Koninklijke nielse federatieDovnload 10.3 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte10.3 Kb.
KONINKLIJKE NIELSE FEDERATIE

TOPBILJART
SECRETARIAAT : HERBERG TEN DORPE Dorpsstr,43, 2845 Niel Tel : 036895330

Bestuursvergadering : 12 augustus 2014 lokaal : Ten Dorpe


Aanwezig : Van Eeckhaudt,E ; De Maesschalck,I ; Vijt,H ; Smet,K ; Roofthooft,H

Afwezig : Moeyersons,M (verlof )


Alvorens de vergadering te openen 1min. stilte ter nagedachtenis van

1. Simons,Paul icoon in de Nielse Federatie en was nog spelend lid in ’t Autobuske.

2. Gijselaers,Mon (witte Mon ) aangesloten bij Plezante Hoek

3. Van der Velde,Eduard beter gekend als de Warre ex secretaris KNFTB ,de persoon die de federatie heeft grootgebracht en niet wou wijken voor de Belgische reglementen. Een groot verlies voor de federatie ondanks zijn laatste moeilijke dagen.

1. Ondanks alle mogelijke pogingen starten we de kompetitie 2014-2015 in 3 reeksen.De volgende ploegen hebben FF gegeven voor dit seizoen.In de A reeks Ravenstein en ’t Hoekske 1 - 2 ; in de C reeks Ravenstein en in D reeks Ravenstein en Lanterrekes . Als nieuwe ploegen verwelkomen wij Volkshuis ex Blauwe Kuip ; Olijftak ex Wandeling ; Oxford ex Autobus en Njam Njam ex Blauwe Kuip

Ter verduidelijking de A reeks bestaat uit 7 ploegen van de vroegere A reeks en 5 ploegen uit de vroegere B reeks nml 3 ploegen Plezante Hoek ; 3 ploegen Ten Dorpe ; 2 ploegen ’t Sloeberke ; 2 ploegen Hete Gevel

Biljartvrienden en Kivu

B reeks bestaat uit 5 ploegen van de vroegere B reeks en 7 ploegen van de C reeks . De huidige C reeks is dus de laatste geklasseerde van de vorige C reeks aangevuld met de vroegere Dreeks


2. Opstellen kalender : We vragen de ploegen om goed te overwegen of men nog start al of niet alvorens jullie inschrijving aan het verbond te bevestigen. Zoals dit jaar kan het in de toekomst zeker niet meer zonder gevolgen.

Reden : Alle ploegen waren op tijd ,kalender wordt opgemaakt en wat blijkt begin juli krijgen we de melding ’t Hoekske start niet meer, kalender opnieuw organiseren Wat blijkt eind juli krijgen we opnieuw bericht Biljartvrienden de derde ploeg start ook niet dus kalender terug organiseren. Men zegt wel 3x is scheepsrecht doch dit is geen werkje dat op een uurtje gedaan is daarom denk er in de toekomst aan, het bestuur zal in ieder geval voor zulke situaties in de toekomst een clausule voorzien. Men moet er dan ook bij denken dat de drukker niet staat te wachten op onze order en dat we alle diplomatieke maneuvers moeten uitvoeren om alles tijdig klaar te krijgen.


3. De KNFTB staat niet stil en tracht dus mee te gaan met het computer tijdperk,daarom zijn we gestart met het tot stand brengen van een website waar je dus alle info kan ophalen zoals vb. uitslagen reglementen ed.

We staan nog in onze kinderschoenen en alles is dus voor verbetering vatbaar ,gelegenheid voor opmerkingen kan je op deze site ook vinden.

De aanmeldingscode is www.knftb.be
4. Opstelling ploegen : Vanaf het seizoen 2014 – 2015 is men verplicht om met min. 3 vaste spelers aan te treden , indien dit niet mogelijk is zal men een vervroeging en of een verlating dienen te spelen dit in samenspraak met de tegenstrever en melding aan de federatie voor de officiële speeldatum .Indien geen overeenkomst zal de federatie een datum bepalen.

Wat de opstelling in punten betreft : In reeks A(AB) : iedereen mag en kan daar opgesteld worden.

In reeks B (BC) : Er mag hier max. 1 persoon opgesteld worden met 40 Pt 30-20-10 geen probleem

In reeks C (CD) : Er mag hier max. 1 persoon opgesteld worden met 30 Pt 40Pt niet toegelaten 20-10 Ok


5. Aanbetaling lidgelden

Vanaf heden komt hier een grote verandering, de lidgelden per ploeg blijven status-quo dwz

1 ploeg : 5.00e

2 ploegen : 9.00€

3 ploegen : 12.00€

4 ploegen : 15.00€

Wat veranderd : De clubs zullen moeten lidgeld betalen voor de reserve spelers dwz 0.5€ per man per maand

Waarom zijn wij tot deze maatregel gekomen : er worden massaal kaarten voor reserve spelers gevraagd wat trouwens veel werk meebrengt en er zijn reserve spelers die in jaren niet meer gespeeld hebben en toch nog lid zijn in de federatie . Het brengt tevens moeilijkheden mee indien deze reserven naar een andere club willen transfereren.

Daarom de eerste aanbetaling van de lidgelden laten we doorgaan op de algemene vergadering van september, zodanig kunnen jullie in het lokaal bestuur beslissen wie jullie als reserve spelers in de federatie willen behouden.
6. Het bestuur hoopt dat we dit seizoen in een serene sfeer kunnen starten alsook dat we vnl een sportief seizoen krijgen waarin de titelkandidaten hun wedstrijden op een sportieve manier afhandelen gezien wij als bestuur niet steeds een sluitend reglement kunnen waar maken.
7. Belangrijke data

Aanvang kompetitie zaterdag 13 september 2014

Zaterdag 11 oktober 2014 vrij Boom jaarmarkt

Zaterdag 8 november 2014 vrij Niel jaarmarkt

Zaterdag 20 december 2014 kampioenschappen

Zaterdag 27 december 2014 vrijdagZaterdag 3 -10 januari 2015 vrijdag
Volgende bestuursvergadering donderdag,2 oktober 2014 Lokaal : ’t Sloeberke Volgende algemeen vergadering vrijdag, 3 oktober 2014 Lokaal : De GoudbloemDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina