Limburgse band Drunken Dreams in landelijke finale PopSport!Dovnload 9.74 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte9.74 Kb.
Limburgse band Drunken Dreams in landelijke finale PopSport!

Ontknoping landelijk talentontwikkelingsproject PopSport eind november in Melkweg Amsterdam
PopSport sluit 2014 af met een groot eindfestival in Sugarfactory (Melkweg) in Amsterdam. Op zaterdag 22 november reizen 10 talentvolle acts uit heel Nederland af naar de hoofdstad om het podium te bestijgen. Limburg wordt vertegenwoordigd door de Maastrichtse metal band Drunken Dreams. Deze band was in mei van dit jaar de overtuigende winnaar van de Limburgse finale van PopSport. Het landelijke eindfestival is de afsluiting van maanden van coaching door professionals uit de muziekwereld die de acts hebben geholpen hun artistieke en zakelijke vaardigheden verder te ontwikkelen.

Begin 2014 zijn meer dan 70 acts in hun eigen provincie begonnen aan het coachingsprogramma van PopSport. Na dit regionale traject met gezamenlijke workshopdagen, individuele coaching en optredens is vanuit elke provincie één act doorgestroomd naar het verdiepende landelijke PopSport programma. Na de zomer ontmoetten deze tien finalisten elkaar voor het eerst op de KickOff in EKKO (Utrecht); het startsein van het vervolgtraject waarin ze samen met hun persoonlijke coach intensief werken aan hun volgende stap als artiest.


Limburg wordt tijdens dit landelijke traject vertegenwoordigd door de Maastrichtse metal band Drunken Dreams. Drunken Dreams is een 5-koppig ‘female fronted’ metalbeest met krachtige songs en catchy refreinen. Een performance van deze jong band wordt gekenmerkt door overgave en energie. In mei wonnen ze de Limburgse regiofinale van PopSport in poppodium Volt te Sittard. Daarna onderging de band maandenlange persoonlijke coaching in The Rock Station (Reuver) van Sander Gommans (After Forever/HDK).


Op 1 november kwamen alle finalisten weer bij elkaar in Kytopia in Utrecht, het muzikale broeinest van Kyteman, en werkten ze een dag lang onder begeleiding van artiesten die daar hun studio, oefenruimte of thuis hebben. Ze volgden workshops (elektrische) gitaar, drums, toetsen, zang en bas, maar werkten ook aan podiumpresentatie, kregen een professionele fotoshoot en konden een kijkje nemen in de analoge studio en daar op Kytopiaanse wijze een eigen liedje opnemen.


Na deze inspirerende dag is het uitkijken naar het Eindfestival in de Sugarfactory. Op zaterdag 22 november kunnen de acts aan elkaar en het publiek laten zien hoeveel ze afgelopen maanden geleerd hebben. Tijdens dit festival zal de jury (Bram van den Berg, Linda van Leeuwen en Marinus de Goederen) ze beoordelen op hun voortgang in de afgelopen maanden, waarbij zij nauw betrokken zijn geweest. Het speerpunt van het programma van PopSport is de muzikale ontwikkeling van alle muzikanten. De personal coaches hebben ze gedurende het traject aan het werk gezien en zo met behulp van de AMACK-methode inzicht gekregen in hun ontwikkeling. De jury evalueert deze voortgang en kan zo tijdens het eindfestival beoordelen welke act de meeste progressie geboekt heeft.
PopSport Eindfestival 2014 - Poppodium Sugarfactory (Melkweg)

Zaterdag 22 november

Deuren open 14:00u, aanvang 14:30u

Entree € 5,-, tickets verkrijgbaar bij deelnemende acts en via PopSport
Line-up: SolarFlare, The Croakers, Jori van Gemert, Jurre van der Linden, Drunken Dreams, Midget Academy, Maya Lizz, Square Four, Tricklebolt, Nicsz

Stichting Popmuziek Limburg (SPL) is een door de Provincie Limburg gesubsidieerde koepelorganisatie die zich op een breed terrein inzet voor de ondersteuning en ontwikkeling van de Limburgse popcultuur. SPL is onderdeel van het Huis voor de Kunsten Limburg en is partner in het landelijke poporgaan POPNL
Voor meer info:

t. 0475 – 399299 Algemeen

t. 0475 – 399263 | Paul Moerele. pmoerel@hklimburg.nl

www.spl.nl
KvK nr: 401071912  Rabobank Geleen 13 77 390 28  BTWnr: NL 77 60 656 B01

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina