Lekker oud-Hollands! in de bibliotheken in LaakDovnload 4.12 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte4.12 Kb.
Lekker oud-Hollands! in de bibliotheken in Laak
Van smartlap tot sjoelbak, van klompen tot kaas: tijdens de oud-Hollandse weken (11 t/m 22 juni) hadden de bibliotheken in Laakkwartier en Spoorwijk een goedbezocht programma vol activiteiten met een (oud-)Hollands tintje. Met verhalen, liedjes en spelletjes van vroeger waanden jong en oud zich even terug in de tijd…
Uniek aan het programma was de geslaagde inzet van leerlingen van de Esloo PrO (school voor praktijkonderwijs). Deze zijn bij drie activiteiten aanwezig geweest.
Tijdens spelletjesmiddagen in beide bibliotheken begeleidden de Esloo-leerlingen jonge kinderen uit de wijk bij het doen van oud-Hollandse spelletjes. Sjoelen, spijkerpoepen en koekhappen; de leerlingen legden precies uit wat de bedoeling was en moedigden de kinderen enthousiast aan!
Ook haalden de Esloo-leerlingen bewoners van Verzorgingstehuis Wenckebach op voor een gezellige zangochtend in bibliotheek Laakkwartier. De leerlingen begeleidden de bewoners, waarvan de meesten in rolstoel, tijdens de korte wandeling naar de bibliotheek. Daar zongen jong en oud met veel plezier samen de mooiste liederen, begeleid op piano door Lindsey Vlaardingerbroek. Vele klassiekers van vroeger zoals ‘Het kleine café aan de haven’ en ‘Tulpen uit Amsterdam’ tot liedjes van Annie M.G. Schmidt passeerden de revue.
Na een koffieochtend over voorwerpen van vroeger, een historische wandeling door Laakkwartier en een lezing door schrijfster van Olga van der Meer werd het programma van Lekker oud-Hollands! op 22 juni feestelijk afgesloten in bibliotheek Laakkwartier. Tijdens het optreden van de folkloristische dansgroep Nipah dansten de bezoekers (en bibliotheekmedewerkers!) enthousiast mee. Kortom, twee geslaagde weken waarin wijkbewoners elkaar ontmoetten in de bibliotheek, met rode wangen oud-Hollandse liedjes zongen en elkaar enthousiast verhalen over vroeger vertelden…

Bibliotheek LaakkwartierBibliotheek Spoorwijk

Juli 2012
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina