Low yo yo stuffDovnload 7.63 Kb.
Datum07.10.2016
Grootte7.63 Kb.
Persbericht / aankondiging
LOW YO YO STUFF

Muziektheater gebaseerd op leven en werk van Captain Beefheart


In de periode van donderdag 15 t/m zaterdag 24 april 2010 speelt het noord nederlands toneel in eigen huis Theater de Machinefabriek de muziektheatervoorstelling Low Yo Yo Stuff. Low Yo Yo Stuff is geschreven door Ko van den Bosch. De voorstelling wordt gespeeld door acteur Frank Lammers en een vijfkoppige band bestaande uit Richard Heijerman, Wouter Planteijdt, Dolf Planteijdt, Joost Buis en René van Barneveld.
Don van Vliet, alias Captain Beefheart is geboren in 1941 in Los Angeles. In de zestiger jaren richt Don van Vliet Captain Beefheart and The Magic Band op. Zijn album Trout Mask Replica (geproduceerd door Frank Zappa) uit 1969 zendt een schokgolf door de toenmalige pop-, rock- en bluescultuur en laat een onuitwisbare indruk achter. Zijn muziek schuurt ongemakkelijk tegen de blues, de acid-rock en de free jazz aan. Als self-made muzikant smeedt hij compromisloos en onontkoombaar een eigen muziekstijl, waarin hij aardsheid koppelt aan complexe ritmes, surrealistische teksten en een bijzonder eigenzinnige voordracht. Zijn hele leven lang al een obsessief tekenaar, stopt Captain Beefheart na 1982 abrupt met optredens en legt hij zich toe op de schilderkunst.
De voorstelling Low Yo Yo Stuff (naar een nummer van Captain Beefheart) is een hallucinerende trip door het leven en de wereld van de Captain. Low Yo Yo Stuff is een zoektocht naar de Captain’s lost record, het album dat Captain Beefheart and the Magic Band in 1973, op het hoogtepunt van hun artistieke ontwikkeling, hebben opgenomen, maar die tengevolge van juridische verwikkelingen nooit is uitgebracht.

Frank Lammers speelt een man die, onder invloed van het geestverruimende middel LSD, denkt in het hoofd van Captain Beefheart te zijn geboren.


Frank Lammers was eerder als acteur verbonden aan het noord nederlands toneel. Van 2000 tot 2003 behoorde hij tot de vaste spelersploeg. Hij was o.a. te zien in Arturo Ui, Lenny Bruce en Onder Mannen. Voor zijn rol in Onder Mannen won hij de Arlecchino 2002, prijs voor beste mannelijke bijrol. Lammers brak landelijk door met zijn rollen in de films Zwartboek en Nachtrit (Gouden Kalf 2006). Eerder werkte Lammers samen met Ko van den Bosch in Alex d’Electrique, en met Ola Mafaalani in de FACT-productie Ajax.
De Magic Band bestaat uit Wouter Planteijdt, gitarist en leading man van Sjako!, Dolf Planteijdt, gitarist bij Morzelpronk, producer van The Ex, Joost Buis, trombonist, lapsteel, bandleider van het Joost Buis Tentet en Astronotes, de improvisatieband Snap, Crackle & Pop. Hij is regelmatig te horen als gastmuzikant bij The Ex, het Vera Vingerhoed Quartet en Han Bennink. Verder werken mee: René van Barneveld, alias Tres Manos, gitarist bij The Urban Dance Squad. En Richard Heijerman, drummer bij Morzelpronk en Sjako!.
Low Yo Yo Stuff is te zien op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 april én op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 april om 20.30 uur in Theater de Machinefabriek in Groningen.

Op beide donderdagen en vrijdagen is er tevens een extra late-night voorstelling om 22.30 uur.
Voorafgaand aan de voorstelling wordt een Captain Beefheart Bijspijker Popquiz georganiseerd. Onder leiding van een NNT-Captain of gast-Captain wordt het publiek in no time op de hoogte gebracht van de muziekscene in de roerige jaren zestig en zeventig. Aanvang 19.30 uur. Toegang gratis. Vanaf 19.00 uur serveert MamaMoos American slow & fastfood (Beefburgers!)
De toegangsprijs voor Low Yo Yo Stuff is € 15,00. NNT-Pashouders betalen € 13,00, NNT-Jongeren en Studentenpashouders betalen € 9,00. Reserveren (050) 311 33 88 of demachinefabriek@nnt.nl. Meer info op www.nnt.nl

----------

Groningen, 17 maart 2010

noord nederlands toneel, Petra van der Meer (050) 588 54 42 / petra@nnt.nl / www.nnt.nlDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina