KuorkerinderDovnload 71.07 Kb.
Datum24.07.2016
Grootte71.07 Kb.


KUORKERINDER

Webeditie van het maandblad van

Korfbalvereniging “K.C. de Pein” te Opeinde

Jaargang 5, nr 8.INHOUD

Colofon 3

Redactioneel 4

Van het Bestuur: 4

Van de Jeugdcommissie: 4

Neem eens een voorbeeld aan” het jeugdtoernooi van KC De Pein 6Wedstrijdverslagen 7

De Pein 1 - Vitesse (Be) 1 (8 - 5 - 2005) 7

DIO 1 - de Pein 1 (22 mei 2005) 8

Leijenloop 2005 9

O.P.A 11

Verschijning Sprinters en Rinder 11

T Kanaal Oer 12Hoe een D een C werd 13

Storm na afloop van ons Jeugdtoernooi?! 15

Colofon


Redactie:

D. de Wit

Redactie adres:

Hegedykje 47
9218 RE Opeinde

Inleveren Kopij:

- Hegedykje 47

- Dlawit@hotmail.com

- Kopijbus Kuorkesitter


Kopij inleveren:

- Sprinter-kopij: tot zaterdag 18.00 uur

- Rinder-kopij: zie sprinterOplage:

- Sprinter ca. 120

- Rinder ca. 150
Gedurende het korfbalseizoen komt er wekelijks een sprinter uit op maandag.

De bezorging geschied door vrijwilligers in het begin van de week. Één keer per maand komt er een Rinder uit waarin onder andere wedstrijdverslagen en vaste rubrieken staan.Hoofdsponsor KC de Pein:WIEGERSMA GRONDWERKEN

Kraanverhuur en handel in ZAND & GRIND

Tussendiepen 67, 9206 AC Drachten  0512-513844


Subsponsors
KC de Pein

Slagerij Biesma


De Friese ambachtelijke slager
Kommisjewei 113, Opeinde

Drukkerij de Vries


Buorren 39A, Oudega (Sm)

De Smûke Hoeke


Café-Snackbar
Kommisjewei 53, De Pein

Transportbedrijf J. de Boer


Kommisjewei 32, Nijega

Occasionhal


De Hemmen 6, Drachten

Cobra Bike

Kommisjewei 105, Opeindewww.kcdepein.nl

Redactioneel


Met dit maandblad zijn we alweer bij het laatste boekwerkje van seizoen 2004-2005 gekomen. De laatste wedstrijdverslagen en de vaste rubrieken zijn weer aanwezig. Zo aan het eind van het seizoen zijn er nog wat mooie verhalen binnengekomen en het maanblad is weer behoorlijk gevuld.

Elke week een boekje maken is niet het moeilijkste dankzij de hedendaagse techniek, maar als het hier uit de printer rolt moet er nog heel wat gebeuren. Dries zorgt elke week ervoor dat de blaadjes vermenigvuldigd worden en de reclamebladen zijn ook altijd al klaar. Dries, Dagmar, Dennis, Froukje, Marianne en Johan rapen vaak de boekjes bijeen en die worden dan ook voorzien van nietjes. Dan zorgen Johanna en Sjoerdtsje, Dagmar en Dennis, Dries, Janco, Familie Veenstra, Fam. De Boer en Jelle Booi ervoor dat de leden op tijd hun boekje krijgen. Foeke en Marijke dragen zorg voor het maandblad dat naar de sponsoren gaat. Een hele operatie gaat er dus vooraf alvorens jullie de rinders/sprinters kunnen lezen! Het makkelijkste eraan is het maken van stukjes, een leuk verhaaltje typen en ideeen omzetten naar kopij… dat wordt door jullie gedaan! Volgend jaar komen de boekjes weer gewoon door de bus schuiven, maar laten we dan met zijn allen ervoor zorgen dat ze weer rijk gevuld zijn!

Dennis de Wit

De Redactie


Van het Bestuur:


Geen mededelingen van het bestuur.
Het bestuur

Van de Jeugdcommissie:


De competitie is alweer afgelopen. Jammer genoeg hebben we geen kampioenen kunnen huldigen, hoewel het tot de laatste ronde spannend bleef.

De C1 is op de 5de plaats geëindigd. Zij hadden het best wel zwaar in deze klasse. Toch geeft het doelsaldo (21-22!) al aan dat er vaak maar nipt werd verloren. Nu jullie in deze klasse ervaring opgedaan hebben zal dat waarschijnlijk volgend seizoen vruchten afwerpen.

De D1 is op een 4e plaats in de middenmoot geëindigd. Er werden wedstrij-den gewonnen als verloren. Onder leiding van Leikele zijn jullie ons inziens een stuk sterker geworden dit jaar!

De E1 heeft het seizoen wat vervelend moeten afsluiten (alhoewel….!). Argo had geen vervoer voor de laatste wedstrijd. Daardoor zijn ze wel knap 2e geworden, maar liever hadden jullie de punten zelf gehaald. Maar later op de dag hebben jullie nog wel lekker patat gegeten!

De F1 heeft de laatste wedstrijd van LDODK na een 0-2 ruststand met 3-2 gewonnen. En dat is hartstikke knap ondanks het warme weer. Uiteindelijk hebben jullie de 2e plek bereikt.

De W1 kon de laatste competitieronde nog kampioen worden, hoewel WK dan wel moest verliezen. Helaas won WK zodat jullie 2e zijn gewonnen. Toch heel knap om zo hoog te eindigen in deze poule, klasse!


De 3-kamp van Kv Drachten/Van De Wiel is door verscheidene ploegjes bezocht en onze eigen series zijn ook alweer achter de rug, zodat nu echt alle wedstrijden gespeeld zijn. Alhoewel de presentatie van de shirts wat improviseren was denk ik dat het een mooie happening was. Sponsors, jeugdleden, familie, leden en overige bekenden BEDANKT voor de aandacht en het meehelpen bij de presentatie!
Het jeugdbestuur heeft de afgelopen tijd een aantal activiteiten mogen organiseren. Zo heeft de jongste jeugd een bezoek gebracht aan de kinderboerderij in Drachten, de C’s zijn wezen kanoën in Eernewoude en de D1 en E1 hebben een bonte avond gehad in de kantine. Wat vooral opviel wat de grote opkomst en het enthousiasme waarmee iedereen meedeed. De ouders en vrijwilligers van de club bedankt voor de hulp tijdens de activiteiten!
De C’s hebben hun tentenkamp alweer achter de rug, gezien de reacties was het erg gezellig en met z’n alle slapen (maar 5 uurtjes..) in de kourkesitter heeft ook wel weer wat. Leiding en JubJap-commissie bedankt voor jullie inzet!

De overige jeugd heeft het tentenkamp pas 15 juli as. en ook daar gaan we een feest van maken. De komende tijd zullen we het programma verder uitwerken. In dit clubblad staat al een aankondiging.


Als laatste willen we nog een oproep doen. De jeugdcommissie heeft voor het komende seizoen bijna voor alle teams trainers en coaches kunnen vinden. Alleen een nieuwe coach voor de huidige C1 ontbreekt nog. We hebben al diverse mensen benaderd maar nog steeds niemand gevonden. Hierbij dus de vraag:
WIE WIL HET KOMEND SEIZOEN COACH ZIJN VAN ONS UITSTEKEND PRESTERENDE HOOGSTE JEUGDTEAM?

Meld je z.s.m. aan bij één van de jeugdcommissieleden want zonder coach(es) kunnen ze niet spelen!!


Namens de jeugdcommissie.

Jan.“Neem eens een voorbeeld aan” het jeugdtoernooi van KC De Pein

Waarom ik met deze titel open leg ik straks uit.

Om te beginnen kunnen we weer terugzien op een geweldig goed geslaagd toernooi.

Van te voren was het toch wel spannend. Een deelname van 120 teams (wederom een nieuw record), ruim 100 welpen die aan het welpenevenement deelnamen en de vele nevenactiviteiten vergt de nodige voorbereidingen. Ieder jaar weer is het de vraag of we alles wel goed hebben voorbereid. Gelukkig maken we ons elk jaar voor niets zorgen. Ook nu weer bleek dat de organisatie perfect was. Na afloop kregen we vele complimenten en bedankjes van de bezoekende verenigingen en dat doet ons goed.


Het weer had natuurlijk beter gekund. Vooral ’s ochtends was het fris en vielen er een aantal buien. ’s Middags was het een stuk aangenamer en kon de jas uit. Het zonnetje scheen volop. Pas tijdens de laatste ronde van het middagprogramma begon het weer te regenen maar toen kon de dag al niet meer stuk.
De nevenactiviteiten waren ook dit jaar weer een succes. Het ballonnen oplaten vergde de nodige inspanning vanwege het grote aantal teams maar het verliep uiteindelijk allemaal goed. Het optreden van clown “Japio” viel – gezien de reacties van de kinderen – bijzonder in de smaak. Het touwtrekken voor de aspiranten bleek een goede keus. De jeugd was bijzonder fanatiek. Ook de welpencommissie kan terug zien op een geslaagde dag. “SpongeBob en Patrick” moesten zelfs onder begeleiding weer terug naar de kleedkamers. De kinderen konden deze “helden” maar moeilijk los laten.
De hoofdsponsors van ons toernooi waren dit jaar De Occasionhal (Frans Corpier), CobraBike uit Opeinde, Philips en Messer (helium en ballonnen). Daarnaast waren er nog bijna 20 subsponsors. Zonder al deze sponsoren zou het organiseren van een toernooi van dit formaat niet mogelijk zijn. Wij willen alle sponsors dan ook hartelijk bedanken voor hun bijdrage.

Zowel ‘s ochtends als ‘s middags werd er een verloting gehouden. De opbrengst hiervan was ruim € 300.
Dat ons toernooi een groot succes is bleek ook de dagen erna uit het bezoek aan onze website. Op zondag waren er 330 en op maandag 402 bezoekers. Nooit eerder werd onze “de Kuorkeside” op één dag zo vaak bezocht.


Ook het NK (het Nederlands Korfbalblad) gaat aandacht aan ons toernooi schenken. In de volgende en tevens laatste editie van dit seizoen zal een pagina groot artikel gewijd worden aan ons toernooi. Dit artikel zal als titel “Neem eens een voorbeeld aan” dragen.
Tot slot nog een aantal gegevens om een indruk te krijgen van de omvang van het grootste jeugdkorfbaltoernooi van Noord Nederland:

  • aantal deelnemende verenigingen: 28

  • aantal deelnemende teams: 120

  • aantal deelnemers welpenevenement: 110

  • aantal wedstrijden: 180

  • aantal scheidsrechters: 60

  • aantal overige (eigen) vrijwilligers: 50

  • aantal personen dat over de gehele dag aanwezig was: 1350

Al met al kunnen we terugzien op een zeer geslaagd toernooi waarbij de vele vrijwilligers weer een grote bijdrage hebben geleverd aan het slagen van deze dag. Zonder deze vele vrijwilligers zou het niet zijn wat het is. Iedereen BEDANKT!


Namens de seriecommissie,

Janco Akkerman
WedstrijdverslagenDe Pein 1 - Vitesse (Be) 1 (8 - 5 - 2005)De Pein trekt aan het kortste eind
Vitesse scherp in de afronding


OPEINDE - Met nog 1 wedstrijd voor de boeg heeft Vitesse, door de 17-19 winst op de Pein, zich zeker gesteld van de 2e plaats in 3C. De gasten uit Beilen kwamen goed uit de startblokken en namen een 2-6 voorsprong. De Peinders kwamen sterk terug tot 6-6 maar gingen toch met een 8-12 achterstand de rust in. Beide ploegen wisten ook na rust met de regelmaat van de klok de korf te vinden, Vitesse koesterde haar voorsprong en speelde de wedstrijd beheerst uit naar 17-19.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Vitesse, de rood-witten buitten hun lengte voordeel goed uit en ook in de uitstart ballen achter de korf was Vitesse loepzuiver. De Pein had tijd nodig om zich hier goed op in te stellen en na een 2-6 tussenstand kende ook de Pein een zuivere periode: 6-6. De Vitessenaren waren echter 2 opeenvolgende aanvallen even zovaak succesvol zonder dat de Pein wat terug kon doen. De thuisclub was even de kluts kwijt en Vitesse demarreerde door naar 7-12, de ruststand werd bepaald op 8-12.

Trainer/coach Jack Visser was ‘not amused’ in de pauze: "Vitesse speelde ons voorverdedigen goed uit, we waren niet altijd attent op de uitstart ballen achter de korf. Maar, en dat heb ik ze in de rust ook verteld, een 4-punts achterstand is zeker niet desastreus. Ondanks de wind, die dwars over het veld stond, werd er ook in de 2e helft veel gescoord zodat het voor het publiek zeker wat te genieten viel. Omdat de ploegen elkaar in de score ook bleven volgen, bleef er tot het laatst toe spanning. De Vitessenaren wisten echter ook in de 2e helft goed te blijven scoren zodat de punten niet in Opeinde bleven." Na een aantal mindere wedstrijden hebben de Peinders zich afgelopen zondag weer van hun betere kant laten zien. Helaas resulteerde dit niet in een winstpartij. Zondag over een week staat de slotwedstrijd van de competitie op het programma, de Pein treft daarin koploper DIO uit Oosterwolde.


DIO 1 - de Pein 1 (22 mei 2005)De Pein sluit seizoen af met verlies
DIO in 2e helft langs de Pein


OOSTERWOLDE - Op de slotdag van de competitie speelden DIO en de Pein een wedstrijd om des keizers baard. Bij de 2e teams van beide verenigingen was dat wel anders, in een rechtstreekse ontmoeting tussen de beide nummers 1 wist de Pein 2 met 8-12 de winst –en daarmee ook het kampioenschap- voor zich op te eisen. Aan de onderkant van de ranglijst in de 3e klasse C eindigden VKC, Club Brothers en Spes gezamenlijk op de laatste plaats. De inzet van een op woensdag te spelen driekamp zal dus directe handhaving, promotie/degradatie wedstrijd en directe degradatie zijn.

Nadat DIO de score had weten te openen nam de Pein het heft duidelijk in handen. De Peinders schoten in die fase met scherp en bij DIO ontbrak juist de scherpte. En dat was niet verwonderlijk voor de ploeg die al in een vroeg stadium van de competitie kampioen werd. De Pein liep uit op DIO en zag de voorsprong oplopen naar 5 doelpunten. Inmiddels was Evie Riemersma al binnen de lijnen gekomen voor Janneke van der Veen, die er bij het 2e ook al een wedstrijd op had zitten. Kort voor rust wist DIO weer wat terug te doen zodat de ruststand op 4-9 bepaald werd.

Helaas wist de Pein geen goed vervolg aan de 1e helft te geven. Daar waar de ballen in de 1e helft wel gemakkelijk door de korf gingen was dat in de 2e helft wel anders. Door wel op dezelfde manier aan te vallen leidde dit tot snel balverlies. DIO profiteerde en vooral Mireille Nieuwhof was een ware plaag voor de Peinder verdediging. De voorsprong smolt als sneeuw voor de zon weg en ook toen DIO de achterstand weer eenmaal goed had gemaakt was de Pein niet bij machte om de bakens nog een keer te verzetten. De wedstrijd eindigde bij 15-13.

De Opeindenaren finishten dankzij een goede 1e helft van de competitie op een 3e plaats. Toch had er meer in gezeten, maar de jonge ploeg van trainer/coach Jack Visser is nog niet constant genoeg en dat bleek ook afgelopen zondag maar eens weer.
Leijenloop 2005


De Leijenloop slachtoffer van de Slachte!

Zo begonnen we afgelopen jaar onze berichtgeving over onze jaarlijkse loop. Nu kunnen we wederom melding maken van een nieuwe kaper op de kust, de acht van Drachten!


De organisatie werd begin april geconfronteerd met deze nieuwe loop, die plaatsvindt op de dag na de Leijenloop. Tussen beide organiserende partijen is contact geweest over deze ongelukkig gekozen datum. Helaas mocht dat niet baten, sterker nog er werd ons de afweging voorgelegd of wij de Leijenloop op een andere datum konden organiseren. Voornaamste reden was dat zij, Impala & Sportstichting Smallingerland, behoorlijk ver waren met de organisatie en de promotiematerialen.
Uiteraard zijn we niet ingegaan op dergelijk suggesties, want de Leijenloop vindt al jaren plaats op derde zaterdag in juni.
Verleden jaar is er binnen de organisatie al gesproken over de vervanging van diverse materialen. Na bijna 19 jaar was dat ook wel noodzakelijk. Zo zijn er nieuwe aankondigingborden (voor bij de weg) gekomen en is er een finish doek aangeschaft.

Gezien alle positieve reacties kunnen we tevreden zijn met het bereikte resultaat.
Met deze nieuwe materialen hebben wij als organisatie dan ook duidelijk de keuze gemaakt voor het medium internet. Middels duidelijk vermelding van www.leijenloop.nl hopen we meer bekendheid te geven aan onze loop.


Hieronder een voorbeeld van een reactie in ons gastenboek op onze homepage:
Afzender: Johan ter Elst - woensdag, 8 juni 2005 om 10:21

Beste mensen,
Op weg naar m'n werk zag ik vanmorgen op een groot bord langs de weg staan: www.leijneloop.nl. Dus ik kijk even op de site en constateer tot m'n schrik dat het alweer 17 jaar geleden is dat de eerste editie plaatsvond. Ik kan me die loop nog heel goed herinneren; ik werd winnaar en daarmee de allereerste winnaar van jullie gemoedelijke evenement met een prachtig parcours. Tegenwoordig loop ik nog zo'n drie keer per week, maar dan in een zeer rustig tempo.
50 geweest hè!
Ik wens jullie veel succes de komende editie met veel deelnemers onder mooie weersomstandigheden.

Naast alle nieuwe spullen is er dit jaar ook begonnen met een proef om voorinschrijvingen mogelijk te maken. Middels de site konden lopers zich vooraf aanmelden via een vast invoerscherm. Het grote voordeel hiervan is dat op de dag zelf alle gegevens bij ons bekend zijn en dit niet allemaal uitgeschreven hoeft te worden.


49 lopers hebben zich op deze wijze aangemeld. Zij kregen van ons dan bericht terug met daarin de vermelding van hun adresgegevens en het toegewezen borstnummer.

Enerzijds proberen we op deze wijze toch enige binding te krijgen met de diverse deelnemers. Anderzijds is het goed voor onze sponsors, want het aantal bezoekers van onze homepage stijgt.


In het verlengde van dit gebeuren is er de afgelopen jaren gewerkt aan een systeem om alle data snel en éénvoudig te verwerken. Voornaamste insteek is om alle einduitslagen zo spoedig mogelijk bekend te krijgen en te kunnen publiceren.

Waar vele lopen toch een dag nodig hebben om alles te verwerken. Zijn we bij de Leijenloop nu zover dat we binnen 2 uur na binnenkomst van de laatste loper

alle uitslagen, foto’s en het verslag op de site kunnen plaatsen.
Noviteit van dit jaar was het feit dat elke deelnemer, met een bij ons bekend e-mail adres, zijn persoonlijke tijd en eindrangschikking in de mailbox kon vinden. Binnen dezelfde 2 uur! De organisatie hoopt met deze werkwijze toch nog onderscheidend te kunnen zijn in het almaar groeiende aanbod van lopen.
Was er verleden jaar sprake van 191 deelnemers, dit keer bleef de teller steken op 179 atleten. Mede gezien de concurrentie (acht van Drachten) en het warme weer van zaterdagmiddag een geslaagd aantal deelnemers.
Wedstrijdverslag

De 19e Leijenloop op 18 juni 2005 stond in het teken van een Gronings-Fries onderonsje. Al direct na de start lagen Rene van Kaam uit Marrum en Jouke Posthumus uit Haren (Groningen) aan kop. Van Kaam bouwde zijn voorsprong tijdens de loop uit tot circa 300 honderd meter en wist deze te behouden. Het was warm en vele deelnemers hadden het zwaar. Vandaar dat er dit jaar geen parcoursrecords zijn gesneuveld. Desondanks was Rene van Kaam tevreden met zijn eindtijd van 01:19:13, vorig jaar won hij de halve marathon in een tijd van 1:16:18.

“Lopen met warm weer is niet mijn sterke kant”, zo liet van Kaam, die voor de 4e achtereenvolgende keer won, weten na afloop. Bij de dames op de halve marathon was er weinig animo, de winst ging naar Hanny Algra uit Drachten.

De deelnemende jeugd ontving in het kader van het NOLIMP project een bidon. Hiermee wilde de hoofdsponsor aandacht schenken aan dit Europese project ter verbetering van de oppervlaktewater van het meer de Leijen. Koen de Jong uit de Tike en Tracy Wijnsma uit Damwoude wonnen de 5 km, Marco Wels uit Opeinde en Aletta Wedzinga uit Drachten waren de sterksten bij de 12 km.


Onderscheidend vermogen

Zoals eerder vermeld menen we ons toch te kunnen onderscheiden in het woud van loop evenementen. Het mag duidelijk zijn dat we dit niet kunnen zonder alle vrijwilligers die belangeloos tijd vrijmaken voor deze loop. Het gaat te ver om iedereen persoonlijk te bedanken, maar zonder jullie is een dag absoluut niet te realiseren. Daarvoor dank! en we hopen volgend jaar, bij de 20e editie, wederom een beroep op jullie te kunnen doen.


Tot slot nog even aandacht voor het volgende. De ziekenboeg, zowel Jan Hylkema (hernia) als Hibbe Jan Kramer (kijkoperatie knie) gaan onder het mes. Veel succes en sterkte heren!
Speciale dank voor Wiebe de Vries hij neemt afscheid van de Leijenloop. Wiebe is de man van het eerste uur bij de Leijenloop. Hij heeft dan ook de afgelopen jaren heel wat geregeld voor ons. Daarvoor dank en we spreken elkaar nog op de evaluatie!
De marathon commissie

O.P.A

Willen de volgende personen zich op de aangegeven tijden bij O.B.S. de Bernebrêge vervoegen om het papier op te halen.

Tip: voorkom dat je ze verliest of blijft haken aan de container:
doe sieraden af of draag eventueel werkhandschoenen.


Maandag 4 Juli Koos de Jong 19.30 uur Jeen Geertsma 19.30 uur
Van de Bernebrêge Diana Bekkema 18.00 uur Bas de Vries 18.00 uur
Maandag 5 Sep Bonne Altena 18.00 uur Jan v/d Heide 18.00 uur
Van de Bernebrêge Winfried Bruinsma 18.00 uur Sije v/d Berg 18.00 uur
Maandag 3 okt Frans Corpier 18.00 uur Bauke S. Jeeninga 19.30 uur
Klaas v/d Velde 19.30 uur
Van de Bernebrêge Theun Wiersma 18.00 uur

Bij verhindering onderling ruilen, maar dit wel even bij mij melden

Jelle Jansma, 372572


Gaarne het Papier zoveel mogelijk op clusters plaatsen zodat de vrachtwagen niet bij elk huis hoeft te stoppen!!!

Verschijning Sprinters en Rinder

Het eerste weekblad komt in augustus uit. Exacte datum is nog niet bekend! Een fijne vakantie iedereen!!!
H@@ij Sannie
De huidige temperaturen zorgen weer voor zomerse taferelen. Langer licht buiten, spelende kinderen op straat en iedereen loopt met een vakantiegevoel. Tot in juli zijn er nog (jeugd)activiteiten dus we vallen nu niet meteen in een diep korfballoos gat, maar de nodige rust kan wel worden genomen. Na de zomer weer fris van start!

In het afgelopen jaar zijn er hoofdzakelijk verbeteringen geweest op clubgebied, maar er kunnen altijd nog meer dingen beter worden. De helft van de seniorenteams zijn kampioen geworden en bij de jeugd zijn de meeste teams bovenin geëindigd. De website heeft wederom nieuwe records verbroken en is nog even actueel, de activiteiten die georganiseerd zijn waren allen drukbezocht en geslaagd!

Verbeteringen zijn altijd mogelijk… zo zie ik liever een Rinder die gevuld is met kopij van meerdere mensen en ons eerste team zie ik ook liever een klasse hoger spelen…

Aan het einde van een seizoen is het moment daar om goede korfbalvoornemens te maken.

Mijn goede voornemens zijn: Kampioen worden met een jeugdploegje en het organiseren van tenminste één seniorenactiviteit… Ik hoop dat deze goede voornemens verwezenlijkt kunnen worden!!! Wat zijn jou voornemens?

deWITdePEIN‘T Kanaal Oer
Hee deWITdePEIN,
Het afgelopen seizoen zal ik nooit, en dan bedoel ik ook echt nooit, meer vergeten. Al was het alleen maar door zo nu en dan het aangelegde archief even in te kijken. Ik surf dan wat door de maanden heen en bij elk bericht heb ik wel een herinnering of denk ik van ‘hé!’ dat was leuk ‘sus’ en dat was leuk ‘zo’ en ‘owja!’ is ook een veel gebruikte kreet door mij. Maar we moeten vooruit kijken!

Dus dan de goede voornemens maar even, eerlijk gezegd heb ik daar niet zoveel mee. Ik probeer altijd mijn best te doen, daar heb ik geen goede voornemens voor nodig. Ja natuurlijk willen we dolgraag naar de 2e klasse en ook iedereen in korfballand mag dat weten. Een club als de Pein hoort daar ook zeker in thuis, de randvoorwaarden zijn klaar, nu moet het nog ‘even’ gebeuren. Als we een seizoen lang –week in week uit- alles uit de kast halen dan komt het zeker goed! Of is dit nu een goed voornemen?


Hopelijk heeft niet iedereen dezelfde goede voornemens. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar je komt er wel achter als er straks elke week een seniorenactiviteit zou zijn!
Om toch een goed voornemen te hebben…. Let op… Komtie dan: volgend seizoen weer ’T Kanaal Oer! Weer een seizoen lang dingen bespreken, er gebeuren vast weer genoeg zaken die te bespreken zijn. Dus mensen: TOT VOLGEND SEIZOEN en alvast een prettige vakantie gewenst!

Sannie uut Dragten.
Hoe een D een C werd

Het begon allemaal in september 2002, nu alweer een kleine 3 jaar geleden. Samen met Hans trainde ik de toenmalige D-pupillen, en omdat ik nog wel wat tijd over had op de zaterdag was ik ook de vaste coach. Het seizoen begon meteen goed, want op het Quick toernooi werden we 1e in onze klasse. In de aansluitende competitie werden we gedeeld kampioen. Herinneren we ons die wedstrijd nog? Tegen concurrent TFS stonden we met 3-8 achter, in schijnbare verslagen toestand kwamen we terug in de wedstrijd. Eenmaal naast TFS waren we niet meer te houden, we wonnen met 10-9! In de zaal moesten we de concurrentie aangaan met NKC, een tegenstander waar we nog wel vaker tegen zouden spelen (en verliezen helaas). Omdat we in de zaal zo goed speelden en net iets te oud waren gingen we na de zaal als C-aspiranten verder, we deden dat niet onverdienstelijk (9 punten uit 6 wedstrijden).


Het jaar daarop gingen we verder als C-aspiranten. Ikzelf had het inmiddels op zaterdagen druk met bezorgen van brieven en andere zaken. Gelukkig was Alle daar om de jeugd te coachen en met zen 2en training geven was ook geen probleem. Op 1 persoon na bleef ons team in tact 4 heren en 6 dames bleven over. Over de wedstrijden kan ik helaas niet zoveel vertellen… Het seizoen werd feestelijk afgesloten op Ameland, zo leer je elkaar ook eens anders kennen!
Inmiddels zijn we aangekomen in het huidige seizoen. Wederom waren we C-aspiranten. Het 1e gedeelte van het seizoen (t/m december) was ik nog in dienst van ‘de PTT’, wie o wie was de aangewezen coach? Alle meldde zich om begin zaal tot eind december te coachen en Jildou Nynke en Lisa hun beide moeders coachten tot aan de zaal. Toevallig kon ik nog 1 wedstrijd ‘meepikken’, terugfietsend uit Beetsterzwaag zag ik op de sportlaan in Drachten geel/zwarte tenues! We waren veel beter dan Drachten, maar helaas speelden we gelijk. Op 16 oktober werden we kampioen, onder andere doordat we Flamingo’s de week daarvoor met 17-1 verslagen hadden!
In de zaal waren wij samen met NKC ‘best of the rest’, maar omdat NKC weer beter was dan ons werden we niet 1e. Toch hebben we een goed zaalseizoen gedraaid, 21-1 was de dikste uitslag! In de zaal hebben we nog een videoavond gehad, helaas was de film oersaai. Ook hebben we sinterklaas gevierd, de Sint had weer een aantal leuke cadeaus in petto.
Na de zaal werden we voor de leeuwen geworpen in de 1e klasse. Helaas wonnen we maar 1 wedstrijd. De overige wedstrijden waren we zeker niet minder dan de tegenstander, maar de tegenstander beschikte over het algemeen net over iets meer spelinzicht. Wij hadden op de trainingen juist meer aandacht besteed aan hoe je een bal goed moet gooien en hoe je moet schieten enzovoort. Dat brak ons uiteindelijk een beetje op. Maar let op mijn woorden: binnen korte tijd streven jullie ze allemaal voorbij!
Ik wil nog wel even stilstaan bij het feit dat we met 4 heren en met maarliefst 8 dames gespeeld hebben (in het begin van het seizoen kwamen Grietsje en Yolanda er nog bij). Het kwam er tijdens het seizoen vaak op neer dat de dames slechts een halve wedstrijd per keer konden spelen, zeker niet een ideale situatie maar de manier waarop jullie daarmee om gegaan zijn is pure klasse!!
Zaterdag 21 mei zijn we met zijn allen nog te kanoën geweest in Eernewoude. De bijna ongerepte natuur van de Alde Feanen moest er aan geloven dat een aantal jeugdige KC-ers de boel op stelten kwam zetten. Een paar gingen met zen 2en in de kano en de rest waagde zich alleen in het plastic gevaarte. Na 2 uur bikkelen waren we weer terug in de bewoonde wereld, sommigen waren op de terugreis zo moe dat ze zich lieten voortslepen daar andere boten. Maar uiteindelijk kwam iedereen weer op de plaats van bestemming.
Afgelopen zaterdag hadden we dan onze laatste competitiewedstrijd in Deinum. Tussen de kaatsballen door kwamen we 2-0 voor, helaas kwam TDK sterk terug en verloren we met 3-2. In de pauze was er nog even ruimte voor een afscheidscadeau en daar wil ik jullie nogmaals hartelijk voor danken! Het zijn 3 leuke seizoenen geweest waarin jullie hopelijk wat van mij geleerd hebben, maar in de 2e plaats heb ik zeker ook wat van jullie geleerd! We sluiten het seizoen nog in stijl af met een tentenkamp, de jeugdserie en natuurlijk het Ameland reisje. Ik hoop dat jullie allemaal mee gaan, want het beloofd weer heel erg leuk te worden!
Sander


Storm na afloop van ons Jeugdtoernooi?!

Jazeker! Zware storm wel te verstaan, want het liep storm na afloop van het toernooi op onze website! Met gepaste trots kan ik u melden dat we zondag 12 juni reeds ons oude record van mei jl. (275 hits) verpletterd hebben met 330 hits! Hopelijk voor de bezoekers waren ze gezegend met een supersnelle internet verbinding want er waren maarliefst 293 foto’s! Om de sfeer nog iets beter te kunnen proeven zijn er ook 2 filmpjes geplaatst, zeker de moeite waard!


Op het moment van schrijven zijn we maandagmiddag en is iedereen weer aan het werk of toch niet? Blijkbaar hebben we het rond het middaguur en iets daarna niet heel erg druk: de teller registreert zowat elke minuut een nieuwe hit en op sommige momenten zijn het er zelfs 3!

De prognoses zijn duidelijk:Prognose voor vandaag
Gemiddeld komt 32 procent van het dagelijkse bezoek vóór 13:28. Op grond van het bezoekersaantal van 166 van vandaag tot nu toe kan uw site vandaag op 506 pageviews (+/- 26) uitkomen.

Maar die prognoses zijn meestal aan de hoge kant. Ik ben benieuwd wat het gaat worden! (402, Red.)

Dan nog het volgende: achter de schermen zijn we druk bezig met nieuwe website. Een aantal vroegen zich af of dit nodig was. Het volgende kan daarover gezegd worden: de opzet van de website zal niet veel veranderen, meer het gebeuren achter de site zal een complete metamorfose ondergaan. Als dit eenmaal klaar is zal het veel gemakkelijker zijn om de site te onderhouden, samen met het aanpassen zal ook de lay-out wat veranderen. Via de website en het forum houden we u op de hoogte. De planning is om in het nieuwe seizoen de boel werkende te hebben, we gaan dan natuurlijk ook weer een nieuwe TOTO spelen!


De Webmaster


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina