Leeftijdsgroep: -16 en +16 Plaats: Buiten Aard van de activiteitDovnload 17.15 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte17.15 Kb.
THE FOOD COLLECTOR

Leeftijdsgroep: -16 en +16

Plaats: Buiten

Aard van de activiteit: Dauwtrip

Doel: Ingrediënten verzamelen voor het ontbijt

Duur: 2u00

Aantal begeleiders: Minimum 2

Aantal deelnemers: Maximum 12. Indien er meer deelnemers zijn, voorzie je meerdere parcours

Basisidee: Via het uitvoeren van opdrachten kunnen de leden ingrediënten verzamelen voor het ontbijt. Nadien wordt het ontbijt ter plaatse klaargemaakt en verorberd.

Inkleding: The food collector, horror,…

Bron: KLJ

SPELVOORBEREIDING
Materiaal:

 Stoelen

Planken

 Varkentje

 Touw

 Papier


 Cassette

Cassetterecorder

 Bekers

 Lucifers

 Gammel

 Borden, bestek,…

 Gasvuurtje

 Ingrediënten voor het ontbijt: appelsienen, brood, eieren, spek, chocolade, choco, cornflakes, boter, koffie, melk, kruiden,…


Al de producten voor je ontbijt kan je makkelijk bij de boer, de bakker en de slager in de

buurt van je kampplaats halen. Eventueel kunnen de leden daar te plekke de opdrachten

uitvoeren.
Inkleding:

Een bekend productiehuis zoekt figuranten voor de opnames van ‘The Food Collector’. De leiding dost zich uit als filmregisseur en gaan na of er leden zijn die voldoende talent hebben om mee te spelen.

Alles begint met een gewaagde tocht vol verschrikkingen…

SPELVERLOOP
Vertrek
Een dauwtrip gaat nu eenmaal ’s morgens door dus… Verzamel iedereen vlak voor het opgaan van de zon. Doe je deze activiteit niet op kamp of op weekend, dan kan je misschien een afhaaldienst organiseren voor de leden.

Route

Om de route aan te geven, kan je werken met wortels die in de juiste richting worden opgehangen. Hangt er een andere groente (vb. een prei), dan moet er gezocht worden naar een enveloppe met een opdracht in.


Opdrachten


 • Rivier oversteken

De leden moeten met stoelen en planken een constructie maken om een rivier over te steken of een bepaalde afstand af te leggen door een beek, zonder daarbij het water te raken. Op het water drijft een gammel die ze moeten proberen op te vissen.


 • Knorknor

Een pluchen varkentje wordt ergens opgehangen aan een draad die verder volledig verward is en vol knopen zit. Door de draad te ontwarren kunnen ze het varkentje bevrijden en krijgen ze spek bij het ontbijt. • Tik een eitje

Er hangen een aantal ballonnen op die de leden moeten proberen stuk te gooien met dartspijltjes. In de ballon zit een precieze beschrijving van de plek waar ze een ei kunnen vinden.
Tip: stop er ook enkele lege ballonnen tussen of vul ze met andere dingen, zoals bloem en water. Dit maakt het geheel wat spannender.


 • Levende sapcentrifuge

Gevonden: een netje met lekkere sappige appelsienen.

Opdracht: maak zelf je vers fruitsap door de appelsienen te persen tussen de voorhoofden, de voeten,…

De hele groep staat in een rij. De eerste opent de omslag met daarin een zin met precieze instructies (x aantal passen rechtdoor, vervolgens naar links, na x aantal passen naar rechts,…). Deze zin wordt doorgefluisterd. De laatste in de rij moet de instructies uitvoeren. Als hij alles correct uitvoert vindt hij een pot heerlijke choco.

Tip: Laat je leden eens proeven van overheerlijke choco uit de wereldwinkel.


 • Wat is kunst?

Met natuurlijke kleurstoffen (sap van ras, bloemblaadjes, modder,…) moeten de deelnemers een portret maken. Ze krijgen hiervoor 15 minuten de tijd en intussen mag er niet gesproken worden.

Als beloning wordt er een extra reep chocolade aan het ontbijt toegevoegd.Tip: Ook de chocolade van de wereldwinkel is om van te smullen.


 • Ssssssssst!

De leden vinden een cassetterecorder met een cassette waarop de reclameslogan ‘Van brood word je groot’ staat.

Hopelijk hebben ze nu snel door dat ze een menselijke piramide moeten bouwen om aan een zak met brood te kunnen.Tip: Je kan ook gewoon een broodzak ophangen met een opdracht erin. De opdracht luidt om bij de bakker in het dorp zelf het brood te bakken. Informeer hiervoor wel op voorhand bij de bakker. • Smullen maar

Met de gevonden ingrediënten wordt ter plaatse een heerlijk ontbijt klaargemaakt.

De terugweg

Op de terugweg krijgen de deelnemers nog een aantal testen voorgeschoteld om na te gaan of ze echt kunnen beginnen dromen van een heus filmavontuur. • Een wilde achtervolging nabootsen

 • Een intense liefdesscène spelen

 • Een sterfscène imiteren

 • Sluipen

 • Een heftig vuurgevecht
Tip: Als je dit alles ook echt met een videocamera kan opnemen, hou je aan deze activiteit vast en zeker nog een mooi stukje film over.
Speleinde

De filmregisseurs bedanken de +16’ers voor hun inzet en beloven gauw iets te laten horen. Nadien kan je dan aan de deelnemers een brief bezorgen waarin je meedeelt dat het productiehuis wegens geldgebrek haar filmplannen heeft moeten opbergen.Toch bedankt!De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina