Kunt u daar ook zo moeilijk van afblijven, van zo’n vers kortgeknipt jongenshoofd? Ik maar moeilijk. Het gevoel van je hand die aait over zo’n zacht fluwelen bolletjeDovnload 4.36 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte4.36 Kb.
Fris koppie

Kunt u daar ook zo moeilijk van afblijven, van zo’n vers kortgeknipt jongenshoofd? Ik maar moeilijk. Het gevoel van je hand die aait over zo’n zacht fluwelen bolletje; die korte, net niet te stugge haartjes die lekker terugveren wanneer je tegen ze instrijkt; die vervagende geur van de kapper als een zoetig vleugje in de wind... Het heeft iets weg van het aaien van een welriekende poes, met dit verschil dat niet de poes maar ík vervolgens aan het snorren slaat.

Toch moet je oppassen met dit soort dingen, zeker bij kinderen die niet de jouwe zijn. Voor je het weet krijg je de beschuldiging van ‘ongewenste intimiteiten’ om je oren en dat is zo’n beetje het ergste dat je kan overkomen tegenwoordig.

Ik was dan ook op mijn hoede toen ik een knulletje met zo’n lekker vachtje op zijn hoofd in de zandbak zag ravotten. “Zo, ben je naar de kapper geweest? Lekker fris koppie heb je,” begon ik monter.

Daar dacht hij overduidelijk ander over, want hij keek me vuil en vernietigend aan. “Helemaal niet fris, ik moest van mijn moeder, maar ik ga nooit meer.... ik doe het niet meer, nooit meer!”

Het kwam er verbeten uit - hij stampvoette nog net niet - en nu pas zag ik de sporen van opgedroogde tranen op zijn wang. Of het tranen van woede of van verdriet waren geweest, was niet duidelijk, maar ik gok op beide.

“Maar het is toch leuk bij de kapper tegenwoordig? Heeft hij geen Mickey Mouse-hemd om je schouders gedaan? En heb je niks lekkers gekregen toen je wegging?”

“Jawel, maar toch is het eng en het was helemaal niet nodig! Mijn haar wàs helemaal niet lang!” Het huilen stond hem nader dan het lachen.“Joh, je moet maar zo denken: je bent er nu weer even van af. Misschien duurt het weer maanden voordat je weer naar de kapper moet. Het is nu zo kort!”

Geruststellend aaide ik over zijn fluwelen bolletje. Heerlijk zacht... en hem troostte het ook een beetje. Zo hadden we d’r allebei nog wat aan, aan die rotkapper.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina