KoperkwintetDovnload 4.57 Kb.
Datum14.08.2016
Grootte4.57 Kb.
Koperkwintet
De volledige naam van het Koperkwintet is het ‘Michiel Adriaenszoon de Ruyter Kwintet’ (MAR V); een naam met gevoel voor traditie. Sinds het ‘De Ruyter jaar’ (2007) draagt het kwintet met glans deze naam.

MAR V - waarbij de ‘V’ staat voor kwintet - speelt in de bezetting:

2 trompetten, hoorn, trombone en bastuba. Ook wordt opgetreden als MAR V +

hierbij wordt het kwintet aangevuld met pauken en percussie.


Naast het gehele originele repertoire voor koperkwintet wordt muziek uit alle tijdvakken gespeeld, waaronder bewerkingen van ouvertures en opera’s van Monteverdi, Mozart, Rossini en Bizet. Dit alles aangevuld met selecties uit film-, musical-, swing- en popmuziek en speciaal voor dit ensemble gecomponeerde muziek.
Het kwintet wordt regelmatig gevraagd om bij belangwekkende gebeurtenissen, soms in aanwezigheid van leden van het Koninklijk Huis, de muzikale aankleding te verzorgen.

Onder meer in de Ridderzaal in Den Haag, maar ook tijdens kerkdiensten, herdenkingen of feestelijke openingen in binnen- en buitenland is MAR V een gewaardeerd ensemble.

Naast deze optredens met een formeel karakter worden openbare concerten of schoolconcerten gegeven, vaak in samenwerking met koren en muziekverenigingen.
De huidige leden van het Michiel Adriaenszoon de Ruyter Kwintet zijn:
trompet/cornet/bugel: Monique de Rooij & Jeroen Schippers

hoorn: Arjan van de Merwe

trombone: Dirk Posthuma de Boer

bastuba: Hans de Wilde


pauken/percussie: Niels Jenster

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het stafbureau van de Marinierskapel of per e-mail via sergeant Monique de Rooij: koperkwintetmarv@gmail.comDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina