Kookwedstrijd – Concours Culinaire – Jong Talent – Jeune Talent Trophée Auguste Escoffier BeneluxDovnload 21.54 Kb.
Datum23.07.2016
Grootte21.54 Kb.
Kookwedstrijd – Concours Culinaire – Jong Talent – Jeune Talent

Trophée Auguste Escoffier Benelux
Deze wedstrijd wordt georganiseerd door “Les Disciples d’Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter de heer Peter Goossens (Restaurant Hof Van Cleve te Kruishoutem), voorzitter Nederlandse leesjury de heer Ferdy Debecker (Restaurant Eyckerhof te Bornem), voorzitter Franse leesjury de heer Jean Baptiste Thomaes (Restaurant Château du Mylord te Ellezelles), secretaris-generaal de heer Piet Lecot (Hostellerie Klokhof te Kortrijk), secretaris-adjunct de heer Jean-Luc Pigneur(Atelier Vieusart te Waver), het bestuur, de Benelux-leden van “Les Disciples d’Escoffier Benelux” en hun voorzitter de heer Daniël Lassaut (Restaurant-Salons Lassaut te Holsbeek) (www.escoffier.be).

De winnaar van deze wedstrijd wordt begeleid en mag deelnemen aan de internationale finale van ”Trophée International Auguste Escoffier du Jeune Talent” (februari 2011) in Brussel.


REGLEMENT:


 1. Het betreft een wedstrijd voor leerlingen van hotelscholen, leercontracten, leerlingen of jongeren uit het beroep, met leeftijd tussen 19 en 23 jaar, deze laatste leeftijd niet overschreden hebbende bij aanvang van de wedstrijd. De kandidaat moet minimum 2 jaar beroepservaring hebben (stages, vast dienstverband, enz.). Zij mogen zich laten vergezellen van een “commis”, die in ieder geval niet ouder is dan 21 jaar op de dag van de wedstrijd.
 1. De wedstrijd heeft plaats op 22 november 2010 in de lokalen van Flanders Expo te Gent ter gelegenheid van de Horecabeurs (Hal 8).
 1. De titel “Jong Talent – Jeune Talent – Trophée Auguste Escoffier Benelux” is voor het leven en is niet overdraagbaar.
 1. Een leesjury zal 5 finalisten en 1 reserve-kandidaat kiezen.
 1. Er wordt 1 opgelegd gerecht en 1 vrij, met 4 verplichte ingrediënten samengesteld, gerecht beoordeeld (zie: THEMA VAN DE WEDSTRIJD).
 1. De geselecteerde kandidaten worden ten laatste op 30 oktober 2010 verwittigd.
 1. De recepten moeten ten laatste op 15 oktober 2010 bezorgd worden bij de voorzitter van de vereniging “Les Disciples d’Escoffier Benelux”, de heer Daniël Lassaut, Kortrijksebaan 75, 3220 Holsbeek.
 1. De recepten moeten vergezeld zijn van:

- Een kopie van het paspoort van de kandidaat;

  1. - Een kopie van het paspoort van de “commis”;

  2. - Een kleurenfoto van de gerechten en een economaat bon;

  3. - Een persoonlijke CV van de kandidaat en van de “commis”.
 1. De recepten moeten worden opgesteld in het Nederlands en in het Frans. De kandidaat verleent aan de organisatie het recht om deze recepten te publiceren.
 1. Ieder gerecht moet worden klaargemaakt voor 8 personen.
 1. De recepten moeten worden getypt op blanco A4-papier, zonder hoofding.
 1. De kandidaten en hun “commis” dragen tijdens de wedstrijd een witte koksvest zonder initialen, namen of reclame, alsook een witte schort en toque met dezelfde beperkingen als de vest. Ze voorzien eveneens nette, reserve kokskledij voor de persfoto.
 1. De organisatie stelt een “basis”- keuken ter beschikking, waarin zich bevinden: een fornuis, een steamer, een spoelmeubel, een werktafel en een koelkast.
 1. Alle overige materiaal wordt door de kandidaat zelf voorzien (messen, planken, klein materiaal, handdoeken).
 1. Witte, porseleinen borden worden door de kandidaat zelf ook voorzien.
 1. Alle goederen (“bruto product, fonds, basissaus”) worden ’s morgens door de kandidaat zelf meegebracht (volgens economaat bon).
 1. De keukens moeten na de wedstrijd worden nagelaten, zoals ze waren bij aanvang van de wedstrijd, d.w.z. proper en net.
 1. In de opgelegde schotel moeten alle ingrediënten worden aangewend en gerespecteerd, tenzij beperkingen, aangegeven door de organisatoren. Enkel basisfonds mogen worden meegebracht (geen afgewerkte producten of sauzen). De presentatie, alsook de uitvoering worden overgelaten aan de vindingrijkheid van de kandidaat. Voor de vrije schotel moeten alle vooropgestelde ingrediënten verwerkt worden, zoals in het recept.
 1. Op de dag van de finale dienen de klaargemaakte gerechten idem te zijn aan de opgestuurde versie.
 1. De kandidaten moeten om 06.30 a.m. ter plaatse zijn. De keukens worden geïnstalleerd van 07.00 a.m. tot 07.30 a.m. Om 07.30 a.m. volgt de lottrekking om de volgorde te bepalen van het doorgeven van de gerechten. De wedstrijd vangt aan om 08.00 a.m. voor de eerste kandidaat, met intervallen van telkens 15 minuten voor de volgende kandidaat.
 1. De eerste kandidaat geeft zijn eerste gerecht door 3 uur na aanvang en zijn tweede gerecht 15 minuten na zijn eerste gerecht.
 1. De organisatoren staan niet in voor eventueel verlies of diefstal van materiaal.
 1. De beslissing van de jury, die wordt voorgezeten door de heer Peter Goossens (van het restaurant Hof Van Cleve te Kruishoutem), is onherroepelijk.
 1. Elke kandidaat tekent bij aanvang van de wedstrijd het reglement met vermelding van “gelezen en goedgekeurd”.
 1. Een gerechtsdeurwaarder wordt aangesteld ter controle van alle documenten en telling der punten.
 1. In geval van betwisting blijft de organisatie soeverein.
 1. Dit reglement is neergelegd ter inzage bij Nelissen – Grade advocatenassociatie, Ubicenter Philipssite 5, 3001 Leuven (Tel.: +32 (0) 16 22 24 73, Fax: +32 (0) 16 22 24 82, E-mail: ng@nelissengrade.com).THEMA VAN DE WEDSTRIJD:

Voor 8 personen:

Het opgelegd gerecht:

- hazenrug met drie vrije garnituren. (witloof, knolselder, veenbessen)

Het vrije gerecht:


- recept op basis van chocolade, mandarijn, kanneel.
Daniël Lassaut Piet Lecot Jean-Luc Pigneur

voorzitter secretaris-generaal adjunct-secretaris

Restaurant-Salons Lassaut Hostellerie Klokhof Atelier Vieusart

Kortrijksebaan 75 St. Anna 2 chemin de vieusart, 353220 HOLSBEEK 8500 KORTRIJK 1300 WAVER

Tél.: +32 (0) 16 44 65 71 Tél.: +32 (0) 56 22 97 04 Tél.: +32 (0) 10 24 79 94

Fax: +32 (0) 16 44 87 01 Fax: +32 (0) 56 25 73 25 Fax: +32 (0) 10 24 79 94

E-mail: info@lassaut.be E-mail: info@klokhof.be E-mail: jlp@restauration-gestion.com

Site web: www.lassaut.be Site web: www.klokhof.be .

E-mail: info@escoffier.be

Site web: www.escoffier.beDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina