Ksa frisse Heikracht Bree Groot Kamp te ZutendaalDovnload 29.73 Kb.
Datum21.08.2016
Grootte29.73 Kb.
K
KSA Frisse Heikracht Bree

Groot Kamp te Zutendaal


AMPKRANT 2014

Kaaaaaamp! Het is weer bijna zover. Eind juli vertrekken we weer op Groot Kamp en dit jaar zal het kamp in Zutendaal plaatsvinden. Ieder jaar opnieuw is dit kamp weer het hoogtepunt van een lang en fantastisch werkjaar. Alle bannen trekken de bossen in om te overnachten in superdeluxe tenten, te smullen van heerlijke kost (al moeten de Knapen zelf hun potje koken) en te ravotten met hun vrienden en leiding. Op de volgende pagina’s ontdek je dan ook het kampthema van iedere ban. Ben jij een stoere KSA’er? Lees dan zeker verder. In brochure vind je verder nog informatie over waar de kampplaats te vinden is, hoe ons kamp er ongeveer gaat uitzien, info over de leiders ploeg en wat je zeker wel en niet moet meenemen!

De hele leiding staat te trappelen om tenten recht te zetten, enorme constructies te sjorren en zijn gamellen af te stoffen. Kom jij mee? Het wordt weer geweldig!Mededeling: Vrijdag 11 juli is er een viering in Bree waar we ieder jaar met de KSA aanwezig zijn. Deze gaat door van 19u tot 21u. We verzamelen aan het KSA lokaal om 18u45.

Overzicht van het kamp:

Zaterdag 26 juli: van 14u tot 19u kan men de bagage van de Jong-Knapen, Knapen, Jong-Hernieuwers en leiding brengen. Aan de ouders van leeuwkes vragen we de bagage van hun kind dinsdag met de auto mee te nemen.
Zondag 27 juli: de leiding en koksploeg vertrekt op kamp om voor de jongste bannen de shelters en slaaptenten recht te trekken.
Dinsdag 29 juli: om 9u ’s ochtends vertrekken de Jong-Hernieuwers aan het lokaal met de fiets. De Jong-Hernieuwers zetten dinsdag hun eigen tenten recht en beginnen te sjorren aan de formatietoren. (denk aan jullie uniformen en sis-kaart)
Woensdag 30 juli: om 9u ’s ochtends vertrekken de Knapen aan het lokaal met de fiets. De knapen trekken op deze dag zelf hun tenten recht en bouwen hun eigen “keuken”. (denk aan jullie uniform en sis-kaart)
Donderdag 31 juli: Om 9u vertrekken de Jong-Knapen met de fiets richting de kampplaats. Om 10u.30 vertrekken de Leeuwkes per auto aan het lokaal. Voor deze rakkers zijn de tenten al opgebouwd. Het enige wat zij nog moeten doen is hun eigen bedje opmaken. Hierbij krijgen ze uiteraard hulp van hun leiders. In de namiddag kunnen ze al genieten van hun eerste kampactiviteit volledig in de stijl van hun kampthema. (denk aan jullie uniform en sis-kaart)
Vrijdag 1 augustus: Elke ban heeft voor deze dag zijn activiteiten gepland. Deze activiteiten gaan van een leuk bosspel tot een uitdagende zoektocht in de stad.
Zaterdag 2 augustus: De zaterdag staat in het teken van de trektochten. Op deze dag zal elke ban de kampplaats verlaten. De keuze waar de tocht naartoe zal gaan is voor iedere ban anders, maar waar ze naartoe zullen gaan blijft een verassing.
Zondag 3 augustus: De zondag staat in het teken van het grote bondsspel in de voormiddag en legerke in de namiddag... Dat belooft weer een enorm spannende dag te worden!!!
Maandag 4 augustus: Op deze dag zal iedere ban weer zijn eigen activiteiten klaar hebben, maar de avond staat in het teken van de nachttocht. Deze tocht is enkel voor Knapen en Jong-Hernieuwers. Het zal weer een race tegen de tijd worden.. Wie zal er winnen?
Dinsdag 5 augustus: Dinsdag staat in het teken van rust en we zullen dus gezamenlijk naar een zwembad in de buurt trekken om rustig uit te blazen van al die super toffe activiteiten van de dagen voorheen.

Woensdag 6 augustus: bezoekdag vanaf 17u, er is dan hotdog te verkrijgen tegen een democratisch prijsje. Er zal rond 19u een grote formatie plaatsvinden waarin alle belevenissen van het kamp worden overlopen. Na deze formatie kunnen de Leeuwkes met hun ouders mee naar huis. Ook aan de ouders van leden in andere bannen willen we vragen om al zoveel mogelijk bagage mee te nemen.
Donderdag 7 augustus: Op deze dag zullen we gezamenlijk het kamp afbreken. De Jong-Knapen, Knapen en Jong-Hernieuwers komen rond 16u aan het lokaal aan.
Zaterdag 9 augustus: de leiding komt terug van een welverdiend na-kamp. De bagage kan tussen 16u en 19u aan het lokaal worden afgehaald.De kampthema’s

De Leeuwkes:

Het universum

3712 lichtjaar hiervandaan in het sterrenstelsel Omega Centauri bevindt zich een planeet Leonisis, deze planeet is heel erg bijzonder omdat er buitenaards leven is ontdekt. De NASA is daarom een geheime missie gestart om op onderzoek uit te gaan. Hiervoor rekenen wij op jullie, de Leeuwkes-astronauten, om mee te gaan op de zoektocht door het immense heelal naar deze planeet. Als we aankomen op het ruimtestation vertrekken we zo snel mogelijk met ons unieke ruimteschip op onze missie. We zullen al het gevaar moeten trotseren om onze geheime opdracht te voltooien. Echter weten we nog niet als de aliens goedaardig of kwaadaardig zijn…

PS. Vergeet zeker jullie ruimtepak niet!De Jong-Knapen:

Game of Thrones

Beste jongens, beste meisjes, beste jong-knapen…


Bij het lezen van dit tekstje zijn jullie nog doodgewone, alledaagse kinderen. In een veilig huis, veilig thuis. Geen zorg aan jullie hoofd en geen vuiltje aan de lucht. Geniet er nog van, want vanaf 30 juli zal dit voor altijd verleden tijd zijn.

Want het is oorlog.

Een tijd van onrust, bedrog en paniek staat jullie te wachten. En we hebben JULLIE hulp nodig om de vijand te verslaan. Jullie dappere leiding heeft het alleen geprobeerd, maar is gefaald. We zijn de vijand onder ogen gekomen, en hij is verschrikkelijk en onverbiddelijk. Het grote koningshuis der Jong-Knapen staat aan de rand van de afgrond: jullie, dappere ridders en jonkvrouwen in wording van het nobele Jong-Knapen geslacht, moeten onze dynastie redden!

En vrees niet! We hebben tot de strijdgoden gebeden en ze hebben ons VERZEKERD dat indien we jullie tot volwaardige ridders kunnen omtoveren, we de strijd zullen winnen. Dus maak je klaar, want het wordt een kamp zoals nooit te voren. Er zal gevochten en gestreden moeten worden, kampen gebouwd, maaltijden verorberd. De meisjes zullen hun eigen jurken maken en samenstellen (wat is een ridder zonder zijn knappe prinses?) en de jongens een volledig strijdpak met wapen. Natuurlijk zijn de jongens ook altijd vrij om zich een jurk te maken, en de meisjes een strijdpak, de leiding zal geen oordeel vellen..

Dus jong-knapen! Schiet jullie leiding te hulp en vergezel ons in de strijd!

Tot op kamp!De Knapen:

Extreme survival

Dit jaar op kamp gaan jullie jagen, slapen tussen de spinnen, eten maken op een zelf gemaakt kampvuurtje en overleven d.m.v. zelfgemaakte wapens. Na Bear Grylls dual survival nu ook (kn)apen survival. 8 dagen lang survivallen met de meesters van de kunst: Robby the rabbit catcher, Ruben de rattenkiller, Bob the fisherman, Michiel the brains, Yvette the brown haired wolf en Wouter the K-specialist.

Be prepared for total madness!!

De Jong-Hernieuwers:

The Night’s watch

De Nacht begint en nu begint mijn wacht.
Deze zal niet eindigen tot ik sterf.
Ik zal geen vrouw nemen, geen land en geen kinderen opvoeden. Ik zal geen kroon dragen en geen roem nastreven.
Ik zal leven en sterven op mijn post.
Ik ben het zwaard in de duisternis.
Ik ben de uitkijk op de toren.
Ik ben het vuur dat verwarmt tegen de koude,
Het licht dat de ochtend brengt,
De hoorn die de slapenden wakker schudt,
Het schild dat de koninkrijken der mensen bewaakt.
Ik verbind mijn leven en mijn eer aan de Orde van de Jong-Hernieuwers, voor deze nacht en alle nachten die zullen komen.

Jong-hernieuwers, hou jullie klaar voor een kamp dat jullie gaat terug blazen naar de middeleeuwen maar jullie taak is en blijft om de toren te beschermen… met u leven.

Pastoraal woord:

Samen op kamp gaan is samen spelen, samen op tocht, samen eten, samen slapen, ieder in zijn eigen bedje , samen zingen en samen plezier hebben.

Maar een kamp is veel meer dan plezier hebben.

Iedereen heeft wel eens ‘n gevoel van grenzeloze onmacht, het gevoel van ik ben niks, ik kan niks.

Hiertegen moeten we ons verzetten want ieder lid of leider heeft zijn eigen talenten ook de kookploeg heeft zijn eigen talenten ieder op zijn manier, z’n eigen mogelijkheden.

Jij bent enig zoals ik enig ben en zoals iedere medemens enig is, en samen zijn we uniek.

Vandaar dat het enorm belangrijk is dat we leren om intens te luisteren naar elkaar en waarde hechten aan de diepere gronden van je medemens.


Jan Mertens

Het prijskaartje:

Het groot kamp kost € 85,00 per persoon. Indien er een 2e of 3e kind van hetzelfde gezin meegaat kost het voor het 2e en eventueel 3e of 4e kind € 80,00.


De leiding van hun ban zal binnenkort langskomen om te vragen of je mee wil op kamp.

Post:

Willen jullie graag een briefje ontvangen van mama, papa, oma, opa, liefje, vrienden, … Dan kunnen deze mensen een brief sturen naar:


Naam + voornaam

Kromme Heiweg (kampplaats Stelebos)

3690 Zutendaal

De kampplaats:

Dit jaar gaan we op kamp in Zutendaal. De kampplaats is volledig omgeven door bossen.

Dit jaar hebben we besloten om gebruik te maken van een wc-wagen die dagelijks door ons gepoetst wordt.
Hoe het kampeerterrein te bereiken?Tip: beginadres: het Stift

Eindadres: Kromme heiweg, Zutendaal

Wat neem ik mee?


  • Kledij

Je KSA-uniform, sjaft en T-shirt

Stevige wandelschoenen en/of sportschoenen

Sandalen of sloffen (voor ’s avonds)

Voldoende sokken

Lange broeken (ter preventie van teken tijdens een bosspel)

Korte broeken

Voldoende ondergoed (één voor elke dag, en enkele reserve)

T-shirts (die vuil mogen worden)

Voldoende hemden/truien/vesten (die natuurlijk ook vuil mogen worden)

Warme, dikke trui (voor ’s avonds)

Regenjas (+ eventueel regenbroek)

Pet en/of zonnebril (ter bescherming van de zon)  • Wasgerief

Wastobbe

Washandjes

Handdoeken (klein en groot)

Tandenborstel en tandpasta

Zeep en/of shampoo

Persoonlijke hygiëne  • Slaapgerief

Veldbedje of luchtmatras (let op: veldbedjes zijn praktischer bij zéér nat weer)

Slaapzak


Kussen

Pyjama


Teddybeer

  • Eetgerief

2 gamellen (zeker één diepe voor soep)

Bestek


Een beker mét oor (want we drinken warme choco)

Vaatdoek en/of afwasborsteltje

Voldoende keukenhanddoeken


  • Extra

Zonnecrème en/of aftersun

Anti-muggenzalf of balsem

Pen, papier, enveloppe en postzegels (om je ouders te laten weten hoe het gaat!)

2 vuilniszakken (altijd handig)

Strips of boeken (om de platte rust wat te vullen)

Zaklamp


Persoonlijke medicatie

Drinkbus


Zwemgerief (zwembroek, bikini, badpak, rubber eendje en grote handdoeken)

Een fiets die in orde is (voor Knapen en Jong-Hernieuwers)

Een stevig fietsenslot

SIS-kaart en/of identiteitskaart


  • Wat nemen we niet mee?

GSM

MP3-speler

Nintendo of andere dure elektronische apparatuur

Snoep (wordt met véél plezier door de leiding in beslag genomen)

Zakmes (vanaf de Knapen mag dit wel)

Sigaretten

Drugs en alcohol

KSA-Tip: zet overal je naam op, zodat je niets verliest!
Bij vragen of als er zich een noodgeval moest voordoen:


  • Caelen Stein: 0495 72 44 38

  • Bouchet Dieter: 0499 23 17 42

  • Mertens Jan: 0496 31 98 82
Groot Legerke

Het Groot Kamp is traditioneel de afsluiter van ons werkjaar, maar één fantastisch evenement dienen we nog te plannen. Op zaterdag 23 augustus gaan we weer naar de de bossen van Opoeteren voor ons traditioneel Groot Legerke!De Jong-Knapen, Knapen en Jong-Hernieuwers vertrekken om 10u00 aan het lokaal met de fiets. De Leeuwkes vertrekken om 10u30 aan het lokaal per auto. Om 17u is iedereen terug aan het lokaal! De Leeuwkes zijn al om 16u30 terug.

Hopelijk tot dan!De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina