Koningin WilhelminaDovnload 21.81 Kb.
Datum23.07.2016
Grootte21.81 Kb.
P


Elke dag

zorg voor

het lerende kind

in een fijne sfeer
CBS “Koningin Wilhelmina”

Prof. Röntgenstraat 10, 7311 AM Apeldoorn, 055-5212389www.kws.pcboapeldoorn.nl / kws@pcboapeldoorn.nl

Nieuwsbrief Jaargang 16: 2012-2013. nr.12

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wij leven en sterven. Christus stierf en leefde.
John Stott


1. Kalender

29 maart Goede Vrijdag – vrije dag.

1 april Paasmaandag – vrije dag.

3 en 10 april Schoolvoetbal groepen 7 en 8

21 april Kerk- School- en Gezinsdienst in Grote kerk. Aanvang: 10.00.

2. Personalia.

Juf Alexandra van Meulen gaat na de meivakantie met zwangerschapsverlof. Op maandag wordt ze in groep 7a vervangen door juf Lideke van Dam en op vrijdag wordt ze in groep 7b vervangen door meester René Arends.


3. Kerk- school- en gezinsdienst.

Op zondag 21 april houden we samen met de mensen van de Grote Kerk een kerk- school- en gezinsdienst. De kinderen uit de groepen 4 t/m 7 hebben een brief meegekregen of ze hun medewerking verlenen aan de dienst door mee te doen met het schoolkoor o.l.v. meester Klaas de Vries. Natuurlijk hopen we dat veel kinderen zich zullen aanmelden. Samen met ds. Schüssler bereiden we op school de viering voor. Het thema van de dienst is: The Voice.


4. Schoolvoetbal.

Het schoolvoetbal van 27 maart is wegens de kou verschoven naar 10 april. Het programma ziet er als volgt uit.


Jongens KWS 1 (groep 8)spelen op 10 april maart vanaf 16.25 op veld 8 van CSV Apeldoorn. Hun laatste wedstrijd is om 18.05 uur. Tegenstanders: de Bouwhof, St. Victor en de Prinsenhof.

 

KWS 1 -Jongens uit groep 7 spelen op 3 april vanaf 16.00 op veld 9 van CSV Apeldoorn. Hun laatste wedstrijd is om 17.40 uur. Tegenstanders: Sterrenschool, de Rank en Oosterhuizen.


KWS 2 – Jongens groep 7 speelt op 10 april bij Victoria Boys op veld 2 vanaf 13:30 uur. Tegenstanders zijn de Schakel en Sprengenpark

 

Meisjes KWS 1 spelen op 10 april vanaf 13.55 uur op veld 1A van Victoria Boys. Hun laatste wedstrijd is om 16.50 uur. Tegenstanders: Oosterhuizen, de Kring, de Korenaar 2 en de Vliegenier.

 

Meisjes KWS 2 spelen op 10 april vanaf 16.25 uur op veld 4B van Victoria Boys. Hun laatste wedstrijd is om 17.40 uur. Tegenstanders: de Regenboog, de Mheen en Koningin Juliana.

 

5. Basisschoolnet.

Enkele weken geleden heeft u via uw zoon/dochter een brief meegekregen met het verzoek u aan te melden bij basisschoolnet. Inmiddels hebben al veel ouders gereageerd. We hopen natuurlijk dat alle ouders zich gaan registreren, zodat de communicatie via dit nieuwe systeem zal kunnen gaan lopen.

Heeft u geen brief gekregen: geef dit door aan onze conciërge Raymond Aalten. Hij zal zorgen dat u een aanmeldcode krijgt. (raalten@pcboapeldoorn.nl)


Basisschoolnet is een online communicatieplatform waarmee basisscholen interactief  met ouders kunnen communiceren zonder dat de school de e-mailadressen van de ouders hoeft bij te houden.

6. Schoolatletiekcross 2013.


Het weer tijdens de 25e scholierencross was beter dan voorspeld. Het was gelukkig droog, maar wel fris. We zagen enthousiaste leerlingen en ouders, een mooi parcours en prachtige resultaten. Een winnares bij de meisjes uit groep 3. Het podium bij de meisjes van groep 4 was helemaal oranje gekleurd. Nr. 1 t/m 4 waren allen leerlingen van de KWS. Maar elke deelnemer is natuurlijk een winnaar. Een heuvelachtig parcours en dan 800, 1000 of 1200 meter lopen. Begin er maar eens aan. De foto’s zijn op onze eigen site en die van AV’34 te bewonderen.

Met dank aan Raymond Aalten en Hans Harbers die elk jaar weer zorg dragen voor een goed verloop van deze dag.


7. Open dag basisscholen Apeldoorn - 3 april

Op woensdag 3 april is er OPEN DAG bij de basisscholen in Apeldoorn. Tussen 9.00 en 12.00 uur is elke ouder/verzorger van een (bijna) schoolgaand kind, samen met hun kind, van harte welkom om een kijkje te komen nemen op één van de basisscholen. Een mooie kans om meerdere scholen in één ochtend te bezoeken.


Ook de KWS heeft deze morgen open huis. Kent u ouders/verzorgers in uw omgeving die mogelijk geïnteresseerd zijn in de KWS. Attendeert u ze dan op deze mogelijkheid.
De lessen voor de schoolgaande kinderen gaan zoals gebruikelijk door. Geïnteresseerde ouders krijgen een rondleiding door de school, ontvangen informatie en krijgen de gelegenheid tot het stellen van vragen.
8. Bericht aangaande het rooster TSO.

Het rooster ziet er voor de korte termijn goed uit, maar er zijn toch nog een paar open plekken waarvoor we nog een aantal ouders/pleinwachten zoeken. Hieronder vindt u een lijstje met data voor de maand april. Het gaat om:

Dinsdag 2 april - 1 ouder

Donderdag 4 april - 1 ouder

Maandag 8 april 1 - 1 ouder

Dinsdag 9 april - 2 ouders

Dinsdag 16 april - 2 ouders

Maandag 22 april - 2ouders

Dinsdag 23 april - 2 ouders
U kunt dit uiteraard zelf inroosteren via de link ; inschrijven rooster pleinwachten kws. Maar u mag dit ook aan ondergetekende doorgeven, dan zet ik uw naam in het rooster.
9. Parkeren.

Vriendelijk verzoek geen fietsen in de hal van de school te stallen. Wanneer fietsen ’s nachts in de fietsenstalling achterblijven is dit voor eigen risico. Wilt u toch fietsen ’s nachts op school laten staan dan kan dat in de patio.

De ingang van de school is tegenwoordig een parkeerplaats voor diverse steppen in allerlei soorten en maten. Dit staat niet geweldig…….Wij willen de leerlingen en u vriendelijk verzoeken deze vervoermiddeln niet in de entree van de school te stallen. Met een slot zijn ze ook achter het fietsenhok goed te plaaatsen.
De parkeerplaats aan de Paul Krügerstraat is bedoeld voor personeel van de KWS en Koningskind. Een enkele ouder heeft van de school toestemming gekregen daar de auto te parkeren. De parkeerplaats van het Sportfondsenbad mogen we nog steeds gebruiken voor het brengen en halen van kinderen.
10. Viering Bevrijding Apeldoorn woensdag 17

april 2013.

Op woensdag 17 april 2013 wordt de bevrijding van Apeldoorn gevierd. Ook dit jaar zullen vanuit de vier windstreken groepen jongeren in estafettevorm naar het Oranjepark lopen. Naast de ceremonie rond het ontsteken van het bevrijdingsvuur door de burgemeester van Apeldoorn, zullen er een aantal gedichten rond het thema bevrijding worden voorgedragen. Tevens zullen alle aanwezige kinderen bevrijdingsballonnen oplaten. Ouders en leerlingen zijn van harte welkom bij de ceremonie in het Oranjepark te Apeldoorn.

Dit jaar komen basisschoolleerlingen en leerlingen van de Koninklijke Scholengemeenschap, vanuit de vier wind- streken richting het Oranjepark om deel te nemen aan de festiviteiten. Zij zullen gelijktijdig met de lopers van AV’34, die het bevrijdingsvuur vanuit Wilp naar Apel-doorn brengen, arriveren. Meewerkende (basis)scholen zijn: de Bundel, Sint Victor, de Heuvellaanschool en de Koninklijke Scholengemeenschap.
Het programma ziet er globaal als volgt uit:

Vanaf 18.45 Ontvangst genodigden in het Oranjepark.

19.10-19.25 Aankomst vanuit de vier windstreken

van de loopgroepen.

ca. 19.25 Aankomst en ontsteken bevrijdingsvuur

Aansluitend oplaten ballonnen en voordragen gedichten.

19.50 uur Einde viering.
11. Willemientje.

De vorige keer meldden zich enkele ouders om te adverteren in onze schoolgids Willemientje! Wilt u ook een advertentie plaatsen, neem dan contact op met Martin Reiling, voorzitter van de OR.(martin@reiling.nl) Met een paar advertenties meer kunnen we elke keer het Willemientje ook afdrukken.


Tot slot.

Op paasmorgen komen om 8.00 mensen uit allerlelei kerken op het Raadhuisplein bij elkaar. Met elkaar zingen ze dan, onder begeleiding van het Korps van het Leger des Heils paasliederen en er wordt een korte toespraak van 5 minuten gehouden. Totaal duurt het nog geen half uur. Elk jaar wordt de bijeenkomst begonnen met de woorden:


De Heer is waarlijk opgestaan!
Ik wens u goede paasdagen!
 F. NiezinkKWS-Nieuwsbrief, jaargang 16 – nr. 12
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina