Les lecques – dichtstbijzijnde strand alle voorzieningenDovnload 12.53 Kb.
Datum23.09.2016
Grootte12.53 Kb.
Naar het strand……………………
LES LECQUES – dichtstbijzijnde strand - alle voorzieningen

Vanaf Hameau du Golf rechts af de poort uit, onderaan de weg rechtsaf, over de golfbaan en dan richting st. Zacharie. Slingerende weg door het dorpje st. Zacharie, daarna komt u bij Auriol. Vlak na de rotonde met de windmolen is LINKSAF de afslag naar de péage.

Na de tolpoortjes volgt er een splitsing. U kunt hier kiezen tussen Marseille en Toulon.

Neem Toulon ! Péage vervolgen en bij afslag/sortie 10 er af = St. Cyr sur Mer

Eerste rotonde helemaal rond.*** Op 2e rotonde rechtsaf (op de hoek is een Mac Donald’s). Helemaal tot eind rijden. Daar is een piepklein onduidelijk ‘rotondetje’waar je volgens de borden óf links óf rechts moet. Echter: je kunt er ook om heen = linksaf = Avenue de la Plage.

Ruime parkeergelegenheid (betalen in de automaten); er zijn hier verschillende strandtentjes om te eten. Ook kunt u er zonnebedden en parasols huren. Langs de boulevard ligt een klein speeltuintje en aan het eind, bij het haventje, zijn naast diverse restaurants en cafés wat winkeltjes. In St. Cyr bevindt zich tevens het waterpretpark Aqualand.

In het hoogseizoen is het aan te bevelen de ligbedjes/parasol van te voren te reserveren.
Acapulco - Les Lecques 83270 Saint Cyr Sur Mer - 06 09 51 64 30

Bikini Beach - Square Ferrie 83270 Saint Cyr Sur Mer - 04 94 32 05 55

Family Bains - 23, avenue de la Plage 83270 Saint Cyr Sur Mer - 04 94 26 58 41

La Royale Plage - 23, avenue de la Plage 83270 Saint Cyr Sur Mer - 04 94 26 49 55

La Siesta Plage - avenue de la Plage 83270 Saint Cyr Sur Mer - 04 94 26 56 51

Les Alizés - Square Ferrie 83270 Saint Cyr Sur Mer - 04 94 32 17 40

Sporting Plage - Les Lecques 83270 Saint Cyr Sur Mer - 06 20 83 19 25

Tahiti Plage - 23, avenue de la Plage 83270 Saint Cyr Sur Mer - 04 94 32 02 20

 


ESTAGNOL - Baai van je dromen

Een dik uur rijden maar de route is prachtig. Vanaf Hameau du Golf naar Brignoles en daar op de rotonde richting Toulon. Het laatste stukje gaat over een gratis péage. Houdt -zodra je kunt- HYERES aan. Aangekomen in Hyères ga je steeds rechtdoor en vervolgens ga je het plaatsje LA LONDE DES MAURES in.

Door de hoofdstraat en bij de verkeerslichten rechtsaf.

Rijd door totdat je links Camping La Brulade ziet en dan iets verderop een rotonde met de nieuwe Ecole A. Busone. Neem de afslag naar Fort de Bregancon / Plages. De weg leidt door de wijngaarden van de prestigieuze domaines Ott , Léoube, Bregancon en Sanglière. Misschien wel de mooiste wijngaarden van de Cote de Provence: ze golven tot aan de Middellandse Zee en de majestueuze palmen en de gigantische pijnbomen maken een onuitwisbare indruk.

Aan deze weg passeer je 2 privé strandjes, Op Plage d’Estagnol (toegang 9 euro) is ruime, schaduwrijke parkeergelegenheid en je kunt eventueel lunchen bij één van de twee restaurantjes.

Er is een stalletje waar je stretchers en parasols kunt huren en ’s middags loopt de ijsboer met zijn vrolijk karretje langs de waterlijn. Doe als de Fransen en organiseer een picknick in de koelte onder de bomen met daarna een potje Jeu de Boules.

Het fijne zand en de lange, ondiepe aanloop naar de zee maken dit strandje erg geschikt voor kinderen.

Plage Du Pellegrin (eveneens 9 euro) is eigendom van Chateau de Léoube en hier is sinds kort “Café de Léoube" gevestigd: salades, pasta en broodjes uiteraard te consumeren met een glas Léoube-rosé.

Uiteindelijk komt de weg uit bij Fort de Bregancon. Dit was de zomerresidentie van de Franse presidenten, tot dat socialistische president Hollande bedankte voor deze luxe en het openstelde voor publiek. Het fort is nu dagelijks te bezichtigen maar kaartjes moet u vooraf kopen bij het bureau du Tourisme in Bormes les Mimosas of online :

http://www.bormeslesmimosas.com/fr/decouvrir/fort-bregancon/reserver.php

PS Prachtige fietsroute !
PORT D’ALON – snorkelen en wandelen

Zelfde route als hiervoor naar LES LEQUES. Vanaf de *** gaat het als volgt: Op de tweede rotonde weer rechtdoor, op de derde rotonde rechtsaf. Aan het eind van deze weg bevindt zich het gehucht La Madrague. Hier links. U passeert een leuk haventje met allerlei restaurantjes. Kronkel door La Madrague en rij er ook weer uit. Nu gaat de weg door bos en wijngaarden. Aan het eind van deze weg rechts af. Er staat hier een bordje. U krijgt nog een splitsing (rechts aanhouden) voordat u bij het tolhuisje van de parkeerwachter komt. (8 euro) De krekels zingen hier het hoogste lied en het baaitje is op 5 minuten wandelen. Het strand bestaat uit kiezels en stenen. Waterschoentjes komen hier goed van pas en voor de zonnebaders is een goede strandmat geen overbodige luxe. Wie dit voor lief neemt kan als beloning een spectaculair mooie wandeling maken over hoge rotsen. Zowel linksom als rechtsom is een goed wandelpad met prachtige vergezichten. Het kristalheldere water is vanwege de grote scholen vis mooi om in te snorkelen. In juli/aug worden snorkelcursussen georganiseerd.

Er is een kleine uitspanning voor ijs, koffie, aperitief en lunch (heerlijke salades !) . Ondanks dat het er in de zomermaanden druk kan zijn , blijft Port d’Alon een kleinschalig pareltje met schitterende natuur

CASSIS - haventje, eten, varen, shoppen

U neemt dezelfde route als hierboven beschreven naar Les Leques maar gaat na de péagepoortjes niet richting Toulon doch richting Marseille. Daarna komen er borden naar Cassis en vanaf de péage ziet u het plaatsje in de diepte al liggen.

Leuk als je niet de hele dag aan het strand wil bakken . In het schilderachtige havenplaatsje Cassis zijn twee kleine strandjes , min of meer in het centrum. Als u dichtbij het strand kan parkeren is dat een bof, u maakt meer kans in de parkeergarages rondom de haven. Reken dus op een wandelingetje door het plaatsje (wat geen straf is) . Een grote opblaasboot of zware strandstoelen is dus niet een goed idee hier… Wat is er wel : leuke boetiekjes, véél restaurantjes zowel aan de haven als langs het strand, boottochten door de calanques (aanbeveler !!!) en een ontspannen sfeer. Het zeewater hier is fris omdat het één van de diepste plekken aan deze kust is, strandjes een mengsel van kiezel en zand.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina