Kostbare ingrediënten uit de natuur worden gebruikt voor een nieuwe gezonde trend: Minerale make-upDovnload 6.38 Kb.
Datum11.10.2016
Grootte6.38 Kb.
Minerale Make up

Kostbare ingrediënten uit de natuur worden gebruikt voor een nieuwe gezonde trend: Minerale make-up


Mineralen zijn letterlijk ‘stoffen die uit de grond komen’. Ze zijn van groot belang in ons lichaam, we hebben ze nodig. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 5% uit mineralen, maar is niet verder in staat om zelf mineralen aan te maken. Het grootste gedeelte haal je daarom uit je voeding. Bekende mineralen zijn: Calcium, IJzer, Jodium, Kalium, Magnesium, Natrium, Seleen, Silicium, Zink.

Met betrekking tot de huid spelen mineralen een belangrijke rol bij de interactie tussen huidcellen.

Net zoals vitamines zijn ook mineralen onmisbaar en van groot belang voor een goede huidconditie.

Minerale make-up wordt gemaakt van zuivere mineralen die afkomstig zijn uit gesteenten en kwartsen. Doordat deze make-up anorganisch is, kunnen er ook geen bacteriën in groeien.

Dit in tegenstelling tot make-up op synthetische basis. Deze kan juist een voedingsbodem van bacteriën zijn omdat conserveringsmiddelen uitgewerkt raken en de make-up bederft.
Een zuivere 100% minerale make-up bevat géén synthetische toevoegingen of conserveringsmiddelen, géén parfum en géén kleurstoffen. Ze zijn voor iedere huid geschikt, maar met name voor huiden mdg problemen zoals acne, couperose of rosacea. Veel gebruikers met deze aandoeningen hebben wel degelijk baat bij het gebruik van deze make-up.

Vanwege de luchtige structuur is deze ook bijzonder geschikt voor de rijpere huid met rimpels, en voor mannen!


De mineralen smelten als het ware samen met de huid waardoor je make-up gedurende de hele dag mooi en egaal blijft zitten. Je kunt het zo dun of zo dik mogelijk aanbrengen als je zelf maar wilt, zonder dat je het idee hebt dat je de hele dag een soort masker draagt.

Bovendien bevatten ze een hoge natuurlijke zonnefilter.


Eenmaal een minerale make-up gewend, wil je nooit iets anders meer. Het zit prachtig, je voelt niet dat je het draagt, je hebt geen last van lelijke randen en daarbij is het nog eens huidverbeterend, huidherstellend , verzorgend en beschermend!
Helaas is de wetgeving zo opgesteld dat wanneer er slechts een kleine hoeveelheid mineralen in het product verwerkt is (overig synthetische toevoegingen) er toch op de verpakking gezet mag worden dat het om een minerale make-up gaat. Dit is helaas misleidend.

Goede merken van echte zuivere mineralen make-up zijn o.a. ID Bare Minerals, Herbs of Grace en Mineral Evolution. Zelf werk ik in mijn praktijk met Mineral Evolution. Dit omdat deze make-up producten daadwerkelijk 100% mineraal zijn, en een hoge natuurlijke zonnefilter spf 20 bevatten. Bovendien zijn de mineralen in geperste vorm is, dit maakt dat ze zeer gemakkelijk zijn in gebruik.

Dus wil je ook een make-up die gezond en mooi is voor je huid, kies dan voor Minerale Make-up!
Wilt u meer weten over een bepaald onderwerp? Stuur dan een mail naar info@dermacareweert.nl.

Wellicht komt uw vraag in een volgende column aan bod.


Monique Gielissen

www.dermacareweert.nl
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina