte232.73 Kb.
  1   2   3   4   5   6   7   8
Hallo daar!

Kom binnen. Doe alsof je thuis bent. Let niet op de rommel.

En als je met je modderige laarzen op de witte divan wil gaan liggen, ga gerust je gang.

Dit is de negende aflevering van jouw geliefkoosd Luisterpunttijdschrift:

Knetterende Letteren voor Kids.

Op de kalender aan de muur staat te lezen: Oktober 2014.

Inhoudsopgave:


‘Veldslag om een hart: het verhaal van Helena’ van Michael De Cock

Daisy- en brailleboeken vanaf 5 jaar

Deel 1: Daisy-boeken

Deel 2: Brailleboek vanaf 5 jaar

Daisy-boeken vanaf 6 jaar

Daisy- en brailleboeken vanaf 7 jaar

Deel 1: Daisy-boeken

Deel 2: Brailleboeken vanaf 7 jaar

Daisy- en brailleboeken vanaf 8 jaar

Deel 1: Daisy-boeken

Deel 2: Brailleboeken vanaf 8 jaar

Daisy- en brailleboeken vanaf 9 jaar

Deel 1: Daisy-boeken

Deel 2: Brailleboeken vanaf 9 jaar

Daisy- en brailleboeken vanaf 10 jaar

Deel 1: Daisy-boeken

Deel 2: Vlaamse Filmpjes op Daisy

Deel 3: Brailleboeken vanaf 10 jaar

Daisy- en brailleboeken vanaf 12 jaar

Deel 1: Daisy-boeken

Deel 2: Brailleboek vanaf 12 jaar

Daisy- en brailleboeken: 14 jaar en ouder

Deel 1: Daisy-boeken

Deel 2: Brailleboeken: 14 jaar en ouder


‘Veldslag om een hart: het verhaal van Helena’ van Michael De Cock


Straks kun je op niveau 1 navigeren naar jouw leeftijd en daar vind je dan alle nieuwe Daisy- en brailleboeken van Luisterpunt. Maar eerst zou ik het graag met jou willen hebben over… verliefdheid.

(…)


Aan het woord is Helena, een prinses uit de Griekse Oudheid. In zijn pas verschenen jeugdboek ‘Veldslag om een hart’ vertelt Michael De Cock het verhaal van Helena.

(…)


Helena is getrouwd met Menelaos. Op een dag krijgt het koppel bezoek van Alexandros, de zoon van koning Priamos uit Troje. ’s Avonds stuurt Alexandros (die ook soms Paris wordt genoemd) een brief naar Helena.

(…)


De liefde van Alexandros voor Helena is wederkerig. Nooit eerder voelde Helena de liefde zo branden in haar borst. Ze verlaat haar man Menelaos en haar dochtertje Hermione, en kiest voluit voor haar nieuwe liefde Alexandros. Op de krachtige vleugels van de liefde vertrekken Helena en Alexandros naar Troje. Maar Menelaos zint op wraak. Met meer dan duizend schepen en het machtigste leger ooit trekt ook hij naar Troje. Op zoek naar Helena. Op zoek naar wraak!

(…)


Het verhaal van Helena van Troje inspireerde door de eeuwen heen al heel veel schrijvers, te beginnen met de blinde dichter Homerus die leefde rond 800 voor Christus. Nu is het de beurt aan de meermalen bekroonde auteur Michael De Cock die het verhaal bewerkte voor een hedendaags, jong publiek. Speciaal voor jou dus. ‘Veldslag om een hart: het verhaal van Helena’ gaat over liefde en verraad, en over de eerste vechtscheiding uit de geschiedenis. Het is een passioneel, intens en intrigerend boek.

Al eerder herwerkte Michael De Cock verhalen uit de Oudheid, de zwerftochten van Odysseus bijvoorbeeld in 'De Lange weg naar huis', het verhaal van Minotaurus ook (het monster dat opgesloten zit in een labyrint) in 'Vliegen tot de hemel' en ook nog de Metamorfosen (de verhalen van Ovidius) in 'Diep in het woud'. Deze en andere boeken van Michael De Cock vind je vooraan bij de leeftijdsrubrieken van 5, 7, 9 en 14 jaar. ‘Veldslag om een hart: het verhaal van Helena’ duurt drie uur en het boeknummer ervan is 21979.

En nu is het hoog tijd om te luisteren naar mijn collega Saskia Boets die samen met Michael De Cock in de opnamestudio van onze bibliotheek zit. Hun gesprek duurt twintig minuten.

(…)


‘Veldslag om een hart: het verhaal van Helena’ van Michael De Cock duurt drie uur en het boeknummer ervan is 21979. Andere boeken van Michael De Cock vind je vooraan bij de leeftijdsrubrieken van 5, 7, 9 en 14 jaar.

Daisy- en brailleboeken vanaf 5 jaarDeel 1: Daisy-boeken


Michael De Cock.

Hoe oma almaar kleiner werd.

Vroeger was oma groot. Groter dan de bezem, maar kleiner dan de ladder die achter in de tuin onder de perenboom staat. Maar zo groot heb ik mijn oma nooit gekend. Want hoe ouder ze werd, hoe kleiner ze werd. Het lijkt misschien eigenaardig, maar krimpen is voor oma's heel normaal. Een prachtig, ontroerend verhaal, door de ogen van een klein meisje aan het begin van het leven, over haar oma, op het einde van het leven.

(…)


Michael De Cock.

Hoe oma almaar kleiner werd.

Speelduur: 0:20. Boeknummer: 17945.

Jonny Duddle.

Piraten in de straat.

Bekroond met de Leespluim.

Sanne woont in de saaiste straat van Suf-aan-Zee. Op een dag komt er een piratenfamilie in het huis naast haar wonen. Sanne is dolblij en sluit vriendschap met haar nieuwe buurjongen, Sammie. Haar ouders en de rest van de straat zijn iets minder enthousiast.

(…)


Jonny Duddle.

Piraten in de straat.

Speelduur: 0:10. Boeknummer: 21278.

Mario Ramos.

De slimste.

De grote boze wolf sluipt het huisje van de oma van Roodkapje binnen. Haar nachtpon ligt op bed, maar oma zelf is er niet. Jammer, denkt de wolf, die honger begint te krijgen. Dan krijgt hij een idee en trekt oma's nachtpon aan. Hij wil nog even buiten zijn sporen wissen, maar de deur slaat achter hem dicht en de wolf kan niet meer naar binnen. Wat nu?

Speelduur: 0:09. Boeknummer: 21459.

Veerle Segers.

Prinses Pien, tovenaar Titus en dino Rino.

Het is nooit echt rustig in het kasteel van koning Theodoor Oscar Ludovicus de 23ste. Tot zijn grote spijt, want een koning moet zich bezighouden met belangrijke staatszaken zoals kruiswoordpuzzels invullen en golfen. Maar al te vaak wordt hij tijdens zijn belangrijke werk gestoord door de gekke fratsen van Pien, de stoere prinses, Titus, de tovenaar die niet zo goed kan toveren, en Rino, de bange dino.

Speelduur: 1:47. Boeknummer: 21390.

Stian Hole.

Garmanns straat.

Pestkop Roy duwt Garmann een doosje lucifers in de handen. In een mum van tijd staat het droge gras in de tuin van de oude, ietwat zonderlinge postbode in brand. De man heeft alles zien gebeuren. Hij stelt het op prijs dat Garmann niet is weggelopen en er ontstaat een vriendschap tussen de twee.

Speelduur: 0:15. Boeknummer: 21455.

Agnès Laroche.

Als ik groot en sterk was.

Elke dag denkt Nico wel tien keer: ach, kon ik toch maar toveren... Dan was ik Super Nico, ongelooflijk groot en ongelooflijk sterk! Dan pakte Hendrik mijn knikkers niet af, dan riep de meester niet zo hard, dan lachte Violet naar mij... Maar is het wel nodig om Super Nico te zijn?

Speelduur: 0:08. Boeknummer: 21457.

Marcus Pfister.

Jack in het regenwoud.

Jack, de gele taxi, droomt weg als hij op de achterkant van een bus een glimmende reclameposter ziet, met daarop felgekleurde bloemen en vogels in een tropisch regenwoud. Het lijkt wel een paradijs! Ineens voelt Jack dat hij boven de weg vliegt. Hij zweeft en zweeft. tot hij uiteindelijk in een eindeloos groen bos landt. Als hij merkt dat grote machines de bomen willen vellen, komt hij meteen in actie.

Speelduur: 0:13. Boeknummer: 21458.

Jan De Kinder.

Rood, of Waarom pesten niet grappig is.

Tuur bloost snel. Zijn klasgenoten pesten hem daarmee, aangevoerd door de sterke Paul. Eén meisje ergert zich aan het getreiter, maar ze durft er niet tegenin te gaan

Speelduur: 0:06. Boeknummer: 21537.

Leen De Coensel.

Sander en Anders.

Anders is een dromenkampioen. Hij vangt de dromen van zijn familie op: van zijn mama, zijn papa en van zijn broertje Sander. Sander kan nog niet zo goed zitten, sluipen of kruipen... en dat maakt dromen soms wat moeilijker. Gelukkig krijgen ze hulp van de Kangoeroe.

Speelduur: 0:09. Boeknummer: 21709.
  1   2   3   4   5   6   7   8


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina