Lars de vriesDovnload 5.8 Kb.
Datum23.07.2016
Grootte5.8 Kb.

LARS DE VRIES

Volgens schema zijn we deze week aangekomen bij de rechtsbuiten. Lars kwam bij het zesde als achttienjarige snotneus, aan het handje meegenomen door zijn compaan Jasper, hoewel Fons er waarschijnlijk ook wel een handje in heeft gehad bij de keuze van Lars voor het elitekorps van de Valk. Ook Lars is een produkt van de A2, zoals zovelen in het zesde. Vanaf het begin viel Lars vooral op door zijn enorme scoringsdrift en dito loopsnelheid: 37 treffers in één seizoen zijn geen zeldzaamheid voor Lars. Tevens viel vanaf het begin af aan op dat Lars periodes kent in een wedstrijd waarin hij totaal afwezig kan zijn. In zijn karakteristieke houding, één hand in de zij en daarmee zijn shirt vasthoudend, staat hij dan stijf tegen de zijlijn aangeplakt en laat het spel dromerig aan zich voorbij gaan. Totdat er een verdwaalde bal in zijn buurt komt. Dan spat het vuur uit zijn sloffen en de de daarmee veroorzaakte stofwolk trekt pas weer op als Lars de bal netjes in het mandje gedeponeerd heeft. Wat daarbij opvalt is dat hij zelfs met de bal aan de voet nog te snel is voor de tegenstander. In al de tijd dat Lars zijn kunsten op het de Valk 6 podium heeft mogen etaleren is er nog nooit een tegenstander geweest die Lars er niet kon lopen. De enige manier om Lars af te stoppen is om hem meteen in de eerste minuut op een zeer boze manier aan te kijken, daarbij een lelijk woord te zeggen en een keer op de grond te stampen. Als daarbij op het juiste moment ook nog stoom uit de neus komt neemt Lars liever een snipperdag.


Zo groen als hij was liet Lars zich niet kennen en ging reeds in de beginperiode veelvuldig met de oude hap na de kantine mee naar de sponsor. Daar is hij ingewijd in de edele kunst van het mexicanen. Dat kan hij waarschijnlijk nog steeds niet maar de rondjes die hem dat kostte sloeg hij zelf dapper mee achterover. De opleiding die hij op dat gebied bij het zesde genoten heeft werpt heden ten dage nog steeds zijn vruchten af. Lars is met stip de nummer twee, na Olaf dus, in het “als-een-trosje-jonge-walvissen-uit-je-ogen-kijken” op zondagmorgen. Wat dat betreft heeft hij de best mogelijke leermeesters gehad. Ook qua regelementszaken is Lars in de loop der jaren een van de betere sponsoren geweest, vooral als gevolg van zijn al genoemde enorme scoringsdrift. Wat dat betreft kan hij de eretitel “Vuns” misschien zelfs wel van Vuns overnemen. Lars geeft zelfs zonder blikken of blozen een rondje voor de eerste inswingedinges als het hiervan onwetende onderwerp langs hem in de kantine zit en hem lichtelijk geïrriteerd vraagt waarom hij toch zonodig zoveel rondjes moet geven.
Een paar jaar geleden leek het er op dat Lars voorgoed voor het zesde verloren was. Meneer vond het nodig om zijn tenten in London op te slaan omdat ze daar schijnbaar beter kunnen koken dan in Nederland. Iedereen die wel eens ooit in Engeland is geweest weet wel beter en de ware reden van zijn vertrek kan dat dus nooit geweest zijn. De werkelijke reden kan wel eens zijn geweest dat ze in Engeland sommige dingen véél lekkerder klaar kunnen maken. Uit deze periode stamt Lars zijn onvoorwaardelijke en even onbegrijpelijke voorliefde voor Fulham FC en zijn niet minder onvoorwaardelijke maar veel meer begrijpelijke hartstocht voor Smørrebröd United.
Dit seizoen wekt Lars de indruk dat hij de jaartjes op voetbalgebied een beetje begint te voelen. In het huidige seizoen zit hij nog lang niet aan zijn normale doelgemiddelde en ook op de snelheid lijkt een beetje de sleet te zitten. Ook heeft hij de leeftijd van circa 25 jaar, een leeftijd waarop bij de meesten niet meer ongestraft op zaterdag 30 potten bier genuttigd kunnen worden, zonder er tijdens de wedstrijd last van te hebben. Ook de ontwikkeling van een trotse kroegspoiler begint zo rond deze leeftijd. Met andere woorden: Lars begint zich te ontwikkelen tot een echte de Valk 6-veteraan en blijft dat hopelijk nog lang.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina